Jag har ett litet lampprojekt på gång här hemma. Är väldigt förtjust i de fina lampskärmarna med strutsfjädrar som man hittar på bland annat Kamelo och DIS. Jag skulle dock vilja ha ett par stycken hemma, en i vardagsrumstaket och två på sängborden, och då kan det dra iväg i pris. De jag tittat på har kostat runt 4000-6000kr st så jag tänkte prova att göra mina egna skärmar. Jag hittade en 10 meter lång fjäderboa som såg riktigt dunig och fin ut. Tanken är att köpa en rislampa (tak) och två vita, neutrala skärmar (bord) på IKEA och sedan sy på fjäderboan med vit diskret tråd. Om man börjar att fästa fjäderboan runt lampans övre kant och sedan ringlar den runt som en spiral och fäster efterhand tills skärmen är helt täckt av dun så borde det funka. Alternativt att man fäster den vertikalt uppifrån och ner runt hela skärmen. Jag väljer den varianten som jag märker ser minst fixad ut. Man vill ju helst inte se skarvarna så tydligt. Önska mig lycka till så kommer det en bild sedan när jag är på gång.

Skriv en kommentar

Hur har det gått? Jag funderar själv på att köpa fjädrar på Panduro och klistra fast på en lampskärm. Vad för lim är bäst att använda till dessa project tror du?

Har du sett H&M:s nya hemkollektion? www.hm.com/se/department/HOME
Riktigt snygga saker! Har klickat hem 6 ljusstakar, i guld, brons och silver och pajlettkuddar i guld. Kommer bli supersnyggt!

Kommentera