Guiden till libanesiska restauranger i Malmö

Guiden till libanesiska restauranger i Malmö

Är du sugen på bra libanesisk mat är Malmö rätt stad att befinna sig i. Under 2018 uppmättes andelen representerade nationaliteter här till 186 stycken. Denna blandning av människor och kulturer är en av stadens många styrkor och avspeglar sig självklart även i dess kulinariska karaktär. De flesta känner nog till att Malmös falafel generellt både är billigast och bäst, men det finns mycket mer än så att upptäcka av Mellanösterns smaker. I den här guiden hjälper vi er att hitta riktigt bra libanesiska restauranger i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Libanesiska restauranger i Malmö
  1. Occo – Vällagad meze i storslagen miljö
  2. Laziza – Fräsch och generös buffé
  3. Shamiat – Syriska och libanesiska smaker
  4. Jasmin Alsham – Meze och vattenpipa
  5. Café Ceder – Något för alla smaker
  6. Extratips: Falafel & Burgers – Rätt smaker
  7. Tehran – Mellanösterninspirerat på Möllan

Libanesiska restauranger i Malmö

Occo

Vällagad meze i storslagen miljö

Trots Malmös många Mellanösterninfluerade ställen var det länge svårt att hitta en mer exklusiv libanesisk restaurang. Allt detta förändrades när OCCO slog upp dörrarna. I storslaget inredda lokaler serveras du synnerligen vällagad meze parat med vin och cocktails som perfekt matchar smakerna.

Laziza

Fräsch och generös buffé

Få kök gör sig så bra på buffébordet som det libanesiska, vilket Laziza tagit fasta på. Sedan många år tillbaka serverar de en av Malmös mer välbesökta lunchbufféer och håller även öppet om kvällar och helger. Deras popularitet är lätt att förstå, då de trots buffékonceptet ser till att rätterna är lika fräscha och välsmakande som på en bra à la carte-meny.

Shamiat

Hemsida

Syriska och libanesiska smaker

Shamiat väckte mångas nyfikenhet då de för några år sedan slog upp dörrarna. Utöver att de serverade väldigt god mat kunde de även titulera sig som Malmös första syriska restaurang. På sin webbplats beskriver de sin meny som bestående av såväl syriska som libanesiska smaker och har därmed en given plats i denna guide.

Jasmin Alsham

Hemsida

Meze och vattenpipa

Mitt på Malmös gågata hittar du Jasmin Al Sham som serverar ett brett urval av arabiska rätter. Generösa portioner är något av deras signum, så se till att jobba upp en ordentlig aptit innan ditt besök. Kombinera ett antal smårätter från meze-menyn eller gå direkt på någon av varmrätterna. Avsluta med nötter, te och vattenpipa för en komplett upplevelse.

Café Ceder

Hemsida

Något för alla smaker

En spretig meny kan i somliga fall vara ett smärre varningstecken, men här skulle vi snarare påstå att det innebär något för alla smaker. Café Ceder har de libanesiska smakerna som bas för det mesta som serveras, så oavsett om du beställer lax, kyckling eller lasagne kan du räkna med goda tillbehör som tabbouleh eller hummus.

Extratips: Falafel & Burgers

Rätt smaker

Enligt Wikipedia är det många som tar åt sig äran för den idag så älskade falafeln. Att den populära kikärtsbollen förekommer inom det libanesiska köket råder det emellertid inga som helst tvivel om. Det finns gott om utmärkta falafelställen i Malmö, läs gärna Guiden till Malmös bästa falafel för mer om detta. Vill du slå dig ner i krogmiljö och avnjuta en lite extra god anrättning är det dock Falafels & Burgers på Malmö Saluhall du ska bege dig till. Det må inte vara en libanesisk restaurang i traditionell bemärkelse, men de sätter smakerna nog så bra.

Tehran

Mellanösterninspirerat på Möllan

Bland de många arabiska butikerna på Möllevången finns även ett antal Mellanösterinspirerade restauranger. På restaurang Tehran finns alla klassiker representerade på menyn – från kebab tillagad på traditionellt vis till lamm- och böngryta. Till maten dricker du förstås en yoghurtdryck som Dogh eller Ayran.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;