Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Österlånggatan 17

3,9 • 31 recensioner
Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 i Gamla Stan hittar du samma populära kvarterskoncept som på Nybrogatan 38 och Nytorget 6. Här huserar nämligen Bockholmengruppen som satsar lika mycket på mat och dryck som på skön atmosfär och humana priser.

Österlånggatan 17 flyttade in i Le Bars gamla lokaler i december 2015 och precis som krogsyskonen Nybrogatan 38 och Nytorget 6 är restaurangen döpt efter sin egen adress. Här är tanken att både turister och inbitna stockholmare ska trivas, äta, umgås och ta någonting att dricka. Eller, som ägarna själva uttrycker det, ”berusa sig med livets goda”. Lokalen är inredd med lädersoffor, pinnstolar och mässingdetaljer, och menyn bjuder på rätter med inspiration från hela världen kombinerat med lite mer lokala råvaror.

Med den hängvänliga kvarterskrogen vill man även locka allt fler matintresserade och barsugna till Gamla Stan. Stadsdelen har på senare år blivit allt hetare bland både krögare och krogbesökare, men Bockholmengruppens matkreatör Mathias Pilblad tycker att området förtjänar ännu bättre rykte.

- Många har känt sig lite för ”fina” för stadsdelen. Det är dags för stockholmare att inse hur härlig den är!, säger han och poängterar att det inte råder samma lokala prägel här som på exempelvis Södermalm eller Östermalm. Istället kan folk från alla stadsdelar känna sig lika hemma.

Runt hörnet hittar du Le Rouge och Vinköket som också drivs av Bockholmengruppen.

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
17 jan 2019

Bockholmengruppen levererar verkligen med sin tydliga nisch och bidrar till ytterligare en favorit i Stockholm! Österlånggatan 17 knuffar ner syskonet Nybrogatan 38 ett steg på toppen, men kvarstår naturligtvis där uppe. Ett trevligt inslag inne i annars turistiga Gamla s... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
3 dec 2018

Över förväntan! Stället är väldigt fint. Atmosfären, inredningen, allt är bara stilrent, fräscht och lyxigt. Restaurangen är stor och har lite olika teman, eller inredning på olika delar av restaurangen men allt går ihop med varandra så... Visa hela »

14 feb 2019

Jag har besökt Österlånggatan 17 flertalet gånger, och har alltid gått därifrån nöjd och med en skön säkerhet i att jag kommer att komma tillbaka igen. Jag tilltalas verkligen av utbudet på menyn, de (hyfsat) plånboksvänliga pris... Visa hela »

29 okt 2018 · Uppdaterad

Bred meny och det jag har varit på lunch, middag och brunch. Allt från små serveringar, förrätter, huvudrätter och dessert. Massa vin.

Fräsch modern brasserie med ljus trä och sköna nyanser av ljusblått. Väldigt "rent" och... Visa hela »

Listad i: Brunch/Helglunch
18 jun 2019 · Uppdaterad

Jag gillar verkligen Österlånggatan 17, prisvärd och god mat. Mysig restaurang som funkar både på sommaren som vintern.

18 dec 2016

Österlånggatan håller samma kvalité som stora syskonen Nybrogatan och Nytorget. Värt ett besök

6 feb 2019

Väldigt nöjd! Bra mat som smakade helt över förväntan. Förrätten med anklever överraskade allra mest och än idag kan jag ibland drömma om den. Rekommenderas!

9 sep 2019

Upplevde att ett högt höns i personalen var direkt otrevlig mot sina kollegor. Maten på bockholmsgruppen kan man sedan länge, känns som en relik från 2012.

10 jul 2017

Tillsammans med sina syskon hör Österlånggatan & co till mina favoriter i Stockholm. Det slår aldrig fel och passar perfekt för alla tillfällen. På österlånggatan har jag både ätit en stabil frukost, husman till lunch, gått på... Visa hela »

6 aug 2018 · Uppdaterad

Liak bra som Nytorget 6 och Nybrogatan 38. trevlig och avslappnad miljö, trevlig personal och god och prisvärd mat. Hög nivå på allt! Godaste förrättsbrödet jag någonsin ätit (tror det slank ner typ fyra stycken extra). Jättemysigt att sitta... Visa hela »

17 dec 2015

Härligt att se ombyggnationen utav gamla Le Bar Rouge som nu huseras utav Bockholmsgruppen. Man känner igen servetter, bröd och inredningen som alla har en röd tråd. Snyggt och gott med andra ord. Personalen är personlig och vänlig och trots att vi inte bokat bord... Visa hela »

12 aug 2018 · Uppdaterad

Jättetrevligt, jättegott och toppen service - ett ställe man går tillbaka till! Vi åt Entrecote och den var toppen. Ser fram emot att prova resterande rätter! Extra bra service då jag har allergier, de sa bara ”inga problem”. Kändes skönt a... Visa hela »

Listad i: Gamla stan
26 apr 2019

Alltid gillat bockholmen gruppens krogar, den här krogen har jag haft lite svårt för ibland då alla hipsters som jobbar där saknar känsla, gäller både servisen och stökiga baren, maten har dock ryckt upp sig igen och är riktigt bra,

Hä... Visa hela »

17 dec 2017

Gamla stan behövde en sån här restaurang. Mysigt, enkelt, gott! Härlig uteservering på sommaren i deras ”trädgård”, god meny och trevlig personal.

11 feb 2017 · Uppdaterad

Tyvärr bara beställt med mig mat men det jag fick var en helt fantastisk tonfiskburgare. Som bar är det fullträff i avslappnat häng med riktigt bra service.

Uppdatering: har varit tillbaka och ätit några gånger och femman består.

Listad i: Bra barer
17 mar 2019

Jag var där på middag och gillade verkligen det här stället!! Så fin inredning och mysig atmosfär - väldigt stilrent! Maten var grym, deras ångad röding med romssås är himmelsk!! Superbra service och man känner sig väldigt väl... Visa hela »

29 nov 2018

Var och åt middag här och stället mötte tyvärr inte mina höga förväntningar. Varmrätterna var okej men smälte inte i munnen, så rekommenderar att dela på deras förrätter och små rätter istället. Överlag en... Visa hela »

11 feb 2016

Har nu ätit på Österlånggatan 3 ggr. Helglunch en gång och middag två ggr. Det är världsklass. Att kunna erbjuda så här bra mat till de låga priserna är så sjukt nice. Både kvalitetsmässigt och framför allt miljö... Visa hela »

25 apr 2017 · Uppdaterad

Snudd på 5a, både lunch och middag är riktigt bra!

22 jan 2018

Har ätit middag vid två olika tillfällen och känner mig inte riktigt övertygad än. Varken maten eller servicen här håller samma kvalitet som jag tycker att Nybrogatan 38 har, men lokalen och miljön är supertrevlig!

Sida 1 av 2