<h1> <</h1>

Inredning - badrum

För ett tag sedan gjorde jag en kul styling för Comfort tillsammans med duktiga fotografen Jessica Welander. Målet var att visa hur man kan styla tre neutrala badrumsmiljöer så att de riktar sig till olika kundgrupper. Så nu får ni gissa, vilka bor var här nedan? Det är en barnfamilj, en singeltjej och ett medelålders par. Kanske att badankorna var lite övertydliga men vi kunde inte låta bli..

Styling: Erika Norberg Foto: Jessica Welander

; ;

Här kommer tips på några snygga kommoder som jag använt i flera olika projekt. Båda kommer från Vedum och kommoderna på bilderna till vänster heter Sanity. Den till höger heter Flow. Sanity är högblank och ger lyxig hotellkänsla medan Flow med sitt matta stenliknande handfat, ger ett mer gediget intryck.

Bilder från Vedum.se

;

 

Det händer mycket bland badrumstrenderna nu. Igår gick jag förbi Badrumsspecialisten på Birger Jarlsgatan och fastnade för badkaret ovan i koppar och kommoden med glasskiva. Dyrt men snyggt som bara den. Kollade även på Piet Hein Eeks fina tapeter Scrapwood som finns på NK Inredning, riktigt snyggt till koppar. Nedan en fin inspirationsbild från Badrumsspecialisten. 

 

;

Nu hittar ni min nya artikel om badrumstrender på Hemnet.

Lekfullt och naturligt är ledorden för den rådande badrumstrenden. Trätrenden med sina ljusa, till synes obehandlade luckor har intagit även badrummen och blandar sig med material som keramik, sten, metaller och betong. Färgskalan är kopplad till skogen och går i olika nyanser av brunt, mossgrönt, grått, nougat och mullvad. 70-talet har kommit tillbaka i en ny tappning där vi adderat glamour i form av koppar- och mässingsdetaljer och guldskimrande kakel till den annars så enkla basen. För den som gillar mörkt trä bättre så finns det fortfarande mycket att välja på i allt från valnöt till mer svartbruna nyanser.


Badrummet är vår nya oas för avkoppling och välbefinnande och gränsen mellan badrummet och resten av bostadens stil suddas nu ut en aning. Detta märks på väggkakel med mönster inspirerade av tapeter och golvklinkers med parkettliknande utseende. Även badrumsmöbler och belysning är starkt influerade av inredningsvärldens utveckling. Aldrig har det känts så rätt med en kristallkrona i badrumstaket eller en liten fåtölj med ett sidobord till. Vackra parfymflaskor och antika förvaringsaskar i pressat glas förhöjer känslan av personlig lyx och skapar vackra blickfång i rummet. Håll ögonen öppna efter detaljer i pärlemor, en av vårens stora trender.

Trots att skogen tagit sig in i våra hem så är det är inte bara det naturliga som influerar oss nu. Den färgglada lekfullheten är en stor trend och detta märks tydligt på utformningen av bland annat badkar, handfat och toalett. Nu kan vi få chockrosa, orange eller knallgrönt om vi så önskar. Då tonar vi istället ned basen och låter ett vitt kakel framhäva allt det nya. Vill vi ändå lägga till färg på väggarna så gör vi det blockvis i starka, knalliga pasteller. Inspireras av 50-talets färgskala och bekymmerslösa formspråk. Är du stram i din övriga inredning kan badrummet bli en plats för att släppa loss och våga lite mer. Och kom ihåg att den starkaste trenden av alla är det personliga uttrycket!


;
;