Den 17 februari är det dags för Stockholms bästa semla att koras, när ett 30-tal caféer och konditorier ställer upp i Thatsups stora semmeltest. Thatsup anordnar tävlingen på Elite Hotel Stockholm Plaza, där en jury noggrant kommer att bedöma och betygsätta semlorna.
Nu drar det ihop sig och fettisdagen, som i år infaller den 25 februari, står för dörren. Men var hittar man egentligen den bästa semlan i Stockholm? Precis som tidigare i år är det nu dags för Thatsup att anordna den uppskattade tävlingen där stans bästa semla ska koras. Förra året kammade Bullar & Bröd Stenugnsbageri hem vinsten med 4,27 poäng. Tvåa kom Ritorno med 3,86 och därefter Viggbyholms stationskafé med 3,52.
I år hålls tävlingen på Elite Hotel Stockholm Plaza där ett 30-tal caféer och konditorier kommer att tävla om titeln "Stockholms bästa semla 2020". Smakdomarna, som består av ett 30-tal influencers, mat- och resebloggare, ambassadörer och andra, kommer att bedöma semlorna under ett blindtest. Varje semla betygsätts på en skala mellan 1 och 5 och betyget baserat på såväl smak som utseende. Låt bästa semla vinna!
Här är alla semlor som är med och tävlar:
Art Bakery
Artipelag
Brioche
Brunkebergs Bageri & Bistro
Brunkebergs Bageri
Bröd & Salt Sankt Eriksplan
Bullar & Bröd Stenugnsbageri
Broms
Ett Bageri
Gateau
Green Rabbit
Gunnarsons Specialkonditori
Haga Tårtcompani & Bageri
K-märkt Garnisonen
Konditorn & Bagarn
Mr Cake
Park Kafé Näsbypark
Café Pascal
Pesso Bageri & Café
Petite France
Ritorno Konditori Etc.
Sans Rival
Skeppsbro Bageri
SoFo Bageri & Konditori
Spånga Konditori
S:t Paul Bageri
Pocket Café by Pontus
Tössebageriet
Vallentuna Stenugnsbageri
Viggbyholms stationskafé
Bake my day (leverantör till Ica, Coop och Hemköp i Storstockholm/Mälardalen)
Eldtomta Café
Droppens Konditori
Kosterheds Konditori
Lidingö Bröd & Pâtisserie
Bageri Kardemumma
Valhallabageriet