<h1> <</h1>

Om Erika

;

Idag har jag flyttat in hos duktiga produktionsbolaget Pointbreak där jag hyr en mysig kontorsplats. Kul att ha lunch- och fikakompisar och sitta i en kreativ och inspirerande miljö. Det var Pointbreak som producerade inredningsfilmerna för Hemnet där jag är programledare, den första filmen som handlar om vilka färger som gäller för 2012 kan ni se redan nu. Håll utkik efter fler filmer inom kort. 

; ;

Jag har fått många mail med frågor om hur man blir inredare, vad jag har för utbildning och vad jag jobbar med etc. Så jag kör lite kortfattad info här. 

Ålder: 1980

Bor: Södermalm, Stockholm

Född: Kristianstad, Skåne

Familj: Gift, mamma, pappa, syster

Yrke: Egenföretagare i mitt företag Stocklounge: Inredare, produktdesigner och skribent.




Uppdrag: Inreder hos företag och privatpersoner. Jobbar mycket med nybyggnationsprojekt och tar fram inredningskoncept för kök, bad osv. Andra projekt är exempelvis inredning av musikstudios, kontor, café, butik, visningslägenheter, grafiska projekt och privata hem. Jag designar även lampor och soffbord samt skriver artiklar om trender och inredning för bland annat Hemnet och Hemmakanalen. I vår medverkar jag som inredare och programledare i en ny webbtv-satsning.

Utbildning: Designprogrammet (produktdesign) och Grafiska designverktyg, Högskolan i Kalmar. 3D Studio Max, Photoshop och bildkomposition, Högskolan Dalarna. Inredningskurs, Sköna Hem. Konst- och teaterhistoria, Blekinge Läns Folkhögskola. Rörlig bild, Komvux Kristianstad.

Tips för att börja jobba som inredare: Skaffa dig en kvalitativ konstnärlig utbildning (inredare, inredningsarkitekt, produktdesigner etc), läs mycket böcker om inredning och designhistoria, erbjud dig att inreda hemma hos vänner och släktingar och ta mycket foton för att visa vad du kan, för lära dig vad som passar och inte passar samt hur man jobbar efter kunders önskemål. Börja jobba som säljare/inredare i en inredningbutik, starta en blogg där du lägger ut dina referensbilder, sök praktik på ett byggföretag och lär dig hur en bostad byggs upp från grunden, praktisera på ett köksföretag så du lär dig rita kök, plugga in mått och riktlinjer vid möblering och se till att läsa på om färglära, presentationsteknik, ljussättning, regler för våtutrymmen mm. Att vara duktig på att fotografera är ett stort plus och att kunna grunderna i grafiska verktyg som Photoshop och Indesign underlättar vid kundpresentationer. Du måste kunna urskilja inredningsstilar från olika tidsåldrar och känna till de viktigaste formgivarna och deras verk. Att skaffa sig kännedom om inredningsbutiker, märken och deras utbud är också en förutsättning för att kunna jobba. Många praktiserar gratis hos en etablerad inredare för att få kunskap och lära sig om branschen. Mina sista tips är: Skaffa körkort (det kommer du behöva) och starta eget så du har möjlighet att ta många olika typer av uppdrag.


; ;
;