Guiden till Malmös bästa thailändska restauranger

Guiden till Malmös bästa thailändska restauranger

Soliga stränder, skön atmosfär och riktigt god mat gör Thailand till en minst sagt het destination bland många svenskar. Men när reskassan inte räcker till kommer Malmös många thailändska restauranger till undsättning. En maffig pad thai på Möllan, en kryddstark sallad i city eller en tjusig trerätters vid Lundagård - vi har samlat ställena som stillar längtan efter de thailändska smakerna allra bäst. Här är Malmö och Lunds bästa thairestauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa thaimaten i Malmö
  1. SOI 29 – Het thaikrog på Möllan
  2. Green Mango – En skön grön hörna
  3. Ihsiri – Thailändsk finkrog
  4. Thap Thim – En bit av nordöstra Thailand på Gamla Väster
  5. Krua Thai – Thailändsk Möllanveteran
  6. Tamnack Thai – En prisvärd gammal goding
  7. Ayutthaya – Prisvärda thaiklassiker
  8. Thai Thai – Gott och generöst i sin enkelhet
  9. Zen Thai – Populär lunchkrog vid "Dockan"
  10. Bua Thai – Genuina smaker

Bästa thaimaten i Malmö

De bästa thairestaurangerna med den bästa thaimaten i Malmö

SOI 29

Het thaikrog på Möllan

Som tham (het papayasallad), moo yang (grillat fläsk) och pad pak (wokade grönsaker) är bara några av stjärnorna på Thailands streetfood-himmel – och snabbaste vägen dit går via ledigt tjusiga Soi 29. Det är bara att slå sig ner i det mysiga och värma upp med en välblandad tropisk cocktail för att sedan landa i ett matkalas på rätter som inte sparar på krutet.

Green Mango

Hemsida

En skön grön hörna

Ljuva dofter av thailändsk kokkonst flödar från en härlig hörna på Fersens Väg vid Davidshall. Namnet Green Mango hintar åt såväl den miljömedvetna menyn som inredningsdetaljer i den sköna färgen. Listan på rätter är omfattande men till stor del bekant med favoriter som kokoscurry, wok och kryddstark mangosallad på plats.

Ihsiri

Hemsida

Thailändsk finkrog

På Ihsiri hoppar du på ett lite tjusigare äventyr signerat det thailändska köket. Sous vide-lagat ankbröst serverat med tamarindsås samt hel grillad krispig kyckling marinerad i läckra thaikryddor och serverad med stark papayasallad är bara ett par exempel från menyn genom tiderna. Lämna plats för en sväng Mango Tango efter maten för ett gott avslut.

Thap Thim

Hemsida

En bit av nordöstra Thailand på Gamla Väster

Utöver populära thairätter som phad thai och kokoscurry listar Thap Thim Thais meny en hel del speciella inslag från Thailands Isaan-region, med kryddstarka såser, smakrika soppor och heta sallader som exempel. Här hittar du självklart även kall thailändsk öl att skölja ner maten med.

Krua Thai

Hemsida

Thailändsk Möllanveteran

I över 15 år har Krua Thai retat malmöiters aptit med bland annat satay-spett och vårrullar för att sedan mätta med allt från rejäla currygrytor till klassisk pad thai eller tom yum-soppa. Läget mitt på Möllan gör att såväl rutinerade besökare som hungriga noviser dras hit för att plocka med eller mätta sig på någon eller några av de runt fyrtio rätterna som erbjuds på plats.

Tamnack Thai

En prisvärd gammal goding

Plötslig hunger på shoppingrundan tacklas snabbt och gott på Tamnack Thai, som i flera år stått till tjänst vid Triangeln. En enkel meny på väggen listar ungefär tio rätter till påtagligt vänliga priser, däribland den populära kokoscurryn, nudlar och vårrullar. Rejäla portioner serveras direkt vid beställning. Ta med hem eller slå dig ner bland de glada stammisarna.

Ayutthaya

Prisvärda thaiklassiker

På Ayutthaya serveras rätter från stora delar av Sydostasien, men allra bäst gör de thaiklassiker som pad thai och het grön currygryta. Rätterna är mycket prisvärda och portionerna så pass generösa att det ibland blir över till matlåda dagen efter.

Thai Thai

Hemsida

Gott och generöst i sin enkelhet

Thai Thai må inte vara det mest genuina av thaiställen namnet till trots, men maten är god i sin enkelhet och portionerna överlag generösa. Framförallt har de genom alla år varit en favorit för Malmöbor som velat äta gott och någorlunda hälsosamt utan att tömma bankkontot.

Zen Thai

Hemsida

Populär lunchkrog vid "Dockan"

På Zen Thai står allas våra thaifavoriter på menyn. Smakerna är som förväntat – det vill säga välsmakande men utan större överraskningar – vilket i regel är vad man önskar av en thairestaurang. Särskilt populärt är Zen Thai kring lunchtid på vardagar.

Bua Thai

Genuina smaker

På Limhamn hittar du den thailändska restaurang Bua Thai. Här serverar man genuin thailändsk mat med färgstarka smaker och på äkta råvaror från Sydostasien. Under lunchtid finns en dagens rätt att tillgå och alla rätter tillagas á la carte.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;