Robin Bruhn tar oss på en dryckesresa genom Stockholm

Vi dricker oss genom Stockholm med ​​Robin Bruhn, drinkfluencern bakom Instagramkontot @drickor.

Det är dags! Hur ser den perfekta kvällen ut? Var börjar vi? 
– Den börjar någonstans med törst och längtan efter helg och fortsätter gärna spontant genom Stockholm med en trygg flytväst av salongsberusning i gott sällskap. Då jag jobbar på Mosebacke och den första är så jävla god brukar det väldigt osällan börja på Omnipollos Hatt, som genom åren alltid varit ett stammishak för mig. Sedan de dessutom började brygga öl lokalt i Stockholm i Omnipollos Kyrka i Sundbyberg har upplevelsen kring Hatten bara blivit bättre då man kan få dagsfärska öl direkt från bryggeriet. Jag tar två tack!


Omnipollo

Bra start! Vad gör vi nu? 
– Vi jobbar oss inåt stan och till Nybrogatan, som på senare år blivit en oerhörd hot spot för bra ställen, och får lite beslutsångest kring var vi ska slå oss ner. Förr i tiden var det ju givet att ta ett glas på Teatergrillen innan kvällen fortsatte, men nu med Astoria, Schmaltz Bar & Delicatessen, Ciccio's och Villa Dagmar bara några huslängder bort blir det svårt för den som är velig. Jag ser en plats ledigt på Schmaltz uteservering (stans bästa people watching-plats) och beställer in en fryst Montgomery Martini och en side med comté och oliver och beskådar fredagsmyllret och folk som gjort sig redo för att ta helg.


Schmaltz Bar & Delicatessen

– Vägg i vägg med Schmaltz ligger Ciccio's, som är en ny bekantskap för mig. Amerikansk-italiensk restaurang med stans största Negroni (no joke) och enligt mig den absolut bästa. Italiensk swag, fantastisk interiör och med mat som skulle få Lady & Lufsens attention på en Tinder-date, är det här en bar jag vill sitta på tills min italienska sitter som en smäck. Mi Scusi.


Ciccio's

Otrolig fortsättning! Börjar vi röra oss bort från Nybrogatan nu? 
– Exakt, det är dags! Inte mer än hundra meter bort (salongsberusat uppskattat) från Nybrogatan ligger en annan favoritbar, A Bar Called Gemma, och eftersom vi är proffs har vi ringt i förväg och bokat bord. Gemma är en av stans bästa barer och folk vet om det. Här är det fullt varje kväll, så ett tips är att höra av dig och boka. Här dricker vi antingen stans bästa Whiskey Sour, bärs och järn eller en kreation från Johan Evers och teamet, som vid det här laget har jobbat sig igenom ett par menyer sedan öppning för ett par år sedan och alla har hållit absolut världsklass.

Wow, denna tripp tar oss verkligen till ställen i världsklass! Fortsätter vi på det tåget? 
– Självklart. En kväll är inte en kväll utan ett besök på Tjoget, som nog ändå får anses som min favoritbar i Stockholm och har så varit genom åren. Att kunna hålla den kvaliteten som Tjoget gjort genom dessa snart tio år är helt fenomenalt. Hatten av. Innan vi har hunnit slå oss ner har vi fått några glas av färsk tjeckisk pilsner till bords med varsin cocktailmeny. Vi alla vet att det här är den delen av kvällen där en dryck sällan kommer ensam, men vi är inte rädda. Det här är ändhållplatsen. Jag skulle antingen beställa en gammal trotjänare i Beets by Tjoget eller en Spicy Tommy's Margarita. Just Beets är en sådan drink där jag inte fattar alls vad som pågår. Den står över oss. Vodka infuserad med rödbeta, citron, ingefära och kokos. Hujedamig. Ni som, likt jag var, är tveksamma till att dricka en rödbetsdrink kommer inte att ångra er. Det här är en helt fenomenal drink som aldrig slutar imponera. 


Tjoget

Var får du bäst…

Cocktails? 
Röda Huset
Hampus Thunholm är ett geni. There, I said it. Varje gång det dyker upp en ny drink på menyn på Röda Huset vet jag att det kommer vara fantastiskt. Här beställer du in en Kolagräs och njuter av utsikten över Sergels torg. 

Vin? 
Bar Ninja
Jag kan ingenting om vin, mer än att jag tycker att det är gott och gärna dricker champagne eller pinot noir och testar gärna olika naturviner. Därför gillar jag att komma till vinbarer där det är oerhört avslappnat och där jag som gäst/kund inte ska behöva skämmas för min synergi av okunskap och törst. Sedan Bar Ninja öppnades finns det inte många vinställen jag hellre skulle vilja rekommendera. Avslappnad stämning, skön personal och gedigna glas av vin. Förmodligen så nära köpenhamnsk feeling vi kommer i Stockholm. 

Öl? 
Lådan
För mig är Lådan det bästa stället i stan när jag vill dricka svensk hantverksöl. Chill vibe, bra priser och alltid svenskt och färskt på tavlan. Har ni riktigt mycket tur kanske ni hittar min IPA No Hazytation på fat. Annars finns här även ett bastant utbud av naturvin, svensk sprit och läsk. 

Service?
Le Hibou (Bank Hotel)
Takbaren med inte mindre än två uteserveringar i två olika väderstreck har enligt mig det bästa barteamet i stan i form av upplevelse och service. Från sekunden du lämnar hissen på våning 8 på Bank Hotel känner du dig välkommen och sedd. Teamet glänser inte bara i form av service utan står för en gedigen cocktailmeny och en ruggigt bra champagnelista. Perfekt för solnedgångar på uteserveringen. Vilken du än väljer. 

Feeling? 
Paradiso
Rombaren på Mariatorget (vägg i vägg med Liebling, systerkrog till Tjoget) har den bästa atmosfären och feelingen i bar-Stockholm. Kom hit en lördagskväll och rid med i vågen av bra musik, folk i drivor och en eller tolv Miami Vice (50/50 frozen pina colada och frozen strawberry daiquiri, tacka mig sen). 

Följ Robin och hans dryckesresa genom stad och rike HÄR.