Guiden till Malmös bästa fiskrestauranger

Guiden till Malmös bästa fiskrestauranger

Det finns gott om fina fiskar och skaldjur i vattnen omkring Malmö, och inte sällan blir de till en fräsch skagentoast, en skål vinkokta musslor eller en smakrik bouillabaisse genom god kokkonst. Ett antal fiskrestauranger tar det allra godaste från hav och sjöar och lägger det snyggt på fat. Och vad passar egentligen bättre att mumsa på till en skön havsbris? Vi på Thatsup Malmö har letat reda på fiskrestaurangerna som passar dagsturen till sol och bad såväl som vimlet mitt i city. Nedan listar vi Malmös bästa fiskrestauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa fiskrestaurangerna i Malmö
  1. Söderholmens Fisk – En favorit i saluhallen
  2. Blå Hoddan – Enkelt och gott
  3. Johan P – Fiskrestaurangen i city
  4. Vessel – Svenska smaker i säsong
 2. En kort tur bort...
  1. Malmstens Fisk & Kök – Gott i Saluhallen från hav och sjö
  2. Skanörs Fiskrögeri – Härlig havsbris till skånsk mattradition

Bästa fiskrestaurangerna i Malmö

Söderholmens Fisk

Hemsida

En favorit i saluhallen

I den bortre hörnan av Malmö Saluhall stoltserar Söderholmens Fisk med både butik och saluhallens rymligaste – och mysigaste – servering. Läckerheter från hav och sjö återfinns här såväl i disk som i fina dagens och ständiga favoriter som räkmacka och fish'n'chips. Extra populärt på fredagar då ostronfrossan med fint pris på ostron är ett faktum från klockan 15.

Blå Hoddan

Enkelt och gott

Förutom uppskattad fiskbutik har Blå hoddan sedan år 2019 även en liten uteservering där de egna fångsterna givetvis står i rampljuset. Sill med mos, laxtallrik och fisksoppa är några av de godheter som dyker upp på menyn, samt en fish & chips vars goda rykte spritt sig genom hela Malmö.

Johan P

Fiskrestaurangen i city

Saluhallen är ett minne blott för malmöiter, men det hålls vid liv av Johan P som fått fylla tomrummet gott och väl. Som enda renodlade fiskrestaurang i stan håller man här hög kvalitet med en dagligen omväxlande meny som inarbetar dagens fångst på bästa sätt. Kom gärna tidigt för en omgång ostron med något glas i baren innan måltiden.

Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel
Vessel – Fiskrestauranger
Vessel

Vessel

Svenska smaker i säsong

På Vessel använder man sig i största möjliga mån av lokala råvaror, och med adress alldeles vid Limhamns strandkant är fisk och skaldjur ett givet inslag på menyn. Smakmässigt utgår man från det klassiskt svenska, men räds för den sakens skull inte att inspireras av matkulturer världen över. Utsikten över vattnet ger måltiden en storslagen inramning, inte minst under sommaren då man öppnar upp den stora uteserveringen. 

En kort tur bort...

Malmstens Fisk & Kök

Hemsida

Gott i Saluhallen från hav och sjö

Med en fiskhandlare och en kock i spetsen är ett läckert urval av havets och sjöarnas godheter nästintill givet. På Malmstens kan man lika gärna komma förbi för en snabblunch, plocka med sig något färskt att laga hemma eller sätta sig för en helkväll. Den kunskap man tycker sig sakna lär man finna hos den trevliga personalen.

Skanörs Fiskrögeri

Hemsida

Härlig havsbris till skånsk mattradition

Under de soligare månaderna på året kan det vara väl värt att ta sig en tur ut till Skanörs Fiskrögeri i vackra Falsterbo-Skanör, för att njuta av frisk havsbris till riktigt goda fisk- och skaldjursrätter. Området är välkänt för en lång historia av expertis i fiske och allt som hör till, så här lär man få smaka på riktigt skånska mattraditioner enligt vad säsongen tillåter.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;