Det är kul det här med trender och utemöbler. Lite som Canada Goose-jackorna. Först är det en liten klick som har dem och känner sig unika. I takt med att fler hänger på vattnas trenden ur och de som köpte jackorna först slutar använda sina. Kvar finns en enorm uppsjö av äkta jackor mixat med kopior. När den sista personen köpt sin jacka har de som köpte den första jackan redan gått över till Fjällräven och så börjar allt om på nytt.

För ca 10 år sedan var det teak som gällde för utemöbler. De första exen var dyra som attan och syntes enbart på de finaste uteplatserna. När den stora massan fick upp ögonen sjönk priset och hugade kunde inhandla budgetalternativ i varierande kvalitet hos lågpriskedjorna. Kort därefter gjorde konstrottingen sitt intåg på coola caféer och uteställen. De med de finaste altanerna köpte grupper för över 20 000 kr och så upprepade fenomenet sig ännu en gång. Alla ville ha de svarta konstrottingmöblerna hemma och skapa sin egen lilla lounge.

När de svarta började bli ute för drygt ett år sedan ploppade det upp ljusare rottingvarianter som kändes aningen fräschare. Ibland drog de till och med åt det gråa hållet och trendsättarna hängde såklart på. Vad blir då nästa trend inom utemöbler? Redan 2006 lanserade MIO en serie vita och svarta trämöbler i gammal klassisk skärgårds/lantlig stil som förde tankarna till barndomens idylliska saft och bullkalas. Dyra såklart och kanske aningen tidiga. Men idag kan trendkänsliga utefantaster inte se sig mätta på vita, högblanka utemöbler i trä. Passa på om du vill vara bland de första eller vänta någon sommar om du vill handla billigt i affären med en blåvit gås som logga.

Teak

Mörk konstrotting

En ljusare kusin

Skärgårdsidyll

Bilder lånade från brasommarmöbler.se

Skriv en kommentar

Ja det är intressant. Detsamma gäller inom många andra områden också, ex resmål m m

Ja verkligen. Först var Mallorca superpoppis för att sedan bli totlt ute och ersättas av Thailand. Sedan när alla åkte till Thailand blev det ute och Mallorca inne igen :)

Den ena stolen på sista bilden där står orealistiskt nära kanten ;)

Ha ha :)

Kommentera