Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Ebenist

3,9 • 8 recensioner
Ebenist

Vägg i vägg med Pharmarium på Stortorget i Gamla Stan huserar syskonkrogen Ebenist, vars inriktning är lite mer "old school" än grannens. Här hittar du klassiska drinkar och cocktails i baren, samt egna tolkningar av nordiska och kontinentala smaker i restaurangen.

Här och där vittnar finsnickrade detaljer och träornament om betydelsen bakom restaurangens namn – Ebenist. Franskans ébéniste betyder "finsnickaren" och det är ingen slump att just det här stället fått det namnet. I lokalerna hystes nämligen en möbelverkstad och butik i regi av Carl Adolph Grevesmühl under 1700-talet. Idag är Ebenist en restaurang som flätat samman det historiska arvet med moderna inslag i form av konst, design och inte minst smaker.

Maten är säsongsbetonad och utgörs av lokala och nordiska råvaror, men inte sällan med en twist. Köksmästaren Mathias Brogie leder teamet i köket, där svensk mat möter internationella och kontinentala smaker.

Restaurangen har en välfylld vinkällare som användes redan för 500 år sedan, och i källaren hittas även en unik absintbar. För att spinna vidare på flörten med lokalens plats och historia kan drinkintresserade dessutom handla med sig allt från verktyg och glas till kuriosa från ställets "Bartender's Second Hand Shop". Hantverk och handel står helt enkelt i fokus på Ebenist – som en fling med det intilliggande Stortorget och svunna tider.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 jan 2019

Vilken pärla! Vi klev in en kall eftermiddag för att ta en öl men efter att det gått en stund och vi hört hur nöjda sällskapet bredvid oss varit med maten så bestämde vi oss för att äta. Det är jag glad över för det var himla go... Visa hela »

29 apr 2018

Jag har varit här några gånger. På lunchen har jag alltid varit väldigt nöjd. En middag fick jag skicka tillbaka maten för det smakade konstigt men personalen löste det ypperligt och ordnade ny mat snabbt och drog bort det min mat från notan. Jag har... Visa hela »

26 aug 2017

Riktigt mysig lokal. Ombonat, dunkelt ljus och mjuka soffor. Menyn bjuder på lite av varje. Vi delade på friterat kalvbräss med oxmärgsmajonnäs och gulfenad tonfisk till förrätt. Den förstnämnda var kvällens godaste. Även tonfisken var god, me... Visa hela »

30 jan 2017

Fin lokal och trevlig personal. Testade två förrätter och en varmrätt som alla höll riktigt hög klass.

9 mar 2018

Var där på lunch, tog deras fisk och skaldjurs soppa, riktigt god! Tyckte inget var överkokt och soppan var krämig med mycket smak.

Servitrisen som tog hand om oss var pratglad och trevlig, från Wales fick vi höra.

Kan tänka mig komma tillbaka.

5 jan 2018

Perfekt rakt igenom.

18 jan 2018

Ätit där på lunchen några gånger och kommit dit för att dricka vin några gånger. Tyvärr aldrig ätit där på kvällen än.

Men lunchen var supergod. Tror inte det ingår någon salladsbuffé som jag gi... Visa hela »

30 apr 2018

Fin miljö Sevice OK Maten: Entrecote - God Men inga tillbehör

Gnocchi Smakade inte nånting förutom mjöl

Efterrätt: nåt kinesiskt enl servitör- var något svårtuggat osmakligt från frysen antar vi

Den andra efterrä... Visa hela »