Här hittar du Malmös godaste pasta

Här hittar du Malmös godaste pasta

På jakt efter Malmös bästa pasta? Då är detta guiden för dig! Pasta har en självklar roll i de allra flesta människors vardag och kan vara allt från ungdomens snabbmakaroner med smör till lyxig hemgjord tagliatelle toppad med färskriven tryffel. Många restauranger klämmer in en och annan pastarätt på menyn, oavsett om de behärskar hantverket eller ej. Och det är synd, för pasta är på samma gång enkelt och avancerat. Ofta är det snabblagat med endast ett fåtal ingredienser, samtidigt räcker det med att pastan kokar 30 sekunder för länge för ett fullständigt kulinariskt haveri. För att du ska slippa besvikelsen över överkokt eller för dåligt saltad spaghetti har vi här satt samman en guide till var du hittar den godaste pastan i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Bästa pastan i Malmö
  1. Di Penco – Malmös mesta pastarestaurang
  2. Papi – Rekommenderat av Ingrosso
  3. Via Napoli – Pasta- och pizzahimlen
  4. La Penombra – Säsongens pasta
  5. Osteria Qui – Enkelt och välkomponerat
  6. Spot – Lunch i shoppingkvarteren
  7. Epicuré – Rustika italienska rätter
  8. Pastakompaniet – Hemgjord tortelline och ravioli
  9. Spazio – Snabblagat på centralen

Bästa pastan i Malmö

Di Penco

Malmös mesta pastarestaurang

Di Penco har en självklar plats på den här listan. I många år har Malmöborna vallfärdat till den mysiga källarlokalen för att äta husets egengjorda pasta serverad med allehanda delikatesser. Trots deras välförtjänta renommé som stadens mesta pastarestaurang har de bibehållit en fullt rimlig prisnivå, vilket innebär att de allra flesta kan unna sig ett besök då och då.

Papi

Rekommenderat av Ingrosso

Malmö Saluhall har lyckats undvika de stora tråkiga kedjorna till fördel för krögare med en genuin passion för det kulinariska hantverket. Föga förvånande hittar vi här en av stans bästa pastarestauranger, Papi, som serverar ett stort urval av synnerligen vällagade italienska klassiker. På sin Instagram hyllade självaste Benjamin Ingrosso (som vi ju vet har koll på sin pasta) deras mat.

Via Napoli

Hemsida

Pasta- och pizzahimlen

Via Napoli är främst kända för sina goda pizzor tillagade enligt napolitansk tradition. Missa dock inte deras pastameny, bland annat bestående av favoriter som frutti di mare, spaghetti bolognese och förstås deras lasagne som bäst avnjuts tillsammans med ett glas av husets röda.

La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra
La Penombra – Pastarestauranger
La Penombra

La Penombra

Säsongens pasta

Norditalienska La Penombra drivs av den erfarna kockduon Paride Noviello och Andrea Pettirosso, som båda har lång erfarenhet av att arbeta på italienska restauranger på olika platser runt om i världen. Här serverar de klassiskt norditalienska rätter, gjorda på säsongens råvaror från såväl Italien som närområdet, däribland pasta – förstås. 

Osteria Qui

Enkelt och välkomponerat

På Osteria Qui knådar de, liksom på Di Penco, sin alldeles egna pasta vilket förstås lyfter helhetsupplevelsen. Istället för en överlastad meny har de satsat på några få, till synes enkla, rätter komponerade av noggrant utvalda råvaror. Två favoriter är deras pasta med burratafyllning och den hemgjorda tagliatellen med smör och färskriven svarttryffel.

Spot

Lunch i shoppingkvarteren

I Hansakvarteren ligger den mysiga och prisvärda krogen Spot som kanske främst förknippas med snäppet exklusivare pizzor. Här serveras emellertid – den italienska traditionen trogen – även pasta. Flera klassiker, däribland pasta pesto, tortellini och lasagne, återfinns på meny.

Epicuré

Rustika italienska rätter

Med sitt läge mitt på turisttäta Gustav Adolfs Torg kunde man tro att Epicure skulle erbjuda en generisk och publikfriande meny. Men även om den obligatoriska bolognesen finns representerad hittar du samtidigt mer sällsynta rustika italienska pastarätter på menyn. Såväl deras spaghetti med sardeller som deras italienska köttbullar i tomatsås är synnerligen prisvärda och välsmakande och gör Epicuré väl värt ett eller flera besök.

Pastakompaniet

Hemsida

Hemgjord tortelline och ravioli

Pastakompaniet kvalar självklart in på listan över Malmös bästa pastarestauranger. Här är ambitionerna höga med egentillverkad pasta och en meny som ständigt uppdateras med nya spännande varianter på rätter som tortellini och ravioli. Trots namnet erbjuder de även andra sorters rätter, vilket kan vara bra att känna till om någon i sällskapet (mot förmodan) skulle ogilla pasta.

Spazio

Hemsida

Snabblagat på centralen

Tågstationer är knappast något vi förknippar med några högre kulinariska ambitioner. Och maten på Spazio må vara okomplicerad men nog så välsmakande. Pastan åker ner i såsen där den kokar färdigt medan du väntar och ser på. Det går snabbt och resultatet är överraskande bra.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;