RESTAURANGER

Restaurangrecension | Bitza i Hornstull

Förra helgen tog jag armkrok på min vän och stegade cirka tusen steg hemifrån bort till Bitza vid Hornstulls strand. Äntligen! Ibland är det som att desto närmare hem, desto svårare är det att ta sig an. Vi stod utanför dörren (och var inte ensamma) tre minuter innan öppning på en lördag. När de slog upp dörrarna var de med glada och välkomnande miner, vilket kom att bli en stor anledning till varför jag gillar Bitza så mycket. Fantastisk personal!

Förutom det så smakade deras napolitanska pizzor med libanesiska och palestinska smaker magi, speciellt deras dagens som bestod av Oatley fraiche, potatis och rödlök. Även kaffet var magiskt. Förutom det är inredningen fantastisk, superfräsch, modern, stilren - helt i min stil. Jag tänker mig att detta kan bli en ny favorit i kvarteret!

Mitt betyg för Bitza

Mat: ++++
Miljö: +++++
Pris: ++++
Service: +++++

 

Jag vill verkligen slå ett slag för Bitza. Gå hit!

 

Restaurangrecension | Daphne’s

På Artillerigatan strax innan Karlavägen hittar du denna franska restaurang, som håller vad de lovar. Stig in i en gemytlig lokal med högt i tak, mörkt trä och röd inredning. Här finns flera ytor att umgås i, fåtöljer för avslappnat häng, baren och så middagsborden som går att ordna i olika stora konstellationer. Menyn bjuder på klassiker som Biff minute, Moules Frites, Snitzel och Torsk. Rätter som smakar som de ska, goda råvaror och fint hantverk. Hit går du inte för att uppvela nya smakkombinationer, men däremot för en mysig eller romantisk måltid utan överraskningar - i en positiv bemärkelse. Vi var ett större sällskap denna afton, och fick ett bord längst in precis som önskat. Daphne's är för mig är ett smultronställe man lika gärna kan ta ett glas på som festa till med en ordentlig middag.

Dessa Moules slank ner! Slurp!

Mitt betyg för Daphne’s

Mat: ++++
Miljö: +++++
Pris: ++++
Service: +++

Servicen bedöms tyvärr på den servitris vi hade för aftonen, som är det enda som drar ner upplevelsen. Jag hoppas vi hade otur. Fredrik på Daphne’s som hjälpte till med bokningen osv. är väldigt trevlig.

Mina bästa restaurangbesök 2018

Jag tänkte att jag skulle summera årets bästa restaurangbesök för er! När jag försökte minnas året som gått och de restaurangbesök som stått ut i år insåg jag hur fort tiden går. Vissa restauranger som jag har som favorit har jag inte ens hunnit besöka, på ett helt år! Jag kan också se hur man går igenom olika perioder i livet och då hänger på olika ställen. Riche var ettt sådant ställe som jag var på ofta; vare sig frukost, brunch, lunch, middag eller bara ett glas i baren... i år har det inte blivit många besök där inte. Boqueria var också ett sådant ställe jag var på flitigt, typ varje helg, mest för att dricka god cava om kvällarna och stöta in i vännerna - men nu är man inte ju inte ute och ränner längre. Det här året har varit ett sådant där jag fått uppleva väldigt mycket olika, jag har besökt många nya ställen, högt och lågt, vilket är otroligt kul. Ska bli spännande och se vad 2019 har att erbjuda på krogfronten, jag ser personligen fram emot att etablera några nya stammisställen.

L'Avventura
One night in Italy! Svårslaget och en solklar favorit i Stockholm. Stig in i en romersk och romantisk atmosfär, det är som att besöka ett italienskt palats. Högt i tak, stora träd, röda sammetsmöbler. Menyn är á la carte och erbjuder en massa goda anti-pasti, pasta, fisk, kött och skaldjur. Vill du förgylla besöket med något extra ska du beställa ost på vagn eller en flamberad efterrätt.

Surfers
En annan stockholmsfavorit. Jag fullkomligt älskar Surfers och hela deras koncept, såväl maten som drinkarna är av bästa kvalité. Otroligt gott från det asiatiska köket, med mycket fokus på Sichuansmaker! Sådant jag kan sukta efter. Ett plus för mycket vegetariskt på menyn. Det enda jag har upplevt lite mindre bra här är servicen.

