Vinterbad med bastu i Stockholm

Här kan du isbada och bada bastu

Vinterbad · Vår Gård – Vinterbad
Vinterbad · Vår Gård
Vår Gård – Vinterbad
Vår Gård
Vår Gård – Vinterbad
Vår Gård
Vinterbad · Vår Gård – Vinterbad
Vinterbad · Vår Gård
Vår Gård – Vinterbad
Vår Gård
Vår Gård – Vinterbad
Vår Gård

Vår Gård

Värmande bastupaket

I bastupaketet på Vår Gård ingår kallbad från brygga i natursköna omgivningar, tillgång till bastu och lån av badrock och handduk. I samband med besöket kan man även äta lunch eller fika i Vincaféet, eller avnjuta en middag i restaurangen.

Hellasgården

Hemsida

Ett dopp i naturreservatet

I mysiga Nackareservatet hittar du Hellasgården som har bastu och badbrygga vid Källtorpssjön. Här kan du ta ett svalkande dopp året om, dessutom med tillgång till gym. Vissa dagar erbjuds "aufguss", aromabastu med eteriska oljor, och då delar alla på samma bastu. Annars är det separat dam- och herrbastu som gäller. Boka ditt besök på förhand.

Tanto Bastu

Hemsida

Omåttligt populärt

Sedan 2016 finns den omtalade bastuflotten vid Tantolundens badplats i Hornstull – ett hett alternativ som lockar många vinterbadare. Medlemsplatserna är åtråvärda (då och då lottas nya medlemsplatser ut), men vissa tider går det även att ta del av ett hälsobringande bastubad som icke-medlem.

Saltsjöbadens Friluftsbad

Anrikt

Det klassiska badhuset i Saltsjöbaden är öppet för allmänheten på somrarna, men det går även att boka vinterbad med bastu för större grupper under resten av året. Det är bara att samla ihop ett stort gäng, teckna medlemskap och boka in en fast tid varje vecka.

Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Vinterbad
Smådalarö Gård Hotell & Spa

Smådalarö Gård

Svalkande skärgårdsupplevelse

Om du vill njuta av skärgården vintertid ska du ta dig till Smådalarö Gård och hyra hotellets vedeldade bastu. Här finns en mindre och en större bastu där relaxyta, vedeldad bastu, dusch och egen brygga ingår. Smådalarö Gård ligger 40 minuter från centrala Stockholm, perfekt för en dagstur eller weekend.

Skepparholmen Nacka

Hälsoboost vid havet

På Skepparholmen Nacka hittar du ett rogivande spa, som bland annat erbjuder en stor torrbastu med utsikt över havet. Ta dig ner till deras badstege för ett uppfriskande kallbad innan du slår dig ner i bastun. Här kan du få en riktig hälsoboost och njuta av olika spaupplevelser.

Kanaanbadet

Hemsida

Bada som en isbjörn

Intill Kanaanbadet vid Mälarens strand i Bromma hittas Isbjörnarnas Bastuförening, föreningen som är till för alla som älskar att bada bastu. Vem som helst kan ta del av bastun, medlem som icke-medlem, och avgiften är låg. Hela vintern finns det en isvak att svalka sig i.

Sthlm Sauna

Hemsida

Ett vinterdopp i Vinterviken

Vinterviken har länge lockat rutinerade vinterbadare som har tagit ett dopp utan tillgång till bastu, men sommaren 2022 öppnade äntligen en bungalow-liknande medlemsbastu med egen flytbrygga och mysiga lyktor. Här erbjuds dam-, herr- och mixpass för upp till tio personer, men också afguss.

Sätrabastun

Hemsida

Öppet för allmänheten

Vid Sätrastrandsbadet i Skärholmen hittar du Sätrabastun, som har funnits sedan hösten 2022 och är öppen för allmänheten. Här kan du ta ett mysigt vinterdopp för en mindre summa, men kolla först så att det finns plats. Bastun har olika tider när den är öppen för alla, för kvinnor och män.

Domarudden

Året runt i Roslagen

För den som kan tänka sig att åka en liten bit från stan finns en vedeldad sjöbastu i naturreservatet Domarudden i Åkersberga. Bastun är öppen för allmänheten året runt och har en pump som håller isvaken öppen vintertid. Här kan man även hyra stuga, njuta av naturen och besöka Domaruddens café och restaurang.

Engsholms Slott

Kallbad i södra skärgården

På Engsholms Slott, en timme söder om stan, kan man boka in en vedeldad bastu och bada kallbad på lördagar. Dessutom serveras en värmande lunch i slottsträdgården, och det går även att kombinera besöket med en promenad i slottsparken eller på Sörmlandsleden.

Häringe Slott

Skärgårdsbastu med sus och dus

Glammiga festhotellet Häringe Slott i Haninge har en populär skärgårdsbastu för den som vill bada kallbad i anrika omgivningar. Bastun bokas som ett tillval till hotellrummet, men vissa dagar är den även öppen för allmänheten i mån av plats.

Ellery Beach House

Hemsida

Beach club med brygga

Längst ut på Elfviks udde på Lidingö hittas det trendiga hotellet Ellery Beach House. Förutom hotellverksamhet finns en restaurang, bar, pool, spa och konferensavdelning. Hit kan man komma över dagen eller boka in sig över natten. Förutom utomhuspool kan man promenera ner till deras brygga, där finns även en bastu.

Fredhällsbadet

Eftertraktad medlemsklubb

Vid Fredhällsbadet på Kungsholmen erbjuder Fredhälls Badklubb en bastu som endast är öppen för medlemmar. Här kan man behöva köa ett tag för att bli medlem, men det kan det vara värt om man är en inbiten badentusiast. Det kända klippbadet är nämligen perfekt för ett uppiggande vinterdopp.

Härliga badplatser i Stockholm – Vinterbad
Härliga badplatser i Stockholm
Härliga badplatser i Stockholm – Vinterbad
Härliga badplatser i Stockholm

Extratips: Badplatser

Badplatser i Stockholm

I vår guide till badplatser i Stockholm kan du ta del av massa tips vad gäller stränder, bryggor och klippor runt om i staden.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;