Huvudvärk och ömma fötter, precis som vanligt efter en dag på mässan. Om man ska sammanfatta dagen lite snabbt så är det skog, landet och ekologi som fortfarande gäller. Trätemat är övervägande med ljus, obehandlad björk. Jag har länge varit skeptisk till det ljusa träet men skam den som ger sig. Tillsammans med koppar, mässing, päls och brunt skinn var det riktigt snyggt.

Färgmässigt så blandas dova, murriga färger med orangegula och röda toner. 70-talet är tillbaka både när det gäller inredning och mode så plocka fram allt mässing ni ställt undan och bulla upp med guldgula kuddar, filtar och mattor så är ni rätt på det. Låga stoppmöbler med loungekänsla är inte heller fel.

Ni surdegsbakare har en ny trend att se fram emot: bönodling.. Och inte vilka bönor som helst utan (om jag upfattade det rätt) "utrotningshotade" bönor som är svåra att få tag på. Man behöver som sagt var inte hänga på allt..

Bästa föredraget kom som väntat från Moderådets VD Lotta Ahlvar som alltid ser till att man har full koll på rådande trender. Ernst Kirchsteiger kom med flera obetalbara citat och gav färgråd i stil med "Provmåla gärna på en masonitskiva och umgås med färgen i några veckor och känn efter". Så sant. Till sist en bubblare: Just i detta nu har ni säkert redan slängt era gamla zebraskinn som låg och skräpade hemma på golvet. Synd. Ni som gömt dem i garderoben, plocka fram dem snart igen och tillsätt något gult. Det blir 70-tal a la 2012.

Skriv en kommentar

Vart kan jag hitta dessa vackra skålar i trä, snälla tipsa mig. MVH Mona Nilsson, Öjebyn
Tack på förhand....

Erika N.
· Svar till Mona Nilsson

Hej! Jag vet inte vart man kan köpa dem men ta kontakt med designern här www.finkel-bowls.com och fråga om hur du kan gå till väga :)

Kommentera