Recept - Den godaste färskosten gör du själv!

Förra veckan fick jag hem ett bud från Leksands Knäckebröd med uppmaningen att göra egen färskost. Det hade jag aldrig testat så jag var självklart tvungen att göra det. Och wow vilken grej! Så otroligt gott blev det. Och det känns lyxigt att bre färskost på en knäckemacka som jag själv gjort.

Det var ett rätt stort gäng som ville ha receptet och här kommer receptet som kom med i budet. Alltså inte mitt recept utan ett perfekt grundrecept. Smaksätt med saker du tycker är gott.

Färskost

  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl yoghurt eller gräddfil
  • 4 krm salt

Smaksättning

  • Ca 2dl finhackade örter
  • 1-2 klyftor vitlök (kan uteslutas)
  • Zest från en citron
  1. Värm upp filmjölken till 45 grader. Blanda ner yoghurten. Häll blandningen i kaffefilter, en ostform eller silduk. Låt rinna av i kylen ca 8 timmar. Jag använde ett durkslag för att få avstånd mellan blandningen och botten.
  2. Salta och tillsätt smaksättning. Jag använde färsk timjan och ramslök jag torkade förra året.
  3. Forma m, lägg i lufttäta burkar och förvara i kylen

Äta med fördel på Leksands Tre Kullor Ramslök, Frön & Havssalt eller kanske på hembakt fröknäcke. Väldigt väldigt gott!

Skriv en kommentar

oh great! Thank you for sharing this amazing recipe and recipe

Essay writing services have a significant impact on student life, offering much-needed support joesdaily.com/advice/social-networks-and-their-impact-on-student-life/ . These services ease academic pressure, enhance time management, and foster skill development, ultimately promoting a balanced and less stressful educational experience.


Hi there, I'm Alex Johnson, an author who understands the challenges of academic writing. For students who need a helping hand, there's a particular service www.sitejabber.com/reviews/essaypro.com essaypro I can't help but endorse. Committed to scholarly excellence, this platform employs a cadre of experts who deliver thoughtfully crafted, customized papers within your timeframe. Although I won't divulge its name, clues to finding it can be had by scouring top st... Visa hela »

For all things related to essay writing services, the [url=essay-reviews.com/]Essay Reviews[/url] website is a one-stop destination. It offers a wealth of information, including reviews, comparisons, and recommendations for various essay writing services. Whether you're exploring options or looking for insights, this site is a valuable resource that can assist you in your academic journey.

Kommentera