Är du på jakt efter god dessert i Stockholm? Du kanske helt enkelt vill skippa middagen, eller hitta ett ställe du vet avrundar middagen på bästa sätt. I Stockholm finns såväl konditorier och caféer som barer och restauranger som gjort bra desserter till sin grej. Kanske tar man en tårtbit till sitt glas mousserande, en god glassbomb till sitt kaffe eller vill avrunda middagen med något i linje med en tiramisu. Här är guiden till dig som letar god dessert i Stockholm.
Guiden till Stockholms bästa desserter
-
Stockholms bästa desserter
-
1DoMa Prisbelönt konditor
-
2Linnea's Kondis-dessert
-
3Bonnie's Världens mest kända spargris
-
4Voisine Kreativitet och nytänkande
-
5Aristo & Cuculo Spännande kreationer
-
6PA & Co Signatur-snackis
-
7Mr Cake Bakverk, sötsaker och tårtor
-
8Omaka Säsongsbaserade sötsaker
-
9L'Avventura Italienska delikatesser
-
10Schmaltz Fotogeniska uppläggningar
-
Stockholms bästa desserter
Prisbelönt konditor
Bakom DoMa står en av Sveriges bästa konditorer, Dorotea Malmegård, tillsammans med hennes partner Viktor Lejon. Inte är det därför konstigt att deras dessertmeny levererar. Persika med fryst buffelyoghurt, körbärsbakelse och glasstårta är sådant du hittar där just nu – inte fy skam.
-
Nybrogatan 48, Östermalm
-
Hemsida
•
DoMa
08-684 292 82 - Läs mer på Thatsup
Kondis-dessert
Vill man avvancera på middagsbjudningen utan att vända upp och ner på hela köket kan man svänga förbi Linnea's i Tyresö. Denna konditor står nämligen för ett ambitiöst utbud av vackra desserter och efterrätter i form av små munsbitar och tårtor. Eller, varför inte bara titta in för en söt stund för dig själv?
-
Strandtorget 12, Tyresö
-
Hemsida
•
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
070-717 05 09 - Läs mer på Thatsup
Världens mest kända spargris
När Bonnies på Bank Hotel entrade staden blev det välkänt för en sak – och det var en dessert. En spargris i choklad, serverad med kolasås och annat gott, som gästerna belönades med att slå sönder vid bordet. Detta blev inte minst en succé på sociala medier, och fortsätter än idag att ge hotellrestaurangen ett namn.
-
Arsenalgatan 6, City/Norrmalm
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Kreativitet och nytänkande
Bakom denna hyllade kvarterskrog står Beatrice Becher och Jonas Sandberg från lika hyllade vinbaren vägg i vägg, Folii. Här serveras vällagad och genuin mat med inspiration från Frankrike och Sverige, vilken skapar en omtyckt smakkombination både vad gäller varmrätter och efterrätter. Ett exempel från menyn är deras Clafoutis med bär och frukt efter säsong.
-
Erstagatan 21, Södermalm
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Spännande kreationer
Det klassiska krogkvarteret där Östergök låg på 60-talet har livats upp med de tre systerkrogarna Aristo, Cuculo och Uva Vinbar. Om du är sugen på en riktigt god dessert kan du hitta spännande kreationer på Aristo och Cuculo, värda ett besök i sig. För vad sägs om Aristos älgörtsglass med hjortronkompott, mandelgianduja, spritad kola och mandelgranola, eller Cuculos mjölkchokladbrûlée med kaffeglass, punschkräm, inkokta körsbär, mandel, kanel och mascarponeskum?
-
Kommendörsgatan 46, Östermalm Styrmansgatan 57, ÖstermalmAristo Krog
Kommendörsgatan 46, ÖstermalmRestaurang Cuculo
Styrmansgatan 57, Östermalm -
Aristo Krog
aristokrog.seRestaurang Cuculo
restaurangcuculo.seAristo Krog
08-26 08 00Restaurang Cuculo
08-26 08 00 -
Aristo Krog Restaurang Cuculo
Signatur-snackis
PA & Co är och förblir ett av stadens mest välbesökta vattenhål. Här finns några rätter som står ut som deras signum, däribland en efterrätt många återkommer till; deras gino (som de är kända för att ha kommit på själva en gång i tiden). Frukt och bär under ett täcke av ugnsgratinerad vit choklad toppat med en kula vaniljglass - en icke sällsynt beställning på denna kvarterskrog.
-
Riddargatan 8, Östermalm
-
Hemsida
•
PA & Co
08-611 08 45 - Läs mer på Thatsup
Bakverk, sötsaker och tårtor
Namnet avslöjar en hel del om detta ställe – men inte allt. Bakom står tv-profilen Roy Fares och med detta café har han gjort en dröm till verklighet, nämligen att baka tårtor och söta bakelser i amerikansk stil. Tänk dig glasyr, topping och kreativa smakkombinationer. Här kan man äta lunch, men många går rakt på dessert- och fikamenyn – den är helt enkelt för god för att missa.
-
Rådmansgatan 12A, Östermalm
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Säsongsbaserade sötsaker
På bryggeripuben Omaka tillägnar man lika mycket kärlek åt de omsorgsfullt framtagna för- och varmrätterna som efterrätterna. Och förutom smakerna siktar man högt när de gäller uppläggningarna. På menyn hittas ett säsongsbaserat utbud, ofta med svenska smaker, vilket kan ta sig form som mjölksorbet med vindruvor från Vreta Kloster, nyslungad honung och havssalt.
-
Uggelviksgatan 2a, Östermalm
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Italienska delikatesser
Till denna italienska pärla i Vasastan kommer stockholmarna såväl för vodka- eller tryffelpastan och det goda vinet som för de italienska desserterna. De är grandiosa, smakrika och traditionella; panacotta, gelato, sorbet, citron- och ricottakaka, tiramisu, semifredo med mera.
-
Sveavägen 77, Vasastan
-
Hemsida
•
L'Avventura
08-519 422 74 - Läs mer på Thatsup
Fotogeniska uppläggningar
Till Schmaltz spatserar stammisar för att få sig ett gott glas vin eller en kall öl med något litet – men högkvalitivt – att äta till. Vissa siktar in sig på att bli mätta, andra tar något att tugga på medans övriga går rakt på det söta. Utbudet av desserter går bra att kombinera med något gott i glaset, som deras polska ostkaka med körsbär eller inlagda persika med vaniljglass.
-
Nybrogatan 19, Östermalm
-
Hemsida
•
Schmaltz Bar & Delicatessen
08-88 16 58 - Läs mer på Thatsup
- Stockholm
- Guider
- Restaurang
- Guiden till Stockholms bästa desserter