Stockholms bästa kanelbulle 2022 är utsedd

Den 4 oktober är det kanelbullens dag och vi har korat Stockholms bästa kanelbulle. Varje år anordnar Thatsup stadens största test av kanelbullar och i år gick blindtestet av stapeln på Mornington Hotel. Efter att 35 kanelbullar från olika bagerier och konditorier provsmakats och bedömts, utsågs kanelbullen från Bröd & Salt som den bästa. Tvåa kom Kosterheds, följt av Vattenverket Café.

I ett blindtest fick juryn, som bestod av 17 utvalda smakdomare, testa alla kanelbullar som var med och tävlade. Bedömningen gjordes utifrån utseende och smak och varje jurymedlem fick sätta ett betyg mellan 1 och 5 på respektive kanelbulle. Den slutgiltiga poängen räknades sedan ut genom att totalen delades på antalet jurymedlemmar som testat kanelbullen. Det stora kanelbulletestet anordnades av Thatsup, Sveriges största krog- och nöjesguide.

Vinnaren Bröd & Salt är ny på prispallen för i år. Vi fick en kommentar från bagerichefen Carlos på Bröd & Salt, som har tagit fram Stockholms godaste kanelbulle 2022.

Hur känns det att ha tagit fram Stockholms bästa Kanelbulle 2022?

– Känns såklart jättebra! Men inte så chockerande om jag ska vara ärlig, haha. Är det något vi fördjupat oss med under åren så är det våra bullar.

Vad är hemligheten till den perfekta bullen?

– Hemligheten är just att vi har jobbat fram rätt processer och sånt tar tid. Allt från temperaturer på vattnet, mjölken och ugnen. Sen är det även skillnad på kvaliteten på kanel, vi använder den bästa kanelen som finns på marknaden och kardemumman maler vi själva. Att baka på äkta smör är också en självklarhet.

Den kompletta listan över konditorier och bagerier som deltog i testet hittar du nedan. Saknas just din favorit? Tipsa dem om testet så att de kan vara med och tävla nästa år.

Art Bakery
Bageri Ekerö
Bageri Passion
Bageri Pomona
Bageriet BAK
Balders Bröd
Banérbageriet
Bergstrands Bageri
Bröd & Salt
Bullar & Bröd
Clemedt Dunér Bakeri
Dalarö Bageri
Du Bon Pain
Fabrique
Gateau
Granero Bakery
Green Rabbit
Ingrid
Komet Stockholm
Kosterheds Konditori
Lidingö Bröd & Pâtisserie
Lundbergs Konditori
Malvas glutenfria hantverksbageri
Pesso Bageri
Pocket Café by Pontus
Ritorno Konditori Etc.
Rådmansö Bageributik
Skeppsbro Bageri
Socker Sucker
Spröd Stenugnsbageri
Spånga Konditori
Tegnérs Bageri
Tössebageriet
Vallentuna Stenugnsbageri
Vattenverket


Sagt om vinnaren Bröd & Salt:
"Glansig, bra mängd socker, god smak", "gottttt", "fantastisk”, "smörig och mycket kanel" och "jäkla dunderbulle" var några av juryns utlåtanden om Stockholms godaste kanelbulle 2022, som alltså görs av Bröd & Salt.

Så gick testet till:
Konditorierna och bagerierna valdes utifrån Thatsups läsares tips (som eftersöktes via sociala medier), smaktester från tidigare år och från Thatsup-redaktionens lokalkännedom. Juryn på 17 personer valdes ut genom personlig smakpalett, lokalkännedom, expertis och personliga kontakter. Juryn betygsatte bullarna efter utseende och smak med poängskalan 1–5. Om ett flertal bullar får samma poäng får de delad placering. Vissa tillfrågade bagerier och caféer har avböjt från att medverka.

Läs mer om testet, de tävlande och juryn här.