Guiden till Malmös bästa indiska restauranger

Guiden till Malmös bästa indiska restauranger

Mustiga grytor, färgsprakande kryddor och smaker som konkurrerar med hettan i maten. Dessa är några av faktorerna som gjort det indiska köket populärt världen runt. I Malmö kryllar det av indiska restauranger som serverar publikfavoriterna chicken tikka masala, tandoori-rätter och naan bland mycket annat. Håll en svalkande mango lassi i högsta hugg och utforska några av de säkraste korten i krydd-djungeln. Nedan guidar vi till Malmös bästa indiska restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa indiska restaurangerna i Malmö
  1. Kontrast – Punjabi-kök på Möllan
  2. The South Indian Sweden – Malmös första sydindiska
  3. Restaurang Delhi – Med hela Indien som inspirationskälla
  4. Indian Express & Indian Express2 – Dubbelt upp på Bergsgatan
  5. Green Chili – Indien på Lilla Torg
  6. Indian Curry Hut – Sydindiskt och veganvänligt vid Möllan
  7. Tasty Spot – Hemlagat och hemgjorda indiska sötsaker
  8. Art of Spices – Indisk streetfood
 2. Extratips
  1. Sájvva – En bit av Indien i Värnhem

Bästa indiska restaurangerna i Malmö

Restaurangerna med den bästa indiska maten i Malmö

Kontrast

Hemsida

Punjabi-kök på Möllan

Många indiska restauranger i Malmö erbjuder nordindiska rätter, men ingen gör det riktigt lika fokuserat som Kontrast. På menyn samsas smakrika – och inte sällan kryddstarka – curry-rätter med risrätter (biryani) samt spännande snacks och smårätter från det nordindiska punjabiska köket. Blir möjligtvis extra gott med prima vimmel-läge på Möllan och ett stabilt dryckesutbud som passar till.

The South Indian Sweden

Hemsida

Malmös första sydindiska

Det chettinadiska köket är internationellt kanske mest känt för dosa, sydindiska pannkakor gjorda på linser och ris som fylls med alla möjliga godheter – inte minst på The South Indian. Utöver dosa-drömmar listar menyn här bland annat kryddstarka snacks, sydindisk biryani och curry. Te och kaffe på chettinadiskt vis finns också.

Restaurang Delhi

Hemsida

Med hela Indien som inspirationskälla

Delhi på Södra Förstadsgatan är ett säkert kort för såväl omnivore som vegan, då de senare får en hel egen meny att välja och vraka bland. En mängd curry- och grillrätter fyller menyn, med en blandning av hett och milt, gamla favoriter och husets specialiteter. Populärt för takeaway men finns även bra med plats i lokalen.

Indian Express Indian Express2
Indian Express
indianexpress.se
Indian Express2
indianexpress2.se
Indian Express Indian Express2

Dubbelt upp på Bergsgatan

Expressleverans direkt från Indien är det inte riktigt, men Indian Express kommer nära med smakrika och kryddstarka rätter. Alla klassiker finns med på denna vida meny och det är bara att följa indikationerna om styrka på rätterna - mild, mellan eller stark - för att hitta rätt upplevelse. Är det fullt på ena stället är det bara att bege sig tvärs över gatan till det andra.

 • Bergsgatan 35, Malmö Centrum Möllevångstorget 4, Möllan
  Indian Express
  Bergsgatan 35, Malmö Centrum
  Indian Express2
  Möllevångstorget 4, Möllan
 • Indian Express
  indianexpress.se
  Indian Express2
  indianexpress2.se
  Indian Express
  040-30 42 52
  Indian Express2
  040-611 44 55
 • Indian Express Indian Express2

Green Chili

Hemsida

Indien på Lilla Torg

Sugen på att kombinera en färgsprakande måltid med prima vimmel-spaning? Då har du kommit rätt. Med en uteservering som trillar ut på mysiga Lilla Torg sitter atmosfären ganska bra på Green Chili. Det bjuds på allt från klassisk Tandoori Chicken till nordindiska fiskrätter med nordisk lax och även dosa - sydindiska crêpes - på menyn.

Indian Curry Hut

Hemsida

Sydindiskt och veganvänligt vid Möllan

Är det fullt på Möllans uteserveringar kan man mycket väl hamna runt hörnet på Indian Curry Hut med tanken om att man ska ta en enkel bärs. Något naan-bröd, någon curry och någon birijani senare kan man lugnt säga att det blev ändrade planer.

Tasty Spot

Hemsida

Hemlagat och hemgjorda indiska sötsaker

Det är till synes inget märkvärdigt med indiska Tasty Spot, vars meny även listar standard-snabbmat à la Malmö - falafel, kebab och pizza - och vars interiör är något anspråkslös. All krut går i maten och således bjuds det på rejäla portioner Chicken Karai, Aloo Ghobi och en hel del annat med tydliga hemlagat-vibbar. Plocka för all del även med några hemgjorda indiska sötsaker och en kopp chai.

Art of Spices

Indisk streetfood

Till skillnad från andra indiska restauranger i staden består menyn här av ett mindre antal rätter, noggrant sammanställda och komponerade. För det mesta är det vegetariskt, med inslag av kött, kyckling och fisk. Du hittar rätter som pani puri, currys och papdi chat. Bakom står Roshani Jonnalwar, som lagar allt från grunden med egna kryddblandningar.

Extratips

Sájvva

En bit av Indien i Värnhem

Sájvva drivs av en familj som tagit sig an uppdraget att erbjuda en liten bit av Indien i Malmö. Här är det kryddiga smaker, mycket vegetariskt och veganskt samt indisk streetfood som gäller. Därtill finns ett spännande utbud av cocktails, vin och öl.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;