Martin Moses vann Årets Kock 2019. Foto: Samuel Unéus/Pressbild Martin Moses vann Årets Kock 2019. Foto: Samuel Unéus/Pressbild

Kockarna som går vidare till kvalet i Årets Kock 2020

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Nu har den första uttagningen till Årets Kock 2020 genomförts på Aira i Stockholm. Juryordförande, Tommy Myllymäki, med jury har utsett de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.

Årets Kock är en av de mest prestigefyllda titlarna man som kock kan vinna. Nu har uttagningen till Årets Kock 2020 gjorts, och av totalt 68 ansökningar har 24 kockar gått vidare till kvaltävlingen. Kvalet kommer att genomföras på Stockholms Hotell & Restauranskola den 9-10 juni. Finalen sker digitalt den 17 september.

– Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik), Magnus Ek (Oaxen Krog & Oaxen Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (ISAAN'), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).

Följande kockar, utan inbördes ordning, går vidare till kvaltävlingen:

1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
7. Magnus Åkerström - Restaurang Stadshuskällaren, Stockholm
8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
20. Jesper Jakobsson - Bhoga Restaurang, Göteborg
21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: Anmälan, kvaltävling och final. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.