Westfield Mall of Scandinavia Westfield Mall of Scandinavia

Köpcentrum utanför tullarna

Ett köpcentrum har allt du behöver under ett och samma tak – perfekt för dig som prioriterar bekvämlighet och är ute efter variation runt varje hörn. Njut av generösa öppettider, oftast fri parkerning samt ett gäng butiker som uppfyller alla behov. Många nya köpcentrum är på väg att invigas både innanför och utanför tätorten samtidigt som flertalet byggs ut, moderniseras och blir alltmer trendinriktade. Fördelarna med att ägna sig åt shopping utanför stadskärnan är att du kan strosa runt i butikerna utan lika mycket trängsel, liksom utan ändlösa köer till provrum och kassor. Här är vår guide till rolig shopping utanför tullarna i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Köpcentrum och gallerior utanför tullarna
  1. Westfield Mall of Scandinavia – Allt och lite till
  2. Liljeholmstorgets Galleria – Något för alla
  3. Sickla Köpkvarter – Trevligt och kvalitativt
  4. Nacka Forum – Över 100 butiker och fri parkering
  5. Kista Galleria – Väl värt en omväg
  6. SKHLM – "Allt du behöver finns i Skärholmen"
  7. Bromma Blocks – Ett modernt köpcentrum
  8. Kungens Kurva Shoppingcenter – Jätte utanför city
  9. Westfield Täby Centrum – En kort bit utanför stan

Köpcentrum och gallerior utanför tullarna

Westfield Mall of Scandinavia

Allt och lite till

Detta toppmoderna centrum huserar det senaste inom mode, sport och skönhet såväl som inredning och teknik. Centrumt stoltserar bland annat med över 20 restauranger, Sveriges första IMAX-bio och 3 700 parkeringsplatser. Stället satsar även på hållbarhet och miljö.

Liljeholmstorgets Galleria

Hemsida

Något för alla

Gallerian i Liljeholmen ligger strategiskt placerad i direkt anslutning till tunnelbanan. Utöver en mängd butiker inom mode, skönhet, accessoarer och sport ligger dessutom en av Sveriges bästa matbutiker på bottenplan – Ica Kvantum Liljeholmen. Här finns även ett stort utbud av restauranger och caféer, där du kan slå dig ner mellan butiksbesöken för att fylla på med ny energi.

Sickla Köpkvarter

Trevligt och kvalitativt

Nya byggprojekt och utbyggnad av Sickla-området lockar ständigt ny publik. Bara ett stenkast från Slussen finner du ett helt köpkvarter som omfattar omkring 100 butiker laddade med alltifrån kläder och accessoarer till hälsa och hemelektronik.

Nacka Forum

Hemsida

Över 100 butiker och fri parkering

Sedan några år tillbaka har det traditionella centrumet uppgraderats och fått en ny, trendig approach. Med omkring 120 butiker och ett 20-tal restauranger har köpcentret blivit en självklar mötesplats för såväl Nackabor som besökare från innerstaden.

Kista Galleria

Hemsida

Väl värt en omväg

Småbutiker med stark modeprägel och etablerade kedjor attraherar en blandad publik till Kista Galleria. Här finns även gott om restauranger, liksom en biograf och ett O'Learys med både bowling och gokart. 

SKHLM

Hemsida

"Allt du behöver finns i Skärholmen"

Ett av de senare tillskotten inom genren. Med ledorden "The Capital of Shopping" vill köpcentret locka stockholmare från alla hörn och kanter till Skärholmens stora shoppingkvarter. Förutom modebutiker, caféer och restauranger finns ett generöst utbud av inredningsbutiker.

Bromma Blocks

Hemsida

Ett modernt köpcentrum

Till Bromma Blocks tar du dig enkelt med buss, tvärbana eller bil (eller för all del flyg till Bromma flygplats). Här väntar en modern shoppingupplevelse fördelad på tre större byggnader samt ett par separata butiker. Utbudet består av allt från inredningsbutiker till affärer inriktade på heminredning, leksaker, sport och kläder – med andra ord något för de flesta behov. Behöver man ladda med lite energi finns över tio olika restauranger och caféer att välja bland.

Kungens Kurva Shoppingcenter

Jätte utanför city

Kungens Kurva shoppingcenter är beläget i ett av Nordens största handelsområden, granne med bland annat IKEA. Bara en 15 minuters resa från Stockholm city kan du botanisera bland mode, sport, inredning, skönhet och mycket mer, på en och samma (hyfsat stora) plats. Här finns inte bara shopping, utan också frisör, lekytor, familjerum och skönhetssalong, samt flera matställen.

Westfield Täby Centrum

Hemsida

En kort bit utanför stan

Täby Centrum erbjuder mycket variation. Det goda ryktet grundar sig bland annat i butikernas arbete för en god service. Här finner du över 250 butiker, restauranger och caféer på en yta om 78 000 kvadratmeter. Bland butikerna finns Apple och Chanel samt svenska varumärken som Efva Attling och Tiger of Sweden.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;