Guiden till Malmös bästa take away-ställen

I farten med en kurrande mage eller bara osugen på att stöka till det i köket? Det är inget som en bra take away inte kan tackla. För att göra det ännu lättare har vi samlat ihop några av Malmös bästa take away-ställen. På listan varvar vi tips om klassiker som pizza, sushi och sallad med andra mumsiga möjligheter som varm husmanskost och dagens fångst. Det är bara att svänga förbi och plocka med sig.

Se även:
- Snabbmat: Guiden till Malmös bästa snabbmat
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare

Sushi (se även Guiden till Malmös bästa sushi)
Fräsch och lätthanterlig sushi toppar ofta take away-listan då det går lika bra att mumsa i sig på kontoret som att långsamt avnjuta ute i solen en vår- eller sommardag utan att kladda för mycket. Som tur är går det att plocka med sig godbitarna på flera håll i Malmö, och så även i Lund. 
Tre snabba tips:
Sushibaren
, Regementsgatan 25, City norra
Restaurang Hai, Davidshall torg 5, City södra
Rå Epok, Klostergatan 7, Lund

Pizza 
Vår älskade pizza bjuder på oändliga möjligheter i form av spännande toppings och olika känsla rakt igenom. Baksmällepizzan går inte riktigt att jämföra med den tjusigare varianten, men båda går att få med sig hem utan några problem.
Några snabba tips:
Spot, Stora Nygatan 33, City norra

Via Napoli, Sergels väg 11, Malmö sydvästra
Di Penco, Roskildevägen 3, City södra

Matstugan Grill & Pizza, Ärtholmsvägen 82, Malmö sydvästra

Kebab och falafel
Nästan lika säkert som att det finns en pizzeria i din närhet, finns det ett kebab- och falafelställe. De kanske rent av huserar i samma lokal. Hur som helst så är det aldrig långt till en maffig kebabtallrik eller falafel med hummus och halloumi som också är lätt att packa med hem.
Tre snabba tips:
The Orient House of Falafel N.1, Österportsgatan 2A, City norra
Super Chicken, Thomsons väg 34a, Malmö östra
Jalla Jalla, Bergsgatan 16, City södra

Thai (se även Guiden till Malmös bästa thailändska restauranger)
Thai-take away är alltid ett säkert kort i Malmö, inte minst på grund av dess ljuvligt doftande currygrytor, maffiga nudelrätter och smakrika sallader med hetta. De flesta thairestaurangerna kokar ihop något gott på beställning, men det finns också ställen där man kan hämta dagligen färdiglagade favoriter.
Tre snabba tips:
Tamnack Thai
, Spångatan 4b, City södra
Thap Thim Thai, Västergatan 9, City norra
Green Mango, Ystadsgatan 10A, City södra

Vietnamesiskt
Det vietnamesiska köket bjuder på riktigt goda alternativ både för den på språng och för den som mest vill sjunka ner i soffan framför TV:n en regnig kväll. Bland annat kan den vietnamesiska nudelsoppan pho höja mysfaktorn en innekväll, medan välfyllda och smakrika vietnamesiska baguetter, banh mi, gör sig väldigt bra i farten.
Tre snabba tips:
Vietnamese Sandwiches
, Engelbrektsgatan 19, City norra

Noi's Café & Deli, Friisgatan 3, City södra
Restaurang Asien, Ystadsgatan 17, City södra

Indiskt (se även Guiden till Malmös bästa indiska restauranger)
Att doppa nybakat naan-bröd i milda och kryddstarka currygrytor eller mumsa i sig en het biryani och ta en svalkande lassi till kan ibland vara precis det man behöver. Det smakrika indiska kökets maffiga utbud går dessutom hem hos både köttätare och vegetarianer.
Tre snabba tips:
Ganesha, Södra Förstadsgatan 82, City södra
Masala House, Baltzargatan 12, City norra
Indian Express, Bergsgatan 35, City södra

