<h1> <</h1>

Inspirationshem

Det är lätt att fastna i timmar på Hemnet Inspiration så ett varningens finger här innan man sätter igång :) Bilderna tar aldrig slut och det är otroligt vad mycket idéer det finns runt om i landet. Perfekt för mig som är i inredartagen och tycker det är lite knepigt att inreda till sig själv. Mycket lättare att göra fint åt andra och se vad andra behöver, konstigt. Det är väl det här med skomakarens barn..

;

Marie Söderberg driver den välbesökta livstilsbloggen classicstyle.se som har internationell inriktning där hon utforskar den vackra och glamourösa livsstilen. På bloggen hittar du en samling internationella inredare och designers och oemotståndligt inspirerande bilder och tips. Jag frågade Marie om hon ville skriva några rader om ett av mina favoritämnen, luxuösa sovrum med ett internationellt uttryck. För fler vackra bilder, besök gärna Maries blogg. Under Maries inlägg tipsar jag om butiker där du kan hitta inredning för att fixa en liknande stil samt tips som hjälper till att skapa ett sovrum á la ultra deluxe: 


SVORUM ULTRA DELUXE

Så fulländat vackra är dessa sovrum, med olika detaljer som gör dem komplett. Varje rum på sitt egna sätt.

Inredare Kari Schlegels sovrum är en dröm- inte bara pga den makalösa utsikten, utan hennes förmåga att skapa ett rum i rummet där dessutom sängen är placerad i ett hörn. Ett nytänkande som jag omfamnar.

Jamie Laubhan design: Jag är vansinnigt förtjust i blandningen av gammalt och nytt i sovrummet. Att låta Hollywood glamouren flörta med sekelskiftet på detta sätt är ett mästerverk.

Design av Donna Fadal: Detta sovrum har en tydlig känsla av avskalad ren skönhet. Vitt symboliserar i vår kultur bla neutralitet och perfektion, enl sägen står vitt för något positivt och att ens hem är säkert och lyckligt. Detta rum avspeglar tydligt dessa egenskaper.

/Marie Söderberg

Butiker att besöka i Stockholm:

Indori

Zandwoort

NK Inredning

DIS

Slettvoll

Kamelo

MIO

Att tänka på för att skapa stilen:

Ju högre säng, desto lyxigare uttryck. Satsa på nya kuddar och täcken som är välstoppade. När kuddarna blir äldre sjunker de ihop och orkar inte ge det där puffiga intrycket. Då är det bortkastade pengar att köpa nya fina örngott.

En sängkappa som döljer benen alternativt en säng som ligger kloss mot golvet gör att sängen ser större, högre och pampigare ut.

Med stora lampor som tar för sig på sängborden får du en mer exklusiv känsla. Satsa på stora skärmar och fötter i lyxigt material.

Med en stoppad sänggavel i tyg får du den perfekta inramningen. Djuphäftande knappar förstärker lyxkänslan.

En matta under sängen skapar ett eget rum runt sängen så att den blir som en lyxig ö i sovrummet. Hittar du inte en tillräckligt stor matta i inredningsbutikerna kan du be en butik som säljer heltäckningsmattor skära till en i ett större mått.

Blanda matta och blanka material och se till att följa en gemensam tråd så att det ser genomtänkt ut både färg- och formmässigt.

Avsluta med en pampig taklampa, förslagsvis en i kristall, som kronan på verket. Lycka till!

/Erika Norberg

;

Min vän säljer en helt fantastisk sekelskiftesvåning i ett av Uppsalas finaste hus, Tripolis. Inte ofta det finns lediga bostäder i det populära huset så är du ute efter en stilfull 4:a med högt i tak, tidstypiska detaljer, kakelugn och vackra trägolv ska du kika här. Märks det att jag funderade på att bli mäklare innan jag började plugga design? ;)

; ;

Känns nästan som om SvD gjort dagens guldglänsande hemma hos-reportage för min skull. Ett lästips om ni som jag gillar guldfärgat i inredningen. Älskar Bourgie-lampan från Kartell och funderar på att köpa två stycken och ha bredvid sängen i nya lägenheten som vi köpte igår. Har inte kunnat sova något i natt för jag har bara legat och inrett i huvudet. Snart ska vi åka till Vedum och kika på nya luckor till köket. Det kommer bli så fint, ska visa er bilder sedan när vi flyttat in i augusti. Trevlig helg!  

;
;