Här hittar du plugg- och arbetsvänliga caféer i Stockholm

Trött på kontoret, biblioteket eller studentlyan? Eller suktar du helt enkelt bara efter en god kopp kaffe och bra internetuppkoppling? Många föredrar att plugga eller jobba från café i Stockholm, men det gäller att hitta rätt för att få både wifi (trådlöst nätverk), skön arbetsmiljö och schysst fika på köpet. För att göra det lite enklare har vi samlat våra bästa tips på pluggvänliga caféer i Stockholm där studenter, frilansare och laptop-folk kan räkna med att hitta dagens kontor och fikaplugg.

Se även
- Bästa caféerna: Guiden till Stockholms bästa caféer

Hour Office: Kontor per timme
Med hemtrevligaste inredningen känns det här caféet som allt annat än en arbetsplats, men det är precis vad det är. Här betalar man för tiden som man använder och i priset ingår bland annat snabbt wifi, kontorsmaterial, tilltugg, kaffe och te. Det finns även ett litet mötesrum samt ett galleri.
Prisexempel: Kontorsplats ca 100 kr/h, klippkort (10 h) ca 600 kr
Wifi? Ja
Mer information: Hour Office, Folkungagatan 93, Södermalm

Startup Café by SUP46: Café, lounge och arbetsplats
Här möts entreprenörer och andra gäster för att jobba, fika och äta i mesta startupmiljö. Stället är en kombination av café, lounge och arbetsplats och det passar lika bra för dig som vill nätverka som för dig som bara vill få lite arbetsro.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 25 kr, kanelbulle ca 30 kr
Wifi? Ja
Mer information: Startup Café by SUP46, Regeringsgatan 65, City

Coffice: Nischat kaffekontor
Skippa det konventionella kontoret och ta med dig frilansjobbet till denna hängivna mix av café och kontor i Söders kreativa kvarter. Som medlem får du ut desto mer av kontorsbekvämligheterna och arbetsmiljön, och det finns även två mötesrum att hyra in sig i. Mackor, bullar, lunch och kaffe från mindre rosterier serveras med etiskt och hållbart som ledord.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 30 kr, bulle ca 28 kr
Wifi? Ja
Mer information: Coffice, Tjärhovsgatan 5, Södermalm

Drop Coffee: Mångas Söderfavorit
Det undangömda kafferosteriet Drop Coffee vid Mariatorget är rykande hett och lockar inte minst kreativt och wifi-surfande mediafolk. Här stannar många länge, något som även gör att det kan bli småtight runt lunchtid och på helgen. Räkna med sympatisk atmosfär och flera olika rum i avskalat, ljust stuk!
Prisexempel: En kanna bryggkaffe (ca 2 koppar) ca 39 kr, bulle ca 28 kr
Wifi? Ja
Mer information: Drop Coffee, Wollmar Yxkullsgatan 10, Södermalm

Foam (artikelbilden): Surfa in i ett "inredningsreportage"
Foam har uppmärksammats internationellt för den reportagevänliga inredningen, och här passar det dessutom riktigt bra att sitta och jobba. Caféet är indelat i olika rum med sköna små sittgrupper och ljusa färger där du kan kombinera surfandet med matiga sallader, mackor eller bakverk och riktigt baristakaffe.
Prisexempel: Bryggkaffe (räkna med att få en stor kopp) 30 kr, bulle 28 kr
Wifi? Ja
Mer information: Café Foam, Karlavägen 75, Östermalm

 
Foam

Il Caffè: Hett kaffehak med stor laptop-publik
Denna creddiga espressobar finns på fyra ställen i stan och har - bortsett från gott kaffe, bullar och grillade mackor - bra wifi. Här ser du mycket riktigt uppslagna Macbooks vid var och vartannat bord. Fiket på Drottninggatan rymmer dolda rum längst in och även Söderupplagan är perfekt för den som vill sitta lagom ostört.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 30 kr, bulle ca 30 kr
Wifi? Ja
Mer information: Il Caffè, Drottninggatan85, City
Mer information: Il Caffè, Södermannagatan 23, Södermalm
Mer information: Il Caffè, Bergsgatan 17, Kungsholmen
Mer information: Il Caffè, Mäster Samuelsgatan 10, City

