Hantverket Hantverket

Krogarna som tävlar om att utses till Sveriges bästa

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Det svenska vinmagasinet Livets Goda har sedan 2014 rankat Sveriges bästa restauranger. Nu har de presenterat vilka 30 krogar som är nominerade till 2019 års upplaga.

Nomineringskandidaterna till Livets Goda Topp20 har presenterats. Varje år rangordnar vinmagasinet Sveriges ledande krogar. I år är det 30 restauranger som har blivit nominerade och därutöver utses även Årets Lilla Matbar samt Årets Vinbar. Ett pris och stipendium delas även ut till Årets Sommelier.

De 20 restauranger som hamnar i topp kommer att presenteras den 17 maj, liksom den vinnande restaurangen i kategorin Årets Lilla Matbar och Årets Vinbar.

Här är de 30 nominerade till Livets Goda Topp20 – Sveriges Bästa Restauranger 2019:

28+, Göteborg
Adam/Albin, Stockholm
Restaurang AG, Stockholm
Restaurang Agnes, Stockholm
Agrikultur, Stockholm
Aloë, Stockholm
Bhoga Restaurang, Göteborg
Bloom in the Park, Malmö
Brasserie 1742, Kosta Boda
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Djuret, Stockholm
Frantzén, Stockholm
Gastro, Helsingborg
Gastrologik, Stockholm
Restaurang Hantverket, Stockholm
Hotell Borgholm, Öland/Kalmar
Koka, Göteborg
Lilla Ego, Stockholm
Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm
Oaxen Krog, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
PM & Vänner, Växjö
Postgatan, Kalmar
Rolfs Kök, Stockholm
Sjömagasinet, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Restaurant Sture, Malmö
Thörnströms Kök, Göteborg
Upper House Dining, Göteborg
Restaurang Volt, Stockholm

Nominerade till Årets Lilla Matbar 2019:

Sushi Sho, Stockholm
Soyokaze, Stockholm
Flickan, Stockholm

Nominerade till Årets Sommelier 2019 är:

Ellen Franzén, Gastrologik
Maja Hempel, Thörnströms Kök
Erika Eriksson, SK Mat & Människor

Vinnaren och mottagaren av Livets Godas sommelierpris presenteras också den 17 maj.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.