Solsiden
Här sitter du så när man kan komma vattnet och har Oslos bästa solläge. På menyn hittar du främst ett fantastiskt utbud av fisk och skaldjur, och i köket tillagas rätter på nordiskt vis med med inspiration från hela världen. Lokalen är modern och snyggt inredd, med plats för många. OBS! Endast öppet på sommaren.

Calle P
En gammal goding är tillbaka! Under hösten 2018 slog restaurangen upp dörrarna igen, efter att länge gått under namnet Berns Bistro & Bar. Nu roddas Calle P i regi av mina vänner från Sixten & Frans, och här serveras mellanrätter med inspiration från hela världen, i oväntade så väl som klassiska smakkombinationer. Ett stimmigt ställe som passar lika bra för middag, som för afterwork och sena kvällar.

Il Paradiso
Wow, vilken underbar plats. På en hög bergsslutning strax utanför Palma hittar du denna magnifika restaurang med sin romantiska atmosfär. Byggnaden är ståtlig så väl utan och innanpå, och kyparna tar väl hand om en. Menyn är italiensk, men jag skulle inte säga att man går hit för maten. Den är god, speciellt i kombination med gott vin och deras vackra utsikt, men det är inte den bästa du kommer att ha ätit.

Ling Long
Älskade Ling Long. Denna restaurang har nästan kommit att bli ett stammisställe, då jag besöker den titt som tätt. Här är personalen fantastisk, speciellt Umur och Philip som alltid tar så väl hand om en. En asiastisk restaurang med bar som huserar inuti Story Hotel. Här kan du äta lunch från deras helt veganska (!) á la carte, och det är inga acai-bowls eller råa sallader som bjuds på här. Det finns sju stående rätter om jag inte misstar mig, som Buns med oumph, Daal eller min (och hela Stockholms favorit) Bang Bang. Jag skulle i princip kunna äta den varje dag. Till middag serveras asiatisk tapas med både fisk, kött och veganskt.

Stadshuskällaren
Det finns ett helt inlägg om mitt besök på Stadshuskällaren. Jag satt i Chef's Table och hade en fantastisk kväll med flera rätter, komponerat med vin. Chef's Table är en perfekt present att ge bort till någons födelsedag, eller kanske unna sig vid en årsdag. I den anrika restaurangen kan du istället njuta av en avslappnad men elegant miljö.

Restaurant Aubergine
Jag har hittat en ny kvarterskrog, och man älskar ju kvarterskrogar. Aubergine har funnits länge, men jag har helt enkelt inte tagit mig dit, förens nu. Jag fick ett fin-fint premiärbesök när jag besökte dem under deras tryffelveckor - missa inte det nästa år! men förutom den gudomliga tryffelpastan dracks gott vin och avnjöts smarriga förrätteer och efterrätter. Vid bordet bredvid satt Dominika Peczynski och Anders Borg och såg nykära ut, en vecka innan sitt bröllop.

Tast Club
Undangömt mitt bland Palmas mestra centrala gator. Det är lite det som är hela grejen också, det känns exklusivt att vara här. Lite Gentlemens-club stämning, med elegant miljö, takkronor, stora speglar och whiskysalar. Här bjuds på tapas i lagom festlig stämning vare sig man vill hänga i baren eller äta middag.

Bonnie's
Resturangen på nya Bank Hotel. Den är ståtlig, fantastisk lokal. Hela hotellet känns som en mötesplats, och maten är av högsta klass. Även cocktailbaren Papillion och Sophie's Bar finns på hotellet.

The Market: Asian
Köpenhams kryllar av bra restauranger, men en ny jag fick besöka i år var The Market, den asiastiska (finns även italiensk). Det känns väldigt New York här, med en mörklagd miljö och skön musik i högtalarna. På talrikarna är det asiatisk mat i alla former. Detta är ett perfekt ställe för en festlig kväll på stan.

Restaurang Artilleriet
En oväntad uppstickare! I en lugn och modern miljö serveras väldigt god mat från ett varierat kök, och på sommaren kan man sitta skönt i säckstolar på deras veranda. Hade jag bott i närheten hade jag hängt här ibland. Billigast cava i stan! Och godaste!

Har jag missat någon?

Utöver alla året restaurangbesök så var definitivt resorna till Biarritz och Mallorca riktiga smakupplevelser. Råvarorna i Frankrike är så otroligt fina. Alla ostar, det rosa vinet, ostronen, persikorna... och utbudet av restauranger på Mallorca är så otroligt bra, inte minst i Palma.

