Guiden till skaldjursrestauranger i Malmö

Få saker känns så lyxigt som att frossa i räkor, kräftor, ostron, musslor och andra utsökta skaldjur. I Malmö finns det flera restauranger som serverar havets delikatesser, med allt från räksmörgåsar och ostron till flådig hummer och festliga havskräftor på menyn. Varför inte slå till på en skaldjursplatå? Oavsett om det är dags att fira något särskilt, eller om det bara är lite guldkant på vardagen som man är ute efter, finns det bra skaldjurskrogar i Malmö att besöka. Här är guiden till restauranger som serverar skaldjur i Malmö.

Johan P

Hjulhamnsgatan 5, Malmö Centrum

Skaldjursfat och ostronbar

På den stilrena restaurangen Johan P i Malmös gamla saluhall varierar menyn efter dagens fångster, med vissa återkommande favoriter. Här kan man slå till på ett helt skaldjursfat som är fyllt med diverse läckerheter från havet. Restaurangen har även en ostronbar där man kan slå sig ned med ett glas champagne.

Söderholmens Fisk

Gibraltargatan 6, Malmö Centrum

Butik och restaurang

På Söderholmens fisk varierar menyn dagligen, men med stående rätter som fish'n chips och fredagarnas ostronfrossa som firar in helgen. Utbudet av skaldjur varierar, men man kan ofta hitta deras populära skaldjursplatå med bland annat hummer, kräftor och räkor från Smögen.

Blå hoddan

Banerskajen 1, Västra hamnområdet/Malmö Centrum

Med gott samvete

Blå hoddan stoltserar med att bedriva fiske från sin egen båt längs kusten, främst med inriktning på fisk men även en hel del skaldjur när det är säsong. Mer närproducerat än så är det svårt att hitta, och dessutom helt utan mellanhänder.

Skanörs Fiskrögeri

Hamnvägen, Skanörs Hamn

Rökt på plats

Med både butik och 'matställe' kan man antingen slå sig ned på plats och njuta av sina köpta fisk och skaldjur på Skanörs Fiskrögeri, eller köpa med sig delikatesserna hem. Botanisera bland tillbehör som röror, pajer, såser och en hel del annat att mumsa på till skaldjuren.

Atmosfär

Fersens väg 4, Malmö Centrum

Exklusiva mellanrätter

På exklusiva Atmosfär har man tagit fram en ambitiös meny bestående av säsongsbaserade mellanrätter, varav många med fokus på fisk och skaldjur. På sommaren kan man slå sig ned på den stora uteserveringen och njuta av mat och dryck med vänner och familj.

Dockans Hamnkrog

Dockgatan 1, Västra hamnområdet/Malmö Centrum

Skaldjur vid havet

På Dockans Hamnkrog bjuds det både på läckra skaldjur och en härlig utsikt över vattnet. Här kan du beställa Dockans skaldjursfat med bland annat hummer, räkor och havskräftor, men det finns också enklare rätter som burgare och Fish n- chips.

Restaurant Mutantur

Fersens väg 14, Malmö Centrum

Skapa din egen meny

Mutantur drivs av Alexander Sjögren, som bland annat kommit på tredje plats i Årets Kock både 2008 och 2009 och utsågs till Sveriges kandidat i prestigefyllda Bocuse d'or 2016 och 2017. På Mutantur har han skapat en restaurang som går sin egen väg, och menyn är skapad i samma anda. Här hittar du smårätter med fokus på fisk och skaldjur, och tanken är att du ska kunna komponera en helt egen meny - allt från en hel avsmakningsmeny till några favoriter beroende på vad du känner för.