 

Non Solo Bar: Arbetsvänlig italienare i Vasastan
Ett bistroliknande och populärt café som finns både på Odengatan och Rörstrandsgatan. Allt från frukost till hemlagad italiensk pasta serveras och lokalen är lagom luftig för att göra till sitt tillfälliga "arbetsrum" utan att behöva trängas. Här kan du även räkna med att få din koffeinkick från några av stans bästa baristor.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 30 kr, bulle ca 25 kr
Wifi? Ja
Mer information:
Non Solo Bar, Odengatan 34, Vasastan
Mer information: Non Solo Bar, Rörstrandsgatan 4, Vasastan


Non Solo Bar
Rörstrandsgatan & Odengatan

Haymarket: 20-talet i modern tappning
Hotellcaféet Gretas mitt på Hötorget är en både central och luftig mötesplats för ett kort möte eller en längre jobbsession. Här serveras dessutom hälsosam mat och fika, och miljön bjuder på inspirerande 20-talskänsla med Greta Garbo som förebild.
Prisexempel: Vetescones med färskost & marmelad ca 75 kr
Wifi? Ja
Mer information: Haymarket, Hötorget 13-15, City


Haymarket

Malmen: Fly kontoret på internationell hotell-lounge
Att hitta en skön hotell-lounge att sitta och jobba i är aldrig fel! I dagbaren på Scandic Malmen på Medis kan du använda internet, låna printer och dessutom jobba på det internationella kontaktnätet. Det är bara att mingla med hotellgästerna. Kaffe och barmeny serveras, annars går det att köpa med sig smörgåsar från receptionen. Kombinera med AW lite senare på eftermiddagen.
Prisexempel: Bryggkaffe 25 kr, sandwich 32/45 kr (finns i receptionen)
Wifi? Ja
Mer information: Malmen Restaurang & Cocktailbar, Götgatan 49-51, Södermalm


Malmen

Café Rival: Hög mysfaktor på Mariatorget
Ett omtyckt och mysigt café i två plan mitt på Mariatorget som lockar många arbetsmyror. Här kan man hitta en lite mer undangömd plats och bulla upp med allt från fika och olika juicer eller smoothies till matiga sallader och smörgåsar. Tänk dock på att det inte finns tillgång till wifi.
Prisexempel: Kommer inom kort
Wifi? Nej
Mer information: Café Rival, Mariatorget 3, Södermalm


Café Rival

Lanthandelns Espresso på Bonniers Konsthall: Inspirerande kaffepaus
Bonniers Konsthall är känd som utställningshall, men här finns även ett ljust och luftigt café som lätt kan bidra med inspiration. Det trådlösa nätverket gör detta till ett extra skönt ställe att plugga eller jobba från. Bortsett från kvalitetsespresso serveras bland annat bakverk, mackor och mat på svenska råvaror.
Pris: "Specialkaffe" ca 22-37 kr, bakverk ca 20-65 kr
Wifi? Ja
Mer information: Lanthandelns Espresso på Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, Vasastan

Sixten & Frans: Äta, shoppa, jobba
Butiken Grandpa på Kungsholmen har fått en rymlig cafédel som många förvandlar till sitt mobila kontor runt lunchtid. Här finns bland annat långbord (idealiskt för grupparbeten) och bra uppkoppling. Kombinera med allt från mustiga grytor och grillade mackor till en schysst cappuccino. Ambitionsnivån är hög.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 20 kr, bulle ca 30 kr
Wifi? Ja
Mer information: Sixten & Frans, Fridhemsgatan 43, Kungsholmen

Café Pascal: Medvetet jobbhäng
Pascal ligger granne med Studentpalatset men är allt annat än ett typiskt studenthak. Här finns dock allt som krävs för att locka en strid ström av laptop-utrustade sällskap; snygg och luftig miljö, fritt wifi och hela paketet med schysst fika, bra mat och gott kaffe. Stora bord gör caféet perfekt för gemensamma jobbsessioner. Ofta spelas skön jazz.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 28 kr, bulle ca 32 kr
Wifi? Ja
Mer information: Café Pascal, Norrtullsgatan 4, Vasastan

