Warung Warung

Södermalms bästa asiatiska restauranger

Mat med asiatiska vibbar har verkligen slagit ner och blivit en favorit bland svenskarna. Det är därför inte konstigt att det kryllar av bra asiatiska restauranger i Stockholm – särskilt runt Södermalm. Oavsett om du föredrar de kinesiska, japanska, thailändska eller vietnamesiska smakerna på tallriken, finns det gott om ställen för dig att testa på. Kanske hittar du rentav ett nytt favoritkök eller en ny favoritrestaurang? I denna guide har vi samlat Södermalms bästa asiatiska restauranger som är väl värda ett besök.

Innehållsförteckning
 1. Bästa asiatiska restaurangerna på Södermalm
  1. Warung – Indonesiskt i Hornstull
  2. Madam – Influenser från Seoul
  3. Elefantpojken – Livligt ölhak med populär thaimat
  4. Barbro – Populära fusionrätter
  5. Blue Light Yokohama – Japansk snabbmatskultur
  6. Pat's Place – Thailändska tapas
  7. Raamen – Signerat Adam & Albin
  8. Barobao – Testa på bao
  9. Lao Lao – Kinesiskt till lunch
  10. Mormors – Proffs på dumplings
  11. Koh Phangan – Som att besöka Thailand

Bästa asiatiska restaurangerna på Södermalm

Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung
Warung – Asiatiska restauranger Södermalm
Warung

Warung

Indonesiskt i Hornstull

På Warung i Hornstull serveras indonesiska rätter, tillagade på nordiska råvaror, sida vid sida med cocktails, vin och öl från baren. Allt som erbjuds är skapat på säsongsbetonade ingredienser från den svenska naturen. Gado gado och dagens fångst är exempel på vad du kan beställa. I baren skapas drinkar med nya smakkombinationer och här kan du även äta indonesiska tapas.

Madam

Influenser från Seoul

Bara ett stenkast från Björns trädgård kan du äta koreanska specialiteter – precis som i Seoul. Här återskapas smakerna och känslan från den koreanska huvudstaden, bland annat med hjälp av gamla matlagningstraditioner och koreanska råvaror. På menyn samsas middagsrätter som koreansk råbiff, bulgogi och bibimbap och till maten kan du dricka ett glas av den koreanska drycken soju, men också mikrobryggd öl eller utvalda viner.

Elefantpojken

Livligt ölhak med populär thaimat

Om du suktar efter smakrik mat som både värmer och mättar är Elefantpojken ett bra alternativ att ha i åtanke. Här tillagas omtyckta rätter som lockar till sig gäster. Röd och grön curry, nudlar, chili och wok är stående inslag på menyn tillsammans med olika tillbehör som fisk och skaldjur, kött, kyckling eller vegetariskt. Den välbesökta baren, som många besöker för en AW i goda vänners lag, har ett brett utbud av drinkar, viner och ölsorter.

Barbro

Populära fusionrätter

På Barbro i Hornstull kan du räkna med att avnjuta spännande fusionrätter och cocktails till humana priser i en snygg lokal, inredd med japansk-skandinavisk stil. Stället öppnade 2011 och har sedan dess samlat på sig trogna stammisar, men har också lyckats fortsätta locka till sig nya nyfikna besökare. Den populära restaurangen är inte minst känd för stående favoriter, som spicy tuna och biff sashimi.

Blue Light Yokohama

Hemsida

Japansk snabbmatskultur

I en lokal inredd med turkost och vitt kakel huserar Blue Light Yokohama. Här förenas det japanska köket med dagens snabbmatskultur – fast på ett hälsosamt vis. På menyn kan du som gäst välja och vraka fritt bland olika smårätter som sushi, sallader, nudlar, soppor och utvalda varmrätter. Du hittar även ett gediget utbud av vegetariska rätter på menyn, vilket gör restaurangen på Åsögatan lämplig för både köttfrälsta och vegetarianer.

Pat's Place

Thailändska tapas

På Pat's Place, beläget på Folkungagatan, kan du prova något så spännande som thailändska tapas. Här satsar man helt enkelt på att visa upp den lite coolare sidan av thailändsk matkultur, vilket märks på både menyn och inredningen. Här hittar du inga vinkande katter i fönstren, utan snarare dov belysning och bra avstånd mellan borden i den lilla lokalen. Rätterna har dessutom fått roliga namn, ofta uppkallade efter artister och filmkaraktärer.

Raamen

Hemsida

Signerat Adam & Albin

På Raamen, som ligger inhyst i Teatern, serveras Stockholms version av japanska nudlar i buljong, kryddat med svenska smaker. Rätterna är signerade Adam Dahlberg och Albin Wessman från populära restaurangen Adam/Albin. Utöver raamen serveras även poké bowls och tillbehör, såsom kimchi och pocherat ägg, samt drycker som öl, vin och alkoholfria alternativ.

Barobao

Testa på bao

På Barobao beläget på Hornsgatan kan du bland annat prova på den kinesiska rätten bao – precis som restaurangens namn avslöjar. De ångkokta bröden, som serveras fyllda med exempelvis kyckling, är ett matinslag som har blivit riktigt populärt de senaste åren. Även baren spelar en central roll i den avskalade och ljusa lokalen och här kan du fukta strupen i goda vänners lag.

Lao Lao

Kinesiskt till lunch

Populära och omtyckta Lao Lao, som ligger beläget ett stenkast från Zinkensdamms tunnelbanestation, serveras autentisk kinesisk mat såsom jianbing, kinesiska crepes med olika fyllningar. Hit hittar lokalborna för lunch under vardagar, men på lördagar håller restaurangen öppet även för den som är ute efter en tidig middag. Lao Lao öppnade under 2018, men har redan blivit en favorit bland stockholmarna.

Mormors

Hemsida

Proffs på dumplings

Mormors Dumplings är ett relativt litet ställe på Bondegatan, som är poppis bland Stockholms dumplingfreaks. Restaurangen är fylld till bredden med åtråvärda sittplatser och har gått all in på kitchig, men genuin och härlig, inredning. Här kan du avnjuta en lunch eller middag för en helt okej peng.

Koh Phangan

Hemsida

Som att besöka Thailand

Koh Phangan är sannerligen en av de mest kända thailändska restaurangerna i hela Stockholm. Utöver krogen på Södermalm, går den även att hitta på Östermalm. Inredningen är omtalad – vilket inte är så konstigt. Om du har besökt Thailand kommer du att känna igen dig, men även om du aldrig har varit där så kommer det att kännas så efter ditt besök här. Bambu, tuk-tuks, buddhastatyer och blinkande neonlampor säkerställer gästernas exotiska upplevelse. Menyn bjuder på alla thailändska favoriter och är lika gedigen som den populära cocktaillistan.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;