Den stora nyårsspecialen 2011 - Var är du på tolvslaget?

Varje år är förväntningarna höga inför årets sprakande avsked och det nya årets grandiosa välkomnande. Nyårsafton står för dörren och löften är noggrant nedplitade - eller åtminstone påtänkta. Men mitt i allt glädjerus och en bunt förhoppningar kan planering eller sökande efter den bästa festen rent utsagt skapa mer beslutsångest och stress, än lycka och hopp inför framtiden. Och det är här WhatsupSthlm kommer in i bilden, och kanske inte löser alla problem, men i alla fall upplyser om de bästa alternativen för nyårsfirande i Stockholm - så att du kan ringa in det nya året på allra bästa sätt.

Brakfest på sju av stans främsta klubbar

Var med och skapa festhistoria tillsammans med ett färgsprakande gäng festsugna storstadsbor. Stureplansgruppen har tillsammans med några av stans främsta nattklubbar samordnat ett av årets största happenings. Det blir nämligen nyårsfest på sju klubbar i stan - Laroy (20 år), Hell's Kitchen, Sturecompagniet (23 år), Ambassadeur (23 år), White Room/Magenta (21 år), Le Bon Palais (25 år) och Spy Bar (23 år).

Och för den som känner för att gå all in och köra helkväll, serverar några av ställena en speciellt ihopsatt middagsmeny. Nyårssupén serveras på Le Bon Palais, Ambassadeur och Sturecompagniet.

Läs mer och köp biljetter här.

 

Tolvslaget under kristallkronor

Klassiskt och stilfullt är ledorden i Berns tolkning av nyårsfirandet. I salongen med pampiga kristallkronor dukar man upp en meny som består av såväl asiatiska rätter (Berns Asiatiska) som franska klassiker (Berns Bistro & Bar). Och i samma sekund som det nya året stundar, räknar man också ner för att välkomna Berns 150-årsjubileum. Under nattens galej gästar även ett gäng dj:s, däribland DJ Sydney, Funky Loffe, Nikkita, Tyree Cooper och Lovestory. Går att boka som hotell- eller menypaket.

Mer information om ställena: Berns Asiatiska, Bistro Berns

Läs mer och köp biljetter: här.

 

Stockholms hetaste dj:s och stans bästa utsikt
För er som gillar bas och sväng erbjuder Södra Teatern mycket av just den varan. Enligt tradition anordnar Klubb Yes! en fartfylld nyårsfest, tillsammans med några av Stockholms bästa klubbar. Dessutom så öppnar man dörrarna till anrika Mosebacke. Det blir alltså en helkväll med skön musik såväl som vacker utsikt.
Kända dj:s spelar musik utan gränsland och det bjuds på alltifrån house och hiphop till dance och 90-tals r'n'b.

Mer information: Södra Teatern

 

Läs mer och köp biljetter här.

 

Familjär nyårsmiddag mitt i stan
Den gemytliga kvarterskrogen, känd för sin familjära stämning kan stoltsera med en smakrik nyårsmeny för en överkomlig slant. Hur låter till exempel pilgrimsmussla toppad med krispig oxbringa eller varför inte en lätthalstrad enbärgsgravad hjortytterfilé? Och som avslut kanske en mango- och persikosallad eller ljummen kola- och äppeltarte.

Mer information: Restaurang Frippes

 

Boka bord här.

Tung musik, dans och goda drinkar

Det lovas en oförglömlig afton på Pure, när året går mot sitt slut. Goda drinkar, mycket musik och framförallt ös på dansgolvet. Och om du vill kan du inleda kvällen med en specialkomponerad nyårssupé. Kvällen fortsätter sedan långt in på natten på Pure Nightclub.

Mer information: Pure Stockholm

Boka biljett här.

Soulvibbar i legendariska lokaler

Det sköna soul-stället Fasching bjuder upp till dans på självaste nyårsafton. Club Soul står för underhållningen och som alltid väntas en skön blandning av människor, mycket dans och framförallt en rad soulklassiker.

Mer information: Fasching

 

Läs mer här.