Klang Market Fältöversten: Här lyser flitens lampa från morgon till kväll
Modern mötesplats i Fältan som passar lika bra för en kompisdejt som för en kaffestinn jobbsession på egen hand. Här serveras du såväl fika som internationell och hälsosam mat, och öppettiderna är riktigt generösa.
Prisexempel: Paj ca 43 kr
Wifi? Ja

Mer information: Klang Market Fältöversten, Karlaplan 13, Östermalm

Johan & Nyström: Jobbvänligt paradis för kaffenördar
Det ambitiösa kafferosteriet är även en riktigt skön oas för det mobila kontoret. Du hittar caféet i ett lugnt hörn av Mariatorget där många bänkar sig längs fasaden under sommarhalvåret. Högt i tak, höga fönster och skön rymd är att vänta därinne. Och så wifi och gott kaffe så klart.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 30-35 kr, kanelbulle ca 30 kr
Wifi? Ja
Mer information: Johan & Nyström, Swedenborgsgatan 7, Södermalm

Kaffeverket: Vackert och hippt
Avskalad franskaktig miljö, gott kaffe, fina bakverk, mackor och schysst lunch... Enligt många locals är Kaffeverket ett av Vasastans grymmaste caféer, dessutom med filial på hippa Snickarbacken 7. Även om upplagan på St Eriksplan är något rymligare är platserna åtråvärda, så satsa på morgon eller sen eftermiddag för arbetsrons skull. Öppettiderna är generösa, men litet minus för endast två eluttag på St Eriksplan.
Prisexempel: Kaffe ca 30 kr (inkl påtår), bulle ca 29 kr
Wifi? Ja
Mer information: Kaffeverket, S:t Eriksgatan 88, Vasastan
Mer information: Kaffeverket, Snickarbacken 7, Östermalm

Pause: Upplagt för laptop-paus
Pause har blivit en populär mötesplats för både lattemammor och folk som kommer för att sitta och plugga eller jobba. Caféet hör till de lite mer sparsmakade på Söder och den lugna stämningen brukar locka till en paus med bra wifi och sköna stolar. Här görs mackorna och även maten på plats, och kaffet är omtyckt.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 25 kr, bulle ca 28 kr
Wifi? Ja
Mer information: Pause, Södermannagatan 42, Södermalm

Blå Lotus: Hitta lugnet på mysigt Södercafé
Hit kommer många för att få en mysig pluggstund i kombination med frukostpaket, goda bakverk och vegolunch för en relativt billig penning. Blå Lotus är inrett i orientaliskt stuk och utrymmet är både begränsat och rogivande, men satsa på morgonen om du är orolig för sedvanlig eftermiddagsrusning.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 25 kr, kladdkaka ca 40 kr
Wifi? Ja
Mer information: Café Blå Lotus, Katarina Bangatan 21, Södermalm

Blooms: Analogt tips för fikasugna
Med bageri på andra sidan glasväggen bjuder Blooms på en uppsjö av bröd och bakelser i cafédelen. Här sitter du bra till vid något av borden längre in eller precis vid fönstret ut mot St Paulsgatan, men räkna med en analog plugg- eller jobbstund. Här finns nämligen inget wifi.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 25 kr, kanelbulle ca 22 kr
Wifi? Nej
Mer information: Blooms bageri, St Paulsgatan 24, Södermalm

Kaffe: Stimmig kaffebar med eftertraktat wifi
Ett otippat tips med tanke på det livliga kaffebarsstuket, men Kaffe lockar faktiskt en hel drös espressosugna laptop-stammisar. Bärbara datorer går inte för sig i själva baren (risk för spill) - istället samsas man om de höga fönsterplatserna. Prisvärt kaffe serveras tillsammans med mindre mackor och vanliga bullar, men kom ihåg att gå till bankomaten först. Här gäller cash only.
Prisexempel: Bryggkaffe ca 25 kr, bulle ca 20 kr
Wifi? Ja
Mer information: Kaffe, St Paulsgatan 17, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier
- Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

Om guiden till arbetsvänliga caféer i Stockholm
Guiden till pluggvänliga och arbetsvänliga caféer i Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra plugg- eller jobbfik i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta