Guiden till glutenfria Malmö

I takt med hälsotrenden har allt fler restauranger och caféer även blivit bra på att erbjuda glutenfria alternativ i Malmö. Idag behöver du inte nöja dig med trista och torra substitut – nu hittar du allt från glutenfria pizzor och pastarätter till plantbaserade bakelser och annat smarrigt utan gluten. Glutenintolerant, glutenkänslig eller helt enkelt bara en hälsomedveten glutenvägrare – här guidar vi till restauranger och caféer som bemästrar glutenfritt i Malmö.

Rebell

Friisgatan 8B

En svensk rebell

Den svenska rebellen, som kvarterskrogen Rebell kallar sig, serverar mat som passar perfekt att dela runt bordet. Många av rätterna är nämligen av det mindre slaget och kommer in i takt med att de blir klara. Alla rätter som innehåller gluten är dessutom markerade med ett "G" på menyn, vilket gör dem enkla att välja bort.

The Raw Kitchen

Brogatan 11

100 procent plantbaserat

Veganska The Raw Kitchen grundades i Berlin och serverar kreativa raw-tolkningar av kända klassiker som pizza och olika desserter. Här äter du helt plantbaserad, glutenfri mat, eller beställer catering till festen. Restaurangen gör även en helt egen, fermenterad nötost för den som har svårt att hålla sig borta från ostbrickan.

Restaurang Quê

Sallerupsvägen 18

Nyttigt från Vietnam

Vietnam är känt för sitt hälsosamma kök, och du behöver inte åka långt för att få en smakbit. Det är bara att bege dig till restaurang Quê på Sallerupsvägen. Här är det "modern vietnamesisk gourmetmat" med vietnamesiska smaker och svenska råvaror som gäller. Dessutom med bra alternativ för både veganer och glutenintoleranta.

Raw Food House

Friisgatan 8

Grönt är skönt

Ekologiskt, närodlat och växtbaserat står i centrum på Raw Food House, och allt på menyn är dessutom är glutenfritt och fritt från raffinerat socker. Här kan du äta en hälsosam lunch eller middag med gott samvete, fika loss på helt växtbaserade desserter samt dricka juicer, smoothies, naturvin eller välgörande varma drycker.

Lotta Love Superfoodbar

Davidshallsgatan 25

Allt för hälsofantasten

Hälsocaféet på Davidshallsgatan har allt för den som vill äta nyttigt och växtbaserat. Glutenintolerant? Lugn, det är bara att välja och vraka bland allt som erbjuds. Utbudet består av "superfood" i stil med acaibowls, lunchrätter och raw-cakes.

Davidhalls Pizzeria

Davidshallgatan 23

Glutenfri pizza

Vem älskar inte pizza? Som tur är finns det alternativ även för den som vill skippa gluten. På Davidshalls Pizzeria kan du beställa glutenfri pizza, dessutom med många vegetariska alternativ. Skulle du vilja ha något annat finns även gyros på menyn. "Stans godaste", om man får tro restaurangen.

La Trattoria

Östra Tullgatan 7

Pasta och pizza utan gluten

Den här gemytliga italienska kvarterskrogen har både pasta och pizza utan gluten. Pizzan går dessutom även att få vegansk. Välj och vraka mellan olika klassiker från det förlovade matlandet och insup den genuina atmosfären, utan att oroa dig över gluten.