Mina bästa restaurangbesök 2018

Jag tänkte att jag skulle summera årets bästa restaurangbesök för er! När jag försökte minnas året som gått och de restaurangbesök som stått ut i år insåg jag hur fort tiden går. Vissa restauranger som jag har som favorit har jag inte ens hunnit besöka, på ett helt år! Jag kan också se hur man går igenom olika perioder i livet och då hänger på olika ställen. Riche var ettt sådant ställe som jag var på ofta; vare sig frukost, brunch, lunch, middag eller bara ett glas i baren... i år har det inte blivit många besök där inte. Boqueria var också ett sådant ställe jag var på flitigt, typ varje helg, mest för att dricka god cava om kvällarna och stöta in i vännerna - men nu är man inte ju inte ute och ränner längre. Det här året har varit ett sådant där jag fått uppleva väldigt mycket olika, jag har besökt många nya ställen, högt och lågt, vilket är otroligt kul. Ska bli spännande och se vad 2019 har att erbjuda på krogfronten, jag ser personligen fram emot att etablera några nya stammisställen.

L'Avventura
One night in Italy! Svårslaget och en solklar favorit i Stockholm. Stig in i en romersk och romantisk atmosfär, det är som att besöka ett italienskt palats. Högt i tak, stora träd, röda sammetsmöbler. Menyn är á la carte och erbjuder en massa goda anti-pasti, pasta, fisk, kött och skaldjur. Vill du förgylla besöket med något extra ska du beställa ost på vagn eller en flamberad efterrätt.

Surfers
En annan stockholmsfavorit. Jag fullkomligt älskar Surfers och hela deras koncept, såväl maten som drinkarna är av bästa kvalité. Otroligt gott från det asiatiska köket, med mycket fokus på Sichuansmaker! Sådant jag kan sukta efter. Ett plus för mycket vegetariskt på menyn. Det enda jag har upplevt lite mindre bra här är servicen.

Solsiden
Här sitter du så när man kan komma vattnet och har Oslos bästa solläge. På menyn hittar du främst ett fantastiskt utbud av fisk och skaldjur, och i köket tillagas rätter på nordiskt vis med med inspiration från hela världen. Lokalen är modern och snyggt inredd, med plats för många. OBS! Endast öppet på sommaren.

Calle P
En gammal goding är tillbaka! Under hösten 2018 slog restaurangen upp dörrarna igen, efter att länge gått under namnet Berns Bistro & Bar. Nu roddas Calle P i regi av mina vänner från Sixten & Frans, och här serveras mellanrätter med inspiration från hela världen, i oväntade så väl som klassiska smakkombinationer. Ett stimmigt ställe som passar lika bra för middag, som för afterwork och sena kvällar.

Il Paradiso
Wow, vilken underbar plats. På en hög bergsslutning strax utanför Palma hittar du denna magnifika restaurang med sin romantiska atmosfär. Byggnaden är ståtlig så väl utan och innanpå, och kyparna tar väl hand om en. Menyn är italiensk, men jag skulle inte säga att man går hit för maten. Den är god, speciellt i kombination med gott vin och deras vackra utsikt, men det är inte den bästa du kommer att ha ätit.

Ling Long
Älskade Ling Long. Denna restaurang har nästan kommit att bli ett stammisställe, då jag besöker den titt som tätt. Här är personalen fantastisk, speciellt Umur och Philip som alltid tar så väl hand om en. En asiastisk restaurang med bar som huserar inuti Story Hotel. Här kan du äta lunch från deras helt veganska (!) á la carte, och det är inga acai-bowls eller råa sallader som bjuds på här. Det finns sju stående rätter om jag inte misstar mig, som Buns med oumph, Daal eller min (och hela Stockholms favorit) Bang Bang. Jag skulle i princip kunna äta den varje dag. Till middag serveras asiatisk tapas med både fisk, kött och veganskt.

Stadshuskällaren
Det finns ett helt inlägg om mitt besök på Stadshuskällaren. Jag satt i Chef's Table och hade en fantastisk kväll med flera rätter, komponerat med vin. Chef's Table är en perfekt present att ge bort till någons födelsedag, eller kanske unna sig vid en årsdag. I den anrika restaurangen kan du istället njuta av en avslappnad men elegant miljö.

Restaurant Aubergine
Jag har hittat en ny kvarterskrog, och man älskar ju kvarterskrogar. Aubergine har funnits länge, men jag har helt enkelt inte tagit mig dit, förens nu. Jag fick ett fin-fint premiärbesök när jag besökte dem under deras tryffelveckor - missa inte det nästa år! men förutom den gudomliga tryffelpastan dracks gott vin och avnjöts smarriga förrätteer och efterrätter. Vid bordet bredvid satt Dominika Peczynski och Anders Borg och såg nykära ut, en vecka innan sitt bröllop.

Tast Club
Undangömt mitt bland Palmas mestra centrala gator. Det är lite det som är hela grejen också, det känns exklusivt att vara här. Lite Gentlemens-club stämning, med elegant miljö, takkronor, stora speglar och whiskysalar. Här bjuds på tapas i lagom festlig stämning vare sig man vill hänga i baren eller äta middag.

Bonnie's
Resturangen på nya Bank Hotel. Den är ståtlig, fantastisk lokal. Hela hotellet känns som en mötesplats, och maten är av högsta klass. Även cocktailbaren Papillion och Sophie's Bar finns på hotellet.

The Market: Asian
Köpenhams kryllar av bra restauranger, men en ny jag fick besöka i år var The Market, den asiastiska (finns även italiensk). Det känns väldigt New York här, med en mörklagd miljö och skön musik i högtalarna. På talrikarna är det asiatisk mat i alla former. Detta är ett perfekt ställe för en festlig kväll på stan.

Restaurang Artilleriet
En oväntad uppstickare! I en lugn och modern miljö serveras väldigt god mat från ett varierat kök, och på sommaren kan man sitta skönt i säckstolar på deras veranda. Hade jag bott i närheten hade jag hängt här ibland. Billigast cava i stan! Och godaste!

Har jag missat någon?

Utöver alla året restaurangbesök så var definitivt resorna till Biarritz och Mallorca riktiga smakupplevelser. Råvarorna i Frankrike är så otroligt fina. Alla ostar, det rosa vinet, ostronen, persikorna... och utbudet av restauranger på Mallorca är så otroligt bra, inte minst i Palma.

Jag kanske ska göra ett inlägg med restauranger jag ser fram emot att besöka 2019?

Skriv en kommentar

Ja!! Och boka in en av dom med mig 😘

Kommentera