Guiden till Malmös bästa kinesiska restauranger

Guiden till Malmös bästa kinesiska restauranger

Man skulle kunna hävda att kinamat kommit att bli en svensk klassiker. Sveriges första kinesiska restaurang öppnade i Göteborg redan 1959 och vi är nog många som fått några av våra första restaurangminnen på just en kinakrog. Favoriter som fyra små rätter, biff med bambu och friterade räkor har blivit lika bekanta som tacos eller spaghetti med köttfärssås – med skillnaden att vi sällan lagar kinesiskt hemma. Här listar vi Malmös bästa kinesiska restauranger, varav en råkar vara bland de mest hyllade och omtalade i hela landet.

Innehållsförteckning
 1. De bästa kinesiska restaurangerna i Malmö
  1. Kin Long – Hyllad och autentisk kinamat
  2. Lemongrass – Exklusiva sydostasiatiska smaker
  3. Rosegarden – En bättre kinesisk buffé
  4. Kina – Lång meny med alla klassiker
  5. Dubbel Dubbel – Prisbelönta dumplings på Möllan
  6. Vegegården – Klassisk kinakrog i vegansk tappning
  7. Pink Head Noodle Bar – Malmös bästa nudlar

De bästa kinesiska restaurangerna i Malmö

Kin Long

Hemsida

Hyllad och autentisk kinamat

Från början var Kin Long en kinarestaurang som de flesta andra när de öppnade 1964. Här serverades tre små rätter och maten anpassades efter svenskarnas smaklökar. Så småningom togs ett nytt grepp om menyn då man bestämde sig för att endast servera autentiska kinesiska rätter och resten är – som man säger – historia. Kin Long tycks numera ha en stående plats i White Guide och hyllas av såväl matskribenter som gäster. För en komplett upplevelse, boka en traditionell kinesisk sittning på golvet.

Lemongrass

Hemsida

Exklusiva sydostasiatiska smaker

För elegant tillagade asiatiska rätter i en något mer exklusiv miljö, planera in ett besök på Lemongrass. De är måhända inte en renodlad kinarestaurang men bjuder, enligt egen beskrivning, på smaker från Asiens sydöstra delar vilket torde innefatta Kina. Rätter som crispy beef och den högt rekommenderade chili garlic beef för bägge tankarna till klassisk kinamat.

Rosegarden

Hemsida

En bättre kinesisk buffé

Bufféer bestående av kinamat är omåttligt populärt bland svenskarna och få gör det lika bra som Rosegarden. Personalen rör sig vant kring bufféborden och ser till att rätterna hålls både fräscha och påfyllda. Du behöver således aldrig oroa dig för matens kvalitet, som genomgående håller à la carte-nivå. Har ditt sällskap svårt att samsas om vilka asiatiska smaker som är godast kan ni glädja er åt att här även finns japanska inslag som sushi.

Kina

Hemsida

Lång meny med alla klassiker

En av Malmös populäraste kinakrogar är Restaurang Kina intill Värnhemstorget. Här inleder många sina kvällar med en trevlig middag innan de går över gatan för att utmana varandra i en omgång bowling på Big Bowl. Restaurangen erbjuder allt man önskar av en kinakrog – god service och en lång meny bestående av precis alla klassiker. Friterad banan är obligatoriskt!

Dubbel Dubbel

Hemsida

Prisbelönta dumplings på Möllan

Sedan Dubbel Dubbel för några år sedan slog upp dörrarna på Möllevången, har det blivit en favorit bland Malmöbor i allmänhet och Möllanbor i synnerhet. Inte så konstigt med tanke på att deras hyllade dumplings och dim sum tillagas med stor hantverksskicklighet och serveras med ett utmärkt urval av viner, öl och drinkar. Är ni två eller flera rekommenderas deras noggrant komponerade set-menyer som tar er med på en asiatisk smakresa.

Vegegården

Hemsida

Klassisk kinakrog i vegansk tappning

Många av Malmös veganer och vegetarianer flockas på Vegegården som serverar alla kinakrogsklassiker i vegansk tappning. Det enda som skiljer menyn från andra kinarestauranger är att proteinet genomgående är växtbaserat, men vi kan nästintill garantera att till och med den mest inbitna köttätaren skulle uppskatta deras vegetariska biff med bambuskott. Klimatsmart och gott!

Pink Head Noodle Bar

Malmös bästa nudlar

Ingen i Malmö gör lika bra nudlar som Pink Head Noodle Bar. Det enda man möjligen kan klaga på är den ständigt långa kön för att beställa i trängseln på Malmö Saluhall, vilket bara vittnar om restaurangens popularitet. Här kommer influenserna i huvudsak från streetfoodkultur i länder som Kina, Japan och Korea. Resultatet är handknådade nudlar med perfekt konsistens serverade i anrättningar vars smakkombinationer ofta är lika överraskande som goda.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;