Linus Morgan, Food & Beverage Manager och kreativ ledare på Hernö Gin Bar. Linus Morgan, Food & Beverage Manager och kreativ ledare på Hernö Gin Bar.

Hernö Gin Bars kreativa ledare: ”Sverige är ett cocktailland”

These Sundevall, Social Media Manager, Thatsup These Sundevall, Social Media Manager, Thatsup
These Sundevall

Hernö Gin Bar blev genast omtalade när de slog upp dörrarna i en hundraårig byggnad med marmorgolv, stora fönster och höga valv. Här bjuder de på 200 kvadratmeter av ginupplevelser, fördelat över två våningsplan. Vi träffar Linus Morgan, Food & Beverage Manager och kreativ ledare.

Hej Linus! Berätta, vem är du?
– Jadu, en man i sina bästa år som lever och lär i Stockholms dryckesvärld. Numera som Food & Beverage Manager och kreativ ledare på Hernö Gin Bar.

Hur hamnade du där du är i dag?
– Allt startade i min hemstad, metropolen Skövde. Efter det har jag gjort en sväng i Åre där jag var barchef på Copperhill Mountain Lodge, sen tog jag en sväng förbi Göteborg för att sedan landa i Stockholm. Här har jag betat av en del ställen. Hotell Reisens bar, Tap Room och Mister French för att nämna några. För 1,5 år sedan dök denna fantastiska möjlighet upp och jag tackade ja utan att blinka. Och tur var det, för jag är exakt där jag ska vara.

Perfect match! Tycker du Stockholm kan klassa sig som en cocktailstad?
– Jag tycker att vi kan kalla Sverige för ett cocktailland! Det är inte bara i Stockholm det görs cocktails i världsklass, titta bara på Göteborg som har Bar Bruno, Stranger Gothenburg, Drinks 20, Familjen, Barabicu och Bruk. I Malmö hittar vi Care Of och MJ's och i Uppsala 7 Flaskor. Något vi är mycket stolta över på Hernö Gin Bar är att vi har tagit fram en gin som är skapad för vår egna bar, som inte finns någon annanstans. Om inte det ger en internationell känsla så vet jag inte vad.

Om någon är på besök i Stockholm och bara hinner besöka en bar, vad rekommenderar du?
– Det är omöjligt att välja en, så här kommer mina fyra favoriter: Hernö Gin Bar, Röda Huset, Lucy's Flower Shop och Tjoget. Nästan en i varje stadsdel!

Vad är ditt go-to-ställe?
– Av någon anledning så hamnar jag alltid på Sturehof, så jag får väl säga det.

Beskriv din perfekta Stockholmshelg!

Vart går du för…

Nybakta bullar?
Valhallabageriet som ligger i mitt kvarter trillar jag lite för ofta in på.

Första dejten?
Coco & Carmen. Grym mat, fantastisk service och härlig atmosfär. Vad mer kan man önska sig?

Extraordinär service?
Brasserie Astoria, ett brasseri i värdsklass!

Italiensk afton?
Trattoria Montanari. Lokalen andas Italien och mat och vinet likaså!

Personlig service?
Ok ok på Värtavägen. Här äter jag även gott och dricker hantverkscider. Här får jag otrolig service i sann New yorkanda.

Vin?
Tyge & Sessil

Något ställe du vill nämna, bara föra att?
Du har alltid roligt på Häktet Vänster.

En maträtt, ett vin, en drink och ett bakverk för resten av livet. Vad hade du valt?
Maträtt: