Sandra Beijer guidar till sitt bästa Stockholm

Bloggaren, författaren och influencern Sandra Beijer har under många år guidat sina följare genom alltifrån hjärtesorg och lästips till Stockholms bästa krogliv. Hon kan staden mer eller mindre utan och innan, inte minst för att hon promenerar vart hon än ska. Av just dessa anledningar frågade vi på Thatsup om hon vill guida även våra läsare, och det ville hon så gärna.

Hej Sandra! Berätta, hur ser ditt liv ut just nu?
– Jag kom nyligen hem från en lång period i Frankrike där jag varit tillsammans med min familj. Just nu är jag föräldraledig, och förutom att ta hand om min blogg och mina kanaler så har jag precis avslutat arbetet med att göra klart dramaserien Allt som blir kvar, baserad på min bok med samma namn. Den finns att se på SVT. 

Vi vågar påstå att du kan Stockholm nästan utan och innan, vad är det bästa med den här staden?
– Stockholm är en väldigt bra restaurangstad, här finns många ställen som håller hög kvalitet på mat, vin och stämning – de tre viktigaste benen. Vi är duktiga på att skapa en 360-gradig upplevelse. Sen är Stockholm den vackraste platsen på jorden – jag promenerar väldigt mycket varje dag, ganska långa sträckor – och det finns inget vackrare att se på eller promenera genom.

Hur skulle du beskriva staden i några ord?
– Gul, vatten, sagolik.

Finns det något du saknar?
– Värmen! Stockholm är mörkt och kallt mestadels vilket är värdelöst. Och jag är inte så bra på att hantera det, jag blir väldigt nere på vintern. Jag söker förgäves efter ett botemedel under dessa månader, men att dricka mycket rödvin och gå på restaurang är ju ett knep.


Café Nizza. Foto: Sandra Beijer

Om någon är på besök i staden och bara hinner besöka en restaurang, vart rekommenderar du dem att gå?
Café Nizza! Det är en otroligt mysig bistro på en en väldigt fin del av Södermalm. Här jobbar väldigt härlig personal. Maten är god. Vinerna. Allt är bara HÄRLIGT. Livet känns rikt här! Och då menar jag inte på pengar. Men det känns filmiskt, men samtidigt väldigt kvarterskrogigt. Bjussigt.

Du bor numera i Gamla stan, hur trivs du?
– Utmärkt. Det ligger i prick i mitten av staden. Jag har nära till allt! Sen är det är en bilfri stadsdel, så det är tyst och skönt. Mina favoriter här är Corner Club, Zum Franziskaner och Pastis.

Beskriv din perfekta Stockholmshelg?
– Den skulle innehålla en skål ramen, en middag på Café Nizza, en långpromenad samt en utekväll som börjar på Riche och slutar på Trädgården.


Riche. Foto: Sandra Beijer

Bästa…

Vinglas?
Vina på Sofiagatan. Supergullig vinbar. Jättehärlig personal. Jag dricker ett funky naturvin som smakar så mycket ladugård det går.

Brunch?
– Får jag säga två? Miss Clara Hotel och Hotel Skeppsholmen, de har en "all around"-brunch med allt från amerikanska pannkakor till kyckling. En ultimat brunch ska innehålla många olika rätter att smaka av.

Picknickplats?
Hagaparken.

Pasta?
Trattioria Montanari, La Veccia Signora och Nostrano – den är absolut bäst.

Date night-ställe?
Schmaltz Bar & Delikatessen och Teaterbaren.

Ställe för barnvagn?
– Stockholms korvkiosker! Uppskattar särskilt den vid Dramaten.

Service?
Café Nizza.

Efterrätt?
– Jag gillar inte efterrätter så jag föreslår Plopp på Sturehof!

Uteservering?
– Just nu måste jag nog säga Sturehofs även där, den är väldigt span–vänlig.

Arbetsplats?
Il Caffè Södermannagatan.