Stockholms bästa kanelbulle 2023 är utsedd

Den 4 oktober firas kanelbullens dag, och vi har vår tradition trogen korat Stockholms bästa kanelbulle 2023. Varje år arrangerar Thatsup stadens största test av kanelbullar, som i år gick av stapeln på Mornington. Efter att 31 bullar från olika bagerier och konditorier blindtestats och bedömts, utsågs Bergstrands Bageris kanelbulle till den allra bästa med 4,09 poäng av 5 möjliga. Tvåa kom Pocket Café by Pontus med 3,86 poäng, följt av Kosterheds Konditori på tredje plats med 3,64 poäng.

Juryn, som bestod av 23 utvalda smakdomare, fick testa samtliga kanelbullar som var med i tävlingen, utan att veta vilken bulle som hör till vilket bageri. Bedömningen gjordes utifrån smak och utseende och varje jurymedlem fick sätta ett betyg mellan 1 och 5 på respektive bulle. Den slutgiltiga poängen räknades sedan ut genom att totalen delades på antalet jurymedlemmar som testat kanelbullen. Det stora kanelbulletestet anordnades av Thatsup, Sveriges största krog- och nöjesguide.

Vinnarbullen från Bergstrands Bageri.

Vinnare blev Bergstrands Bageri, som även kammade hem en fin placering när vi utsåg Stockholms bästa semla

Sagt om vinnarbullen från Bergstrands:
“Ser supersaftig ut! Älskade kanelsmaken, saftig och balanserad”, “Kompakt med mandel på, fina flätor. Bra kanelsmak, saftig och lagom söt”, “Superfin, riktigt saftig”, “Ser supersaftig ut! Älskade kanelsmaken, saftig och balanserad”. 

Resultat för årets kanelbulle 2023:
1. Bergstrands Bageri 4,09
2. Pocket Café by Pontus 3,86
3. Kosterheds Konditori 3,64
4. Granero Bakery 3,54
5. Skeppsbro Bageri 3,45
6. Ritorno 3,41
7. Lidingö Bröd & Pâtisserie 3,36
8. Spånga Konditori 3,18
9. Socker Sucker 3,14
9. Tegnérs Bageri 3,14
10. Gateau 3,09
10. Vallentuna Stenugnsbageri 3,09

Övriga deltagare utan inbördes ordning:
Balders Bröd
Brioche
Brunkebergs Bageri och Bistro
Bröd & Salt
Bullar & Bröd
Eatery
Fabrique
Gunnarsons
Haga Tårtcompani & Bageri
K-märkt
Konditori Genuin
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Lundbergs Konditori
Park Kafé
Riddarbageriet
Svedjan Bageri
Tössebageriet
Vattenverket
Viggbyholms stationskafé
 
Saknas just din favorit i listan? Tipsa dem om testet så att de kan vara med och tävla nästa år. Vissa tillfrågade bagerier och caféer har avböjt från att medverka.

– Det var var så härlig och festlig stämning under hela testet. Bullarna var verkligen varierande i utseende och smak, den gemensamma nämnaren var den höga standarden, vilka otroliga kanelbullar vi har i Stockholm! När vi går igenom jurypappren så slås vi av att vinnaren verkligen var en favorit, så många positiva ord och fler som gav dem en stjärna vilket jag aldrig sett förr, säger Ida Berzén, community manager på Thatsup.

Så gick testet till:
Konditorierna och bagerierna valdes utifrån Thatsups läsares tips (som eftersöktes via sociala medier), smaktester från tidigare år och från Thatsup-redaktionens lokalkännedom. Juryn på 23 personer valdes ut genom personlig smakpalett, lokalkännedom, expertis och personliga kontakter. Juryn betygsatte bullarna efter utseende och smak med poängskalan 1–5. Om ett flertal bullar får samma poäng får de delad placering. 

Läs mer om testet, de tävlande och juryn här.

Här kan du se vilka som utsågs till Stockholms bästa kanelbulle 2022.