Färgen Mullvad är en av mina absoluta favoriter. När jag pratar med kunder och föreslår den ser många frågande ut och börjar fundera på vilken färg det där djuret nu har. Och tittar man på hur de ser ut på riktigt känner jag inte direkt att inspirationen kommer krypande..

Så vad är då mullvadsfärg: Man kan säga att det är en blandning av brunt, grått och lite lila. När man sätter den bredvid en brun färg så ser man tydligt att de är olika. Mullvaden ger ett mjukare intryck och är inte lika tungt som brunt. Den passar till många färger och är tacksam om man vill skapa djup i en inredning.

Skriv en kommentar

Vilken kul bild på mullvaden : )

Fin och mjuk! Kan väl beskrivas som en mörk version av latte färg ;)

Erika N.
· Svar till Julia

Absolut :)

var på din färgkarta skulle du säga att den här hamnar? dvs, vad är accentfärgen? jag har denna färg på tapeterna hemma nämnligen och funderar på vilken soffa, gardiner, matta etc jag ska ha till.

Hej, jag har målat i mullvad i sovrummet. Om man tittar på en färgcirkel så är brunt en mörk orange. Och lila är också på den röda sidan. Mitt emot har du grönt. Jag satte upp lime-gröna gardiner! :-) ("pastelliga" lime-gröna. Dvs med lite ljust grått i dem... Jag tycker det blev fint!

passar också fint med lila tycker jag! Orange tycker jag själv blir för mycket 60-tal för min sm... Visa hela »

Länkt till en färgcirkel på wikipedia:
sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4rgcirkel

Kommentera