Året som gick – så minns vi 2023

Världens bästa restaurang, Stockholms godaste semla, sommarbio, kanelbullar och massor av julmys. Thatsup sammanfattar året som gick och gör en djupdykning i vad ni läste allra mest 2023. Här kommer höjdpunkterna som stack ut lite extra under året.

Vips så var vi där igen. Alldeles nyss ringde vi ut 2022 och snart är det dags att skåla in 2024. Men, först, en tillbakablick på 2023 och årets största höjdpunkter – enligt våra läsare. Under granen hittar vi en blandad kompott av gamla favoriter och några lite mer häpnadsväckande nyheter, som till exempel att världens bästa restaurang finns här, på hemmaplan. Vi kikar tillbaka på några populära händelser 2023.

Världens bästa restaurang

Japp, den finns i Stockholm! Det stod klart i april, när den franska restaurangguiden La Liste utnämnde trestjärniga Frantzén till världens vassaste krog. En nyhet som självklart gjorde braksuccé. (Psst… Den berömda lyxkrogen har just öppnat ett chambre séparée med avsmakningsmeny för 5 500 kronor per person som nu kan bokas.)

God, godare, godast

Inget år vore komplett utan Thatsups stora smaktester, och 2023 var såklart inget undantag. Som vanligt suktade både vi och ni efter stans bästa godsaker. Det blev en riktig rivstart på våren när Stockholms bästa semla utsågs på Mornington i februari, med Haga Tårtcompani & Bageri som lycklig vinnare. Lagom till hösten var det dags för Stockholms bästa kanelbulle att utses och den här gången var det Bergstrands Bageri som tog hem vinsten med sina saftiga bullar.

Semlor och kanelbullar är välbeprövade favoriter i Stockholm, men bland de mest lästa artiklarna 2023 fanns såklart även Göteborgs bästa räkmacka, som togs fram för andra året i rad. En relativt ny favorit som vi självklart är väldigt glada för.

Nya restauranger

Vad är väl egentligen trevligare än alla nya restauranger som har slagit upp portarna under året? Några av våra mest lästa artiklar handlade om just det – nyöppnade restauranger i Stockholm. Här syntes exempelvis nyheterna om att Fabriques grundare tog över Oaxen, Forma öppnade i Hornstull och att Aira fick en glassig sommarterrass. Och visst dök det upp nya tillskott i vår guide till Stockholms hetaste restauranger, en av våra mest lästa guider.

Restauranger regerade även bland de mest besökta profilerna på Thatsup. Här låg Umami Grill, Holken, Freyja, Triton, Solen, Punk Royale, Skybaren 360, Ett Hem, Koie Ramen (Göteborg) och Lilla Ego i topp.

Somriga storfavoriter

Året bjöd även på några riktiga höjdpunkter när det kom till att roa sig, något som våra läsare var väldigt pigga på i somras. Sommarbion i Rålis, Stockholm Thaifestival i Kungsan och Allsång på Skansen var några av storfavoriterna. Och på tal om det: Årets mest lästa guide (!) var guiden till att fira midsommar i Stockholm.

Thatsup kammar hem SEO-pris

Whoop! I oktober blev Thatsup stolta vinnare av Svenska SEO-priset inom kategorin Resor, turism & hotell. Priset delades ut för vårt SEO-arbete och vår ökning i organisk trafik under året. En riktig smällkaramell!

Växande community

Under året växte vårt fantastiska community, som nu även finns i Göteborg och London (!) och består av sammanlagt 36 ambassadörer. Bortsett från redan nämnda smaktester arrangerade vi mängder av lyckade event som förgyllde 2023.

Engagemanget var på topp, även bland våra flitiga användare som recenserade, skapade listor och hittade ställen att gå till. Nyöppnade Forma och Rosetta's hamnade i topp på både antal recensioner och femmor, följt av bland andra Freyja (antal recensioner) och Positano (antal femmor). Flest användare längtade efter att gå till Solen, Adam & Albins nya snackis i Slakthusområdet, följt av Miyakodori. Samtidigt markerade flest användare att de hade hängt på Freyja, följt av Forma.

London!

Förra året tog vi steget – Thatsup London blev äntligen verklighet. I år har vi hjälpt mängder av nya besökare att navigera rätt bland stadens restauranger, barer, nöjen och sevärdheter, vilket vi såklart är väldigt stolta över. Planerar du att semestra i London? Då är du i goda händer.

Mycket julmys

Till slut var den här. Och att julen lockar till läsning kommer kanske inte som någon större överraskning. En populär nyhet i december var Levande julkalender i Gamla stan och bland våra mest lästa guider under året fanns Stockholms bästa julmarknader, som är full av tips på mysiga marknader i advent.

Med det vill vi tacka alla våra läsare för 2023 och önska er en riktigt god jul och gott nytt år! Vi ser fram emot att leverera fler spännande nyheter nästa år och fortsätta guida er till det bästa stan har att erbjuda – heta restauranger, somriga festivaler, juliga marknader och allt däremellan.