Veganska restauranger i Malmö

Veganska restauranger i Malmö

Allt fler väljer att leva livet som veganer och den veganska trenden växer såväl i köken hemma, som på restaurangerna. I dag är det allt vanligare att hitta veganska alternativ på menyn, men det finns också en del restauranger som enbart serverar vegansk mat. Veganrestauranger fokuserar på nyttig mat från växtriket, helt utan animaliska produkter. Vi har samlat de bästa veganska restaurangerna i Malmö; dels de som enbart serverar vegansk mat, men också de som har ett schysst utbud av veganska alternativ.

SPILL

Mot matsvinnet

Spill drivs av Erik Andersson och Ellinor Lindblom, som båda tidigare arbetat på Daniel Berlin Krog. Ambitionen med SPILL är att inspirera till att minska matsvinnet, i Malmö såväl som i Sverige och resten av världen. Lunchen är tillagad med minst 70 procent råvaror som ratats på grund av utseende eller kort datum, och det finns alltid ett veganskt/vegetariskt alternativ att beställa.

The Vegan Bar

Hänsyn till miljön, klimatet och djuren

Mitt i Möllan-vimlet finner man detta vegohak, som sätter veganska burgare först och främst. Menyn listar ett tiotal burgare med många olika toppings att välja bland och du hittar även glutenfria alternativ på menyn. Här kan du vara säker på att bli serverad god, vegansk mat som producerats med hänsyn till miljön, klimatet och djuren. Ett exempel är att produkter och livsmedel som innehåller palmolja är bannlysta.

Sájvva

Hemsida

Hetta, smaker och färger

På Sájvva tar man inspiration från flera olika matkulturer och förenar hetta, smaker och färger för att skapa comfort food för alla. Alla rätter som serveras här är vegetariska och så gott som alla av dem även veganska. Du hittar även ett stort glutenfritt utbud, bortsett från sojan som används i flertalet rätter. Maten som serveras görs på svenska råvaror efter vad årstiden erbjuder.

Freja

Café och vinbar

Ett modernt men avslappnat smultronställe för den som gillar okomplicerat men vackra, smakrika ting. På Freja serveras frukost, lunch och fika, samt smårätter och vin framåt kvällen. Menyn är anpassad efter säsong, där allt lagas från grunden på lokala och närodlade råvaror. Många av ingredienserna kommer från Nällevad utanför Skurup, där grundarens föräldrar odlar på sin gård.

Hummusson

100 procent veganskt

Allt på Hummusson är växtbaserat, tillagat på gröna råvaror som är bra för såväl människa som djur och natur. Här utgår man framförallt från kikärtan, med mycket bönor och goda grönsaker i olika kombinationer. Rätterna består av olika bowls, pitabröd och falafel men på menyn hittas även inlagda grönsaker, sötsaker, kaffe och te.

Vegegården

Hemsida

Asiatiskt och veganskt

I mysiga Rörsjöstaden ligger Vegegården, som är himmelriket för Malmös vegetarianer och veganer. Här serveras en helt vegansk asiatisk buffé under lunchen på vardagar och under hela dagen på helgerna. Råvarorna kombineras efter tycke och smak och tillagas sedan på beställning. Det finns även en à la carte-meny att beställa från, där du kan välja allt från vegetarisk biff i currysås till friterad vegetarisk bläckfisk.

Holy Greens

Grönt i dubbel bemärkelse

Holy Greens ligger i en luftig lokal med ett stort fönster som vetter rakt ut mot den kullerstensklädda delen av Baltzarsgatan. Det är framförallt grönsaker, frukt och ekologiskt tänk som fyller menyn och du hittar bland annat hälsosamma sallader, råpressade juicer och gröna shots här. De flesta råvaror som används i tillagningen är dessutom närproducerade och säsongsbetonade.

Balthazar

Hemsida

Helvegetariskt och KRAV-märkt

Balthazar är en restaurang vid Möllan som serverar en helvegetarisk meny. Minst 90 procent av produkterna som används i matlagningen är ekologiska, vilket har gett restaurangen en KRAV-märkning. Om du inte riktigt vet var du ska börja, finns det en avsmakningsmeny som går att kombinera med alkoholfria och alkoholhaltiga ekologiska drycker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta