Jag har märkt att det finns fyra inredningsstilar som mina kunder är speciellt förtjusta i men ofta har svårt att sätta samman själva eftersom de inte vet vilka attribut som förstärker just den stilen. För att underlätta processen brukar jag visa dem kollage på olika stilar och de fyra som jag visar här nedan är de mest populära. Vissa vill blanda från flera stilar men om man skall renodla dem så kan det se ut så här. Under varje kollage finns en beskrivning över vad ni skall ut och leta efter om ni gillar det ni ser.

Stil: New England. Bilder från butiken Newport, Stockholm. Tydliga attribut är båten (som motiv på tavlor och som miniatyrmodell i fönster mm), hästen, stjärnorna, mörkt trä, exklusiva kuddar, lampor som tar plats med stor fot och skärm, stora rundade soffor och fåtöljer, slitet skinn, lyktor, textil med tryckt text, öppen spis, symetri, färgerna rött, blått, beige, brunt och vitt är ofta förekommande.

Stil: Modernt. Tunna stols- och bordsben i metall, slätt och blankt skinn på en stilren fåtölj eller soffa, raka former med "kalla" ytor som lack, metall och glas, lite textilier, rena färger utan för mycket mönster, gärna vitt, svart och grått, inspiration från klassiker som Svanen, Myran, Sjuan, PH-lampan mm, luftig miljö- inte överlastad, geometri. (Jag gjorde kollaget för ett bra tag sedan och kommer tyvärr inte ihåg vart bilderna kommer ifrån. Om någon vill ha med sitt namn är det bara att kontakta mig)

Stil: Orientaliskt. Utmärkande är mycket mönster i snirkliga former, asiatiska lampor med tyg och tunnt skinn, mörkt trä, glansiga material mot matta, mycket textil, asiatiska blommor och träd i vitt och rosa, väggdekoration med snirkligt mönster i trä eller metall, symboler med gudar, snirkliga speglar i metall, färgerna, rosa, lila, grönt, guld, silver, vitt, brunt och beige är vanliga, bulliga krukor och vaser, snäckskal med pärlemo, sammet och siden, lyxiga kuddar och plädar. (Jag gjorde kollaget för ett bra tag sedan och vet att några av bilderna kommer från DIS Inredning på Humlegårdsgatan, Stockholm. Om någon mer vill ha med sitt namn är det bara att kontakta mig)

Stil: Lantligt romantisk. Vitt, vitt, vitt dominerar här, loppisföremål i silverfärg som vaser och tekannor, spets, flagnad färg på möbler, skira gardiner, ljusinsläpp, naturen, gröna växter och vita blommor, emaljerade grytor mm från loppisar, fönster som tavlor, ljust eller vitmålat trä, ljusa trägolv, vedspis i köket, textil på stolar, vitt porslin i mjuka former, bulliga vita fåtöljer och soffor, kristallkrona, badkar på fot, skrivbord, kvinnligt, stilleben, vitrinskåp, burkar med text på, vackra kläder på galgar i inredningen, klädskåp, synliga bruksföremål hängande i kök eller badrum. (Jag gjorde kollaget för ett bra tag sedan och vet att några av bilderna kommer från Bloggen Spets och snor. Om någon mer vill ha med sitt namn är det bara att kontakta mig)

Skriv en kommentar

Inredningsbutik i Kungälv,fransk lantstil & industri vintage.Virtuellt besök på you tube & instagram (suedeco)
www.suedeco.se , [email protected]

Kommentera