Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Österlånggatan 17

3,9 • 21 recensioner
Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 i Gamla Stan hittar du samma populära kvarterskoncept som på Nybrogatan 38 och Nytorget 6. Här huserar nämligen Bockholmengruppen som satsar lika mycket på mat och dryck som på skön atmosfär och humana priser.

Österlånggatan 17 flyttade in i Le Bars gamla lokaler i december 2015 och precis som krogsyskonen Nybrogatan 38 och Nytorget 6 är restaurangen döpt efter sin egen adress. Här är tanken att både turister och inbitna stockholmare ska trivas, äta, umgås och ta någonting att dricka. Eller, som ägarna själva uttrycker det, ”berusa sig med livets goda”. Lokalen är inredd med lädersoffor, pinnstolar och mässingdetaljer, och menyn bjuder på rätter med inspiration från hela världen kombinerat med lite mer lokala råvaror.

Med den hängvänliga kvarterskrogen vill man även locka allt fler matintresserade och barsugna till Gamla Stan. Stadsdelen har på senare år blivit allt hetare bland både krögare och krogbesökare, men Bockholmengruppens matkreatör Mathias Pilblad tycker att området förtjänar ännu bättre rykte.

- Många har känt sig lite för ”fina” för stadsdelen. Det är dags för stockholmare att inse hur härlig den är!, säger han och poängterar att det inte råder samma lokala prägel här som på exempelvis Södermalm eller Östermalm. Istället kan folk från alla stadsdelar känna sig lika hemma.

Runt hörnet hittar du Le Rouge och Vinköket som också drivs av Bockholmengruppen.

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 dec 2016

Österlånggatan håller samma kvalité som stora syskonen Nybrogatan och Nytorget. Värt ett besök

10 jul 2017

Tillsammans med sina syskon hör Österlånggatan & co till mina favoriter i Stockholm. Det slår aldrig fel och passar perfekt för alla tillfällen. På österlånggatan har jag både ätit en stabil frukost, husman till lunch, gått på... Visa hela »

6 aug 2018 · Uppdaterad

Liak bra som Nytorget 6 och Nybrogatan 38. trevlig och avslappnad miljö, trevlig personal och god och prisvärd mat. Hög nivå på allt! Godaste förrättsbrödet jag någonsin ätit (tror det slank ner typ fyra stycken extra). Jättemysigt att sitta... Visa hela »

12 aug 2018

Jättetrevligt, jättegott och toppen service - ett ställe man går tillbaka till! Vi åt Entrecote och den var toppen. Ser fram emot att prova resterande rätter! Extra bra service då jag har allergier, de sa bara ”inga problem”. Kändes skönt a... Visa hela »

Listad i: Gamla stan
17 dec 2015

Härligt att se ombyggnationen utav gamla Le Bar Rouge som nu huseras utav Bockholmsgruppen. Man känner igen servetter, bröd och inredningen som alla har en röd tråd. Snyggt och gott med andra ord. Personalen är personlig och vänlig och trots att vi inte bokat bord... Visa hela »

17 dec 2017

Gamla stan behövde en sån här restaurang. Mysigt, enkelt, gott! Härlig uteservering på sommaren i deras ”trädgård”, god meny och trevlig personal.

11 feb 2017 · Uppdaterad

Tyvärr bara beställt med mig mat men det jag fick var en helt fantastisk tonfiskburgare. Som bar är det fullträff i avslappnat häng med riktigt bra service.

Uppdatering: har varit tillbaka och ätit några gånger och femman består.

Listad i: Bra barer
22 jan 2018

Har ätit middag vid två olika tillfällen och känner mig inte riktigt övertygad än. Varken maten eller servicen här håller samma kvalitet som jag tycker att Nybrogatan 38 har, men lokalen och miljön är supertrevlig!

9 dec 2017

Jag har sällan varit med om så dålig service. Bartendern var långsam och ouppmärksam. Jag fick vänta på två öl i 25 minuter. Dessutom var bartendern mycket otrevlig i sina kommentarer mot min väninna. Inte ok! Kommer inte besöka detta stä... Visa hela »

11 feb 2016

Har nu ätit på Österlånggatan 3 ggr. Helglunch en gång och middag två ggr. Det är världsklass. Att kunna erbjuda så här bra mat till de låga priserna är så sjukt nice. Både kvalitetsmässigt och framför allt miljö... Visa hela »

25 apr 2017 · Uppdaterad

Snudd på 5a, både lunch och middag är riktigt bra!

29 mar 2016 · Uppdaterad

Uppdatering:

Barnsjukdomarna är lösta. Servicen är som tidigare jättebra och man känner sig upppassad. Maten har de verkligen fått ordning på och att kunna leverera så hög nivå till det priset är fantastiskt. Måste även s... Visa hela »

11 maj 2018

Översätt till svenska »

Un pleasent male Waiter/seater who was yelling at me and my Family just Now - Friday 11 may 14.00.

Never ever go there...

11 maj 2016

Ätit lunch några gånger, gillar det skarpt!

15 jul 2017

Dålig mat som serveras kall. Dålig och otränad service personal. Skulle rekommendera att du sparar dina pengar på annat. Eller köper något likvärdigt fast billigare, exempelvis hundmat.

14 feb 2016

Härlig helglunch: miniburgare, biff tataki, entrecôte och röding, allt var 5 stjärnigt. Trevlig personal som såg till att vi fick både glutenfria och mjölkfria alternativ. Ljus härlig lokal passande för en vår lunch. Rekommenderas varmt.

18 jun 2016

Casual miljö och en meny som passar de flesta. Priserna är humana och maten är riktigt bra. Man märker att det är samma ägare som Nybrogatan 38 då menyn påminner lite om varandra, lika fin kvalité.

13 maj 2016

Vänlig personal och trivsam miljö - men maten är under all kritik. Vi åt middag där häromkvällen och valde båda fiskgratäng, men den var nästan oätlig. Kocken måste ha tappat saltkaret i maten, för den var fruktansvärt salt. Vi... Visa hela »

31 aug 2017

Väldigt god mat och mysigt, men servicen var undermålig! Jag tog med mig min tyska kompis som var och hälsade på i Stockholm och skämdes faktiskt för den svenska servicen efter att ha varit här. Vi fick först reda på att det inte fanns något bord... Visa hela »

14 sep 2016

Plus: Efter ett besök på er resturang vill jag lyfta fram den ljuva lummiga och lite dova miljö med uteservering vid gammal stans kullerstenar och grönskande trädgårdar. Sunda bra priser och ett bra urval av menyn även för vegetarianer. Gott om personal, ser... Visa hela »

Sida 1 av 2