Hälsoinriktat
I jakten på en snabb måltid som inte tynger går det bland annat att vända sig till något av Malmös allt fler hälsokök. Massor av hälsosamma alternativ listas på enkla menyer eller ställs fram i vida salladsbarer. Det kan bli allt från uppiggande juicer och färgsprakande sallader till rawfood och açaibowl.
Några snabba tips:
Holy Greens
, Baltzarsgatan 26, City norra

Lotta Love Açai Bar, Davidshallgatan 25, City södra
Raw Food House, Friisgatan 8, City södra
Glasklart Event & Restaurang, Dockplatsen 1, Västra hamnenområdet

Burgare (se även Guiden till Malmös bästa hamburgare)
Relativt lätt att greppa tag i är denna klassiker som rider en trendvåg i Malmö där det handlar mer om kvalitet än snabba puckar. Vare sig man är sugen på en lite mindre lunchburgare eller en rejäl bjässe så finns det som tur är gott om goda alternativ till de stora snabbmatskedjorna. 
Några snabba tips: 
Surf Shack Smash Burgers, Västergatan 9A, City norra
Tommi's Burger Joint, Slottsgatan 28, City norra
Casual Street Food, Spångatan 32A, City södra


Vigårda Malmö

Mitt Mat: Världens foodcourt på Möllan
I hjärtat av det alternativa köpcentret Mitt Möllan ligger den enkla lilla foodcourten Mitt Mat, vars kök representerar lite olika delar av världen. Bland annat kan man få med sig sommarrullar från Lilla Vietnam, beställa en fräck macka på Scandwich eller mumsa i sig klassiska napolitanska pizzor från Pizza dal Sud
Prisexempel: Kommer inom kort
Rabatt vid take away: Nej
Mer info: Mitt Mat, Claesgatan 8, City södra

Hagen: Lekhage med kärlek för kokkonsten
I denna matälskande lekhage sätts fem favoriter upp på menyn varje vecka, varav samtliga skapas med kärlek för det som är ekologiskt och närodlat. Menyerna har något för nästan alla, vilket gör Hagen till ett superställe när man suktar efter en maffig burgare själv men behöver få med sig ett gott vegoalternativ till sällskapet.
Prisexempel: Hagens Pulledporkburgare ca 85 kr, Hagens svamplinsotto ca 85 kr

Rabatt vid take away: Nej
Hagen Davidshall
, Storgatan 41, City södra

Spoonery: Lagat med värme
Sköna Spoonery står till tjänst veckan ut med mustiga grytor och värmande soppor som fått ta den tid det tar att komma till sitt esse. Varje vecka kör man på en meny som integrerar säsongens godaste råvaror, från lax och högrev till fina grönsaker. Glöm för all del inte att få med något av det hembakade surdegsbrödet och det riktigt goda smöret.
Prisexempel: Chili på högrev ca 110 kr, gulaschsoppa ca 90 kr

Rabatt vid take away: Nej
Mer info: Spoonery, Östra Stallmästaregatan 2, City norra

Delikatessen: Fånga dagens
I flera år har Delikatessen matbutik och restaurang funnits på plats vid gågatan, och på senare år har de utökat sin service med ett välutvecklat online-bokningssystem för mat och catering. Här kan man alltså surfa in på hemsidan, beställa en dagens fisk, en halv amerikansk hummer eller till och med en komplett avhämtningsmeny för två som man sen kan springa in och hämta.
Prisexempel: Gravad fjordlax ca 185 kr, menypaket 3 för två ca 450 kr pp

Rabatt vid take away: Ja
Delikatessen
, Holmgatan 4, City södra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Malmös bästa brunch
- Frukost: Guiden till Malmös bästa frukost

Om guiden till Malmös bästa take away
Guiden till Malmös bästa take away uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något riktigt bra take away-ställe i Malmö som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. 

Visa på karta