Den 21 november är det premiär för Beaujolais Nouveau – något som firas ordentligt när årets första vinflaskor korkas upp i Stockholm.
Samma tid varje år – den tredje torsdagen i november – släpps det lätta, franska vinet från regionen Beaujolais i Bourgogne, en tradition som inte bara firas flitigt i Frankrike. Även i Stockholm har vintokiga barer och restauranger runt hela stan hakat på premiären av årets skörd. Vill man vara först med att dricka Beaujolais Nouveau så finns det flera ställen att bege sig till.
Några som firar ankomsten av Beaujolais Nouveau är Bacchanale i Skanstull. Här blir det fest hela dagen och kvällen, med mat på stående fot och vin från fontän. Endast drop-in. Även The Bishops Arms vid Mariatorget hakar på premiären av Beaujolais Nouveau och värmer upp höstmörkret med parisisk fest. Mitt i city kan man annars smaka på det första vinet på Blanche & Hierta på At Six, som får besök av “Fredagskocken” Mattias Larsson.
Artikeln uppdateras löpande med tips på var du kan dricka Beaujolais Nouveau i Stockholm.