 


Inled det nya året med en klassisk tre-rätters
I den gamla silversmedsverkstaden på Kronobergsgatan - hittar man numera Restaurang AG. Här kan du bland köttstycken och industrikänsla fira in det nya året med en klassisk trerätters. Klassisk i den mån att menyn innehåller såväl hummer och en köttbit som glacs au four. Men samtliga rätter serveras på AG:s sätt med innovativa tillbehör som framkallar nya smakupplevelser.

Mer information: Restaurang AG
Läs mer och boka bord här.


Nyårsfirande med anor från 1895

Se en fyrverkerifylld himmel från kanske stans bästa utkiksplats - Skansen. Men förutom miljö och stämning, får du uppleva ett fullspäckat nyårsfriande från två platser. Bollnästorget riggar upp med storbildsskärm och festligheter. Och på en specialbyggd nyårsscen uppträder artiser som Carola, Peter Jöback och Malin Byström. På plats finns också Jan Malmsjö och Kristina Lugn.

Mer information: Skansen

 

Läs mer och boka biljett här.

Gourmetmeny och uppfriskande storstadspuls

Ibland lockar en avstressad middag mer än pampig fest. På Vassa Eggen Steakhouse kan du nyårsafton till ära njuta av både storstadspuls och långmiddag. Nyårsmenyn skvallrar om sex rätter som präglas av ostron, havskräfta, ankconfit, gödkalvsentrecôte, getost och choklad.

Mer information: Vassa Eggen Steakhouse

 

Läs mer och boka bord här.

Nyårsmeny med spanska förtecken

Inled nyårsaftonen i storstadssorl med mingelkänsla på Bouqeria i Mood-gallerian. Den framtagna nyårsmenyn följer restaurangens tapas-tema, men präglas av en klassisk gourmet-touch. Hur låter till exempel handfångad pilgrimsmussla med champagnevelouté som följs av wagyu-tryffel?

Mer information: Boqueria

 

Se hela menyn och boka bord r.


Inled med nyårssupé, avsluta på dansgolvet

Rökt renhjärta med löjrom, hummer thermidor och dovhjortsadel - så inleds Storstads festliga nyårssupé. Koppla av med mat och dryck i gott sällskap och skön atmosfär, för att när maten hunnit smälta, tagga till på ett sprakande dansgolv. När du bokar nyårsmenyn får du nämligen fri entré till Solidaritet.

Mer information: Storstad

 

Se hela menyn och boka bord här.


Nyårspremiär för bio-restaurang

Hur stämningsfullt känns inte röd sammet, bubbel och galabiograf? Bistro Rigoletto firar sitt första nyår och bjuder in gäster att festa loss på en helgjuten nyårssupé som skvallrar om såväl ostron och hummer som tournedos och hovdessert. Alla middagsgäster bjuds på fri entré till Solidaritet.

Mer information: Bistro Rigoletto

 

Se hela menyn och boka bord här.

Maskeradbal och trerätters

Dekadens, vintage och masker - när Nalen firar in det nya året är det inte med försiktighet. Kvällen inleds med en trerätters middag, fördrink och levande jazz i Nalens Stora Sal. Här får man sedan uppleva kabaret och burlesqueshow med Fröken Frauke. När middagen ser sitt slut välkomnas du till dans och mer show på två våningsplan. Och det är här maskeradtemat kommer in i bilden - think big, gala och vintage så blir kvällen extraordinär.

Mer information: Nalen

 

Läs mer och boka biljetter här.

Melkers krogar får nyårsskepnad

När Grupp F12 låter sina kockar trolla fram nyårsmenyer, är du i trygga händer. I papperskorgen med utrivna nyårsrecpet tillsammans med stress och press - bjud med familj och vänner och fira in det kommande året på restaurang istället. Grupp F12 presenterar nyårsmenyer på följande restauranger -

Mer information: F12 Restaurant, Miss Voon, Villa Godthem, Trattorian, Brasserie Le Rouge, Grill, Köttbaren och Smak på Restaurangen™ .

Se meny och boka bord nedan:

F12 Restaurant - boka här

 

Villa Godthem - boka här

 

Brasserie Le Rouge - boka här

 

Grill - boka här

 

Köttbaren - boka här

 

Smak - boka här

 

Miss Voon - boka här

 

Trattorian - boka här

Foto: Berns

Publicerad: 2011-12-20

Uppdaterad: 2012-12-12