Picknick-fest i Stockholm

Sommar i Stockholm, solen skiner och allt känns lite bättre - vad är då trevligare än en picknick i någon av stadens vackra parker med god mat och en flaska vin eller två? För att hjälpa er hitta rätt bland stans lummiga grönområden har vi skapat denna guide till Stockholms härligaste parkhäng. I vissa parker måste man ha druckit upp all alkohol före tolvslaget, i andra är det fritt fram att festa hela natten lång.

Stockholm under stjärnorna

Picknick på taket

Högt över takåsarna och långt bort från grönt gräs (ett plus för dig med pollen) erbjuder Stockholm under stjärnorna en picknick-korg med utvalda godsaker och en flaska vin. Här kan du sitta bekvämt, slippa gräsfläckar och avnjuta en annan typ av picknick - med oslagbar utsikt.

Skeppsholmen

Klara, färdiga, picknick

Här slipper du tänka på packning. Ta dig till Hotel Skeppsholmens restaurang Långa Raden och köp deras picknickkorg. För två personer ingår två matiga laxmackor, fruktsallad, croissanter, kaffe eller te och en valfri juice - är ni fler skräddarsyr de korgen. Alla som köper picknickkorgen får låna en filt för att slå sig ner någonstans på Skeppsholmen (och skulle man vilja lämna den lilla holmen kan man får picknicken to-go.

 • Pris: 350 kr för 2 personer
 • När: 25 maj - 31 aug, mån-sön kl 09-21
 • Adress:
Hotel Skeppsholmen
Långa Raden

Djurgården

Perfekt promenadavstånd

Känt för sina sevärdheter och nöjen, men även för sin rekreationsförmåga. Utforska ön och hitta din egen favoritplats - med lantlig känsla och caféer på gångavstånd är Djurgården alltid rätt. Vill du känna av storstadspulsen är gräsmattorna kring Junibacken eller djurgårdsslingan vid Rosendals Trädgård ett givet val. Är det en naturupplevelse i lugn och ro som önskas, sök dig ut mot Biskopsudden.

Bild: Visitstockholm.com

 • Alkohol: Tillåtet, oavsett klockslag
 • Hitta hit: Buss 47 mot Skansen, stig av vid Djurgårdsbron
 • Adress:
Junibacken
Rosendals Trädgård

Humlegården

Nära till allt

I hjärtat av Stockholm samlas partyglada singlar och kärlekspar i somrig symbios. Ta med dig vännerna och en filt, slå er ner på valfri gräsplätt och njut. Här är det nära till allt, glömde du picknickorgen hemma ligger Jamie's Italian, Humlan eller Vapiano ett stenkast bort. Kom hit om du vill bli upplivad av ett möhippsfirande sällskap eller ett gäng som förfestar - "Humlan" är aldrig en besvikelse.

 • Alkohol: Tillåtet, oavsett klockslag
 • Hitta hit: T-banestation Östermalmstorg
 • Adress:
Jamie's Italian
Humlan
Vapiano Stureplan

Vitabergsparken

Poppis på Söder

"Vitan" är en kuperad park belägen på Söders höjder. Här står träden tätt och ett skönt lugn infinner sig några steg in i den lummiga parken. Det här är en idealplats för dig som vill varva ner och glömma att du befinner dig i centrala Stockholm för en stund. Under sommaren kan man även kolla in Parkteatern som har föreställningar för Stadsteatern, helt gratis.

Bild Resfredag.se

 • Alkohol: Förbud mellan 00-07
 • Hitta hit: Trappa upp från Nytorget

Vinterviken

Sommaridyll söder om Söder

En kort promenad från Liljeholmen, Aspudden eller Gröndal hittas den här lummiga sommaroasen där du kan ta din picknick i gräset eller kolla in kvällssolen från de höga badklipporna - villket är extremt populärt. Har du inte redan packat picknickkorgen så hittas Vintervikens Trädgårdskafé och Winterviken Café precis här - annars kan du alltid plocka upp en hipsterpizza på EPA - En Pizza i Aspudden.

Vintervikens Trädgårdskafé
Winterviken Café, Konferens och Festvåning
EPA - En Pizza i Aspudden

Andra lummiga picknick-ställen

Hagaparken (Buss från Odenplan)
Gärdet (T-bana Gärdet)
Vanadislunden (T-bana Odenplan)
Observatiorielunden (T-bana Odenplan)
Långholmen (T-bana Hornstull)
Tantolunden (T-bana Zinkensdamm eller Hornstull)
Drottningholms slottspark (Buss eller båt från Stockholm C)
Vasaparken (T-bana Odenplan eller St Eriksplan)
Tessinparken (T-bana Karlaplan)
Tegnérlunden (T-bana Rådmansgatan)