Jag kanske ska göra ett inlägg med restauranger jag ser fram emot att besöka 2019?

Chef's Table med avsmakningsmeny på Stadshuskällaren

Nu ska jag ta med er på en av de mest fantastiska måltiderna jag varit med om. Jag har nämligen besökt Restaurang Stadshuskällaren i Stockholm. För er som inte känner till denna magiska plats kan jag berätta att namnet avslöjar en hel del. Restaurangen ligger i källaren på Stadshuset, och serverar så väl gäster som stora evenemang i Blå Hallen och självaste Nobelfesten.

I köket hittar ni köksmästare Magnus Santesson (silver i ”Årets Kock 2018) som tog emot mig och mitt sällskap, men gav över rodret till sous chef Magnus Åkerström (som vunnit både ”Årets Unga Kock 2017” och ”Årets Fjällkock 2018”) som tillsammans med sitt härliga team sog hand om oss hela kvällen.

Vi satt nämligen i Chef's Table, det vill säga mitt i köket, bokstavligt talat, där vi fick ta del av en avsmakningsmeny med viner till, allt med utsikt över hantverket som pågick i köket.

Entrén till Stadshuskällaren, anrik och välkomnande. Det kändes familjärt och mysigt att siga in här.

Vi sattes till bords (vid Chef's Table finns bara plats för två) av våra vänliga servitös och invigde kvällen med Tattinger.

Kvällens första servering: levain och filmjölksbröd, vispat smör, någon svamp-mousse.

Amuse Bouche i form av sotad fröyalax som satte ribban högt.

Ostron med krusbär och bipollen som vi sköljde ner med champagnen. Gud i himlen.

Sedan rysk kaviar och vodka.

Kvällens utsikt: killarna i köket. Lite kuriosa är att ingen kock på Stadshuskällaren är över 33 år, och sous chef Magnus Åkerström som ni ser närmst i bild är endast 26 år, mäkta imponerad av båda delarna!

Här ser ni rökt kammussla med bland annat svamp och alger, i en asiatisk fiskfond. Till detta fick vi ett italienskt Chardonnay vilket var nytt för mig! Gott var det!

En version på Nobelmiddagens förrätt 2017, jordärtskocka på flera vis som enligt mig var en av kvällens bästa rätter. Det smalt i munnen. Till detta dracks ett gott vitt vin från Oregon, också nytt för mig!

Titta bara... komponerad av en av mina favoritkockar Tom Sjöstedt, som driver restaurangen Lilla Ego.

Kvällens första varmrätt! Gös med krabbkrokett, rostad blomkål, bergamott, bondbönor och velouté på libbsticka. Detta sköljdes ner med ett annat chardonnay från Nya Zeeland.

Sen var det dags för en ny upplelvese. Stadshuskällaren fokuserar mycket på nordiska råvaror, lokalt producerade med svenska signalament. Där ibland vilt kött, vilket jag såklart föranmält att jag inte äter, och de kunde de utan problem anpassa sig efter. Mycket på menyn består av vegetariskt, fisk och skaldjur, men jag äter ju även fågel (om än inte så mycket). Därav, blev min andra varmrätt vildand (de frågade mig snällt om jag var okej med detta).

Jag har ätit anka en eller två gånger förut, borsett från Peking-anka som jag åt en del när jag bodde i London. Men i denna form har jag delvis upplevt det på Michelin-restaurangen Costes i Budapest, samt på Pubologi i Gamla Stan. Tyvärr föll det mig inte i smaken någon av dessa tillfällen, det smakade alldeles för mycket rött kött. Här däremot, när jag serverades vildanka smakade det ljuvligt. Jag åt upp.

Till detta drack jag ett smarrigt rödvin.

Ost Wrångebäck med Beerenauslese - herregud vad gott!

Sorbé på gurka och dill.

Det blev några glas...

Dags för sista serveringen, och huvud-efterrätten. Helt i min smak.

Fryst choklad till minus 196 grader med hjorton, mandel och vit choklad. Yum.

Kvällens meny signerad av hela teamet vi fått äran att ha som host denna afton och det ståtliga Stadshuset.

Där vi satt hade alla tidigare gäster signerat väggen, och de fick även vi. Svårt att sätta ord på en sådan kväll med så många intryck, fantastiska smaker, härliga människor. Definitivt en av de bättre kvällarna på året och bästa måltiderna i livet. Jag rekommenderar er varmt att unna er detta om ni vill ha lite trevligt, man kan välja att äta ute i restaurangen också. Jag vill redan tillbaka!

Ta del av mer material på min Instagram story, där kan ni även se rörlig bild. Känns så fantastiskt kul att kunna dela med mig av sådant här genom bloggen, hoppas ni tycker det är lika kul!

Stockholms Stadshus
Hantverkargatan 1
111 52 Stockholm

 

Sophie's har öppnat!

Jag besökte ju Bank Hotel tidigare i höstas och var en av de få som fick se hotellet innan de öppnade. Nu är de i fullgång, och i veckan var det även dags för Sophie's Bar att slå upp portarna!

Förutom att jag fick se den nya baren fick vi även ta del av Bank Hotels doftsignum som man känner lukten av i hela hotellet, och det var helt i min smak. Jag minns inte exakt, men toner av cederträd, apelsin och jasmin var några av de som fanns i den mustiga doften, som också kommer att finnas som doftljus.

Mörkt trä dominerade precis som i hotellet Sophies Bar, med vackra blommor i taket, stora vinhyllor, vitrinskåp och en ljusinstallation.

Jag älskar att befinna mig på hotell och gärna Bank som gjort sitt yttersta för att göra det hemtrevligt, även om man inte checkar in på hotellet. Tack för en trevlig start på morgonen!

Spana även in Bank Hotels restaurang och deras cocktailabar Papillion.

Restaurangrecension | Nabo

Jag har sedan det meddelades att Nabo skulle öppna haft höga förväntningar. Kvarterskrogar är alltid hjärtligt välkomna, och speciellt i området kring Tegnérlunden då Norrmalm inte svämmar över av just hemtrevlig krogar. Mina förväntningar är fortsatt stora, om inte till och med ännu högre när jag efter mitt besök fick höra om deras vision och ambition.

Här om dagen var jag inbjuden till presslunch på restaurangen. Jag fick då ta del av en rundvisning av den fantastiska lokalen, framtidsplaner samt en trerätters.

Till förrätt: mozarella med brynt smör, tomat och friterad kapris samt dagens soppa på rotselleri. Vi lunch serveras du alltid en liten soppa som förrätt i väntan på din beställning, en liten detalj som gör mycket.

Vi sedan välja från deras klassiker och dagens lunch, för mig stod det mellan strömming eller falafel, som ni ser blev det de förstnämnda.

Vi avrundade med kaffe och dessert i form av fryst chokladmousse, och för en chokladälskare som mig satt den fint.

Nabo huserar med en bar- och restaurangdel och välkomnar gäster att ta en kaffe, afterrwork, lunch eller middag. En trappa ner hittar du deras fantastiskt vackra valv som kommer att fungera som ett chambre separée för ca 35 personer, och fortsätter man kommer man fram till en ännu större lokal i samma manér, men med egen entré. Detta kommer efter årskiftet att bli ett fristående barkoncept med en enklare meny och dj:s, ser fram emot att få en härlig bar i kvarteret också!

Mitt betyg för Nabo

Jag har ännu inte provat kvällsmenyn, så detta grundas på mitt första lunchbesök, stämningen, lokalen och den goda magkänslan. Ett härligt plus är att du kan beställa halvglas vin, och cocktails på fat.

Mat: ++++
Miljö: ++++
Pris: ++++
Service: +++++

 

Läs mer om Nabo här: Kvarterskrogen Nabo är din nya granne i Vasastan

 

Recension | Restaurang Artilleriet

Om du har råkat missa Restaurang Artilleriet är det inte helt oförståeligt. Du hittar det nämligen bakom de stora grindarna till Armémuseumet på Östermalm, själv har jag cyklat förbi många gånger men inte tänkt tanken att det gömmer sig en fantastiskt pärla där inne. Restaurangens egna ingång hittar du på Artillerigatan 13 (såklart), med en pampig entré. Restaurangen har en mysig terass med bekväma fåtöljer, en perfekt oas för en afterwork med utsikt över innegården till muséet. Lokalen är elegant, lyxig men inbjudande, och känns som gjord för stim och sena kvällar. Interiören anspeglar på Art Deco med marmorbord, djupa färger och gulddetaljer men det finns också inslag av retro i textilen och möblerna, allt som allt blir det en genomgående modern och trendig stil.

Jag besökte Artilleriet i veckan med ett glatt gäng, vi delade på flera mellanrätter till förrätt, varsin varmrätt, efterrätt, och cava!

À la carte-menyn erbjuder förrätter som man kan välja att göra till sharing, varmrätter och efterrätter. De har en meny med klassiska rätter som finns hela dagen, och en kvällsmenyn med ytterligare utbud. Ett extra härligt plus är att hundar är välkomna hit, så du slipper lämna din vän hemma!

Vi började som sagt med ett gäng mindre rätter att dela på, här ser vi löjromschips.

Kroketter med chilimajonäs (dessa var helt fantastiska) och burrata med tomat, basilika och pesto (även denna mycket god).

Laxtataki - MUMS, MUMS, MUMS!

Till varmrätt blev det röding med hummer beurre blanc, den var väldigt fin. Unnade mig även en halv efterrätt i form av brownie med vaniljglass och kolasås. Sen var jag mätt vill jag lova.

Vi var ett hungrigt och glatt gäng som samlades runt ett av dera stora runda bord med soffa, optimalt för att få igång härliga samtalsämnen. Det där kan göra så mycket, hade vi suttit vid långbord hade inte alla kunnat delta i samma samtal på det sättet. Älskart! Jag älskar också att deras cava går på 60kr/glaset - och det var faktiskt den godaste cavan jag druckit på länge. Skål!

Mitt betyg för Restaurang Artilleriet

Allt som allt får Artilleriet topp-betyg av mig. Personalen gjorde sitt, uppmärksamma, trevliga och bemötande. Lokalen känns både mysig men festlig, och interiören är snygg. Plus för de runda borden om man är ett stort sällskap! Menyn har en bra bredd på smaker från olika typer av kök, med både vegetariskt, fisk och kött. Allt jag åt och drack smakade otroligt gott, jag har faktiskt ingenting att påpeka. Sist men inte minst är rätterna väldigt prisvärda.

Mat: +++++
Miljö: +++++
Pris: +++++
Service: +++++

 

Kräftskiva på Ulla Winbladh

För ett par veckor sedan var jag tillsammans med några andra bloggare inbjuden till kräftskiva på Wärdshuset Ulla Winbladh. Vi fick avnjuta en fantastisk god måltid tillsammans och vara med om ett litet smakprov på deras kräftfest som äger rum just nu, mellan 22 - 26 augusti. Under dessa dagar görs hela värdshuset om till en kräftskiva, traditionsenligt med pynt, ostpaj och sånghäften. Låt mig ta er med på ett bildmarathon genom denna kväll!

Jag skulle verkligen rekommendera att boka in en kräftskiva här om man inte orkar ställa till med egen hemma. Här får man ett färdigt paket med trerätters (kantarelltoast, kräftor med tillbehör och efterrrätt) och pynt. Personlen gör allt för att skapa god stämning för att ni skall känna er som hemma.

Läs mer om kräftskiva och boka här.

 

Öppningen av Bank Hotel | Bonnie's, Papillion och Sophie's Bar

There is a new hotel in town!

I veckan var jag inbjuden till öppningen av Stureplansgruppens nya hotell, Bank Hotel. Boutiquehotellet ligger precis in till Nybroviken, på Blasieholmen och närmare bestämt Arsenalgatan 6 - mitt emot Bistro Arsenalen. Byggnaden har funnits sedan 1910 och var på den tiden just precis en bank, vilket har fått följa med i arkitekturen och interiören på hotellet. Arkitekterna på Millimeter Arkitekter har återskapat många detaljer och bevarat mycket ut av den anrika stilen. Stengolv, mahogny, broderade tyger, sammet, gulddekor och exklusiv konst är några signifikanta detaljer i Bank Hotel - riktigt snyggt om ni frågor mig!

Bank Hotel huserar med tre olika restauranger och barer. Hjärtat som de själva kallar det, ligger i ljusgården och här serveras frukost, lunch och middag till den som vill. Det vill säga att du är lika välkommen om du inte är hotellgäst, detta skall bli en samlingsplats för så väl den som vill äta en affärslunch som för den som vill unna sig en festmåltid, turist som stockholmare. Restaurangen heter Bonnie's och har en internationell meny med inspiration hämtat främst från Europa och en del fokus på havet. Här vill man skapa samma typ av miljö som på L'Avventura som Stureplansgruppen öppnade för minre än ett år sedan. Cheers to that!

Mitt besök började med en gedigen frukost och ett smakprov från deras á la carte. Det kommer att finnas även buffé på hotellet, något man i båda fallen lägger till i sin bokning. På bilden ovan kan ni se vad som bjöds på, och jag vill lova att allt smakade otroligt gott! En perfekt start på morgonen.

Vi fick sedan se några av rummen samt den stora sviten på 185 kvm, med kungsterass ut mot Nybroviken. Jag var väldigt imponeradd av badrummen, stilrena, moderna och mysiga. Rummen i sig var också väldigt fina, men allt var inte helt i min stil. Jag gillar att man har lekt med gammalt och nytt dock!

Hello view! Vill du bo här en natt får du betala 13 000 SEK.

Sen var det dags för lunch! M U M S.

Förrätten bestod av en ostronsoppa med pocherade ostron, gurka och caviar som man fick skölja ner med ett glas vitt. Till varmrätt fick vi in en stekt piggvar med curry, kantareller, blomkål och och rostad potatispuré, även till detta ett glas vitt vin.

Förutom Bonnie's har Bank Hotel två barer, Papillion och Sophie's Bar. Papillion är en cocktailbar med klassiska drinkar, ett ställe för dig som vill ta en whiskey i lugn och ro eller fördrink innan middagen. I Sophie's Bar kommer det vara ett modernare stuk, här är det öppet hela dagen för dig som vill ta en kopp kaffe, äta en enklare lunch, ta en afterwork eller lättare middag.

Bank Hotel kommer att satsa väldigt mycket på högklassig, personlig service. Här ska du känna sig som hemma, är du gäst kan du få hjälp med allt ifrån kemtvätt, bokningar eller säker bevaring. På undervåningen finns ett gym och det gamla bankvalvet som de tillsammans med CF HILL kommer att använda för konstutställningar. Runt om i hotellet hänger konst i ett samarbete med advokatfirman Vinge och Young Art.

Allt som allt gillade jag verkligen Bank Hotel! Jag tycker att Stockholm behöver fler härliga mötesplatser och hotell med avslappnade men ändå lite lyxiga "hängytor". Det här känns modernt, tillgängligt, ligger centralet och helt enkelt ett perfekt ställe att boka in en härlig frukost, vinlunch eller trevlig middag på.

Thumbs up till Stureplansgruppen!

 

Bank Hotel öppnar 22 augusti, men går att boka redan nu.

 

Restaurang recension | Mellqvist Kaffebar

Jag har sett många varianter av deras namn; Cafe & Bar, Caffébar eller Kaffebar som de skriver själv på Instagram. Rätta mig om jag har fel. Till det väsentliga, här kommer min recension av Mellqvist!

Mellqvist Kaffebar ligger på Rörstrandsgatan, i princip mitt på St. Eriksplan (eller ett par ynka meter där ifrån). Under sommaren har de byggt en trevlig uteservering på trottoaren, likt en terass med gröna växter. Då kan du även handla i deras "lucka" istället för att gå in i restauranglokalen.

Mellqvist är ett typiskt kaffeställe, det är det som står i fokus. Vill du ha något mer till så finns ett fint utbud av frukost, så som chiapudding, overnight oats, smörgåsar med olika pålägg, färskpressade juicer och smoothies. Dagens beställning blev en overnight oats med färska bär, nötter och rabarberkompott, cappucino på havremjölk (ni som fortfarande dricker komjölk, har ni testat att byta ut det mot havre eller soya? Bättre för dig och djuren) samt en färskpressad juice på paprika, ingefära, citron, äpple och apelsin som smakade uppfriskande. Mitt sällskap tog precis som jag en cappucino på havremjölk och en smörgås med ägg och kaviar som såg väldigt välgjord ut, och hon var väldigt nöjd.

Måste säga att servicen vi fick i luckan var utomordentlig. Tjejen som stod där var utåtriktad, glad, effektiv och serviceminded - detta gör så mycket till skillnad från när man möter en obrydd barista som inte kan någonting. Vi satt på deras uteservering som hade gått om bord och njöt av lugnet, jag stördes aldrig av trafik trots att man sitter vid vägen. Kaffe var gott och krämigt, juicen supergod och overnight oatsen väldigt god, men inte den godaste jag ätit. Kan kännas lite dyrt att betala nästan 180 kr för detta dock, så det är ett minus.

Betyg för Mellqvist Kaffebar

Mat/Dryck: ++++
Miljö: +++
Pris: ++
Service: ++++