Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Ebenist

3,5 • 2 recensioner
Ebenist

Vägg i vägg med Pharmarium på Stortorget i Gamla Stan huserar syskonkrogen Ebenist, vars inriktning är lite mer "old school" än grannens. Här hittar du klassiska drinkar och cocktails i baren, samt egna tolkningar av nordiska och kontinentala smaker i restaurangen.

Här och där vittnar finsnickrade detaljer och träornament om betydelsen bakom restaurangens namn – Ebenist. Franskans ébéniste betyder "finsnickaren" och det är ingen slump att just det här stället fått det namnet. I lokalerna hystes nämligen en möbelverkstad och butik i regi av Carl Adolph Grevesmühl under 1700-talet. Han var en framgångsrik snickare, och det var även han som lät mura in den berömda kanonkulan på hörnet Stortorget/Skomakargatan. Idag är Ebenist en restaurang som flätat samman det historiska arvet med moderna inslag i form av konst, design och inte minst smaker.

Maten på menyn är säsongsbetonad och utgörs av lokala och nordiska råvaror, men inte sällan med en twist. Köksmästaren Mathias Brogie leder teamet i köket, där svensk mat möter internationella och kontinentala smaker.

Restaurangen har en välfylld vinkällare som användes redan för 500 år sedan. För att spinna vidare på flörten med lokalens plats och historia kan drinkintresserade dessutom handla med sig allt från verktyg och glas till kuriosa från ställets "Bartender's Second Hand Shop". Hantverk och handel står helt enkelt i fokus på Ebenist – som en fling med det intilliggande Stortorget och svunna tider.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.

Riktigt mysig lokal. Ombonat, dunkelt ljus och mjuka soffor. Menyn bjuder på lite av varje. Vi delade på friterat kalvbräss med oxmärgsmajonnäs och gulfenad tonfisk till förrätt. Den förstnämnda var kvällens godaste. Även tonfisken var god, me... Visa hela »

Fredrik J.

Fin lokal och trevlig personal. Testade två förrätter och en varmrätt som alla höll riktigt hög klass.