<h1> <</h1>

Böcker och tidningar

;

I Sköna Hem nr5 kan man läsa om den stora pastelltrenden som drar in nu under våren. Allra trendigast är du om du slänger in en rosa pappersboll i inredningen, eller någon annan pastellfärgad vas med liknande rutmönster.

På bilden från Sköna Hem: Pappersboll, Honey, så kallad pompom, finns i två storlekar, Miss Étoile. Mortel i stengods, Åsa Eriksson, Designtorget. Ljusblå lackburk, dome.se. Rosa burk med lock av gummi, KG design. Vas, Thora Finnssdottir, Finnsdottir.

På Formex i januari fastnade samma rosa pappersboll i min kamera. Tyckte den var så fin tillsammans med den turkosa bollen och lampfoten i spegelglas. 

; ;

Sköna hem nominerar fyra starka personligheter till utmärkelsen Årets möbel 2012. Den 15 mars presenteras vinnaren. Här är de nominerade.

1. Ola Whilborgs stol, Reidar. Reidar är industridesign på hög nivå. En stol för utelivet som lika gärna bosätter sig inomhus, med hål som dränerar bort regnvattnet och som kan staplas och spara plats när gästerna gått hem.

2. Mats Broberg och Johan Ridderstråles klädhängare, Tati. En delikat linje, en kurva på gott humör.

3. Lisa Hillands skåp, My granddaughter´s cabinet. Arvegods är också hantverk, kunskap och berättelser. Lisa Hillards skåp för ett barnbarn kan föras vidare från generation till generation.

4. Matti Klenells fåtölj, Spectra. En fåtölj, en liggstol, en möbel som tvingar oss att slappna av.

Text och bild: Sköna Hem


;

Ända sedan jag såg Sköna Hems omslagsbild med soffbordet Tubular Bells från Julie Clark så har jag funderat på hur det skulle se ut hemma. Den vintriga bilden med bordet i centrum är ju fantastisk. Bordet kostar ca 8200kr. Hemma har jag ett soffbord som jag designat själv med bockad aluminium och en gråtonad glasskiva på.Funderar på att lämna in det för omlackning med guldfärg efter inspiration från bilden nedan.

Foto: Sköna Hem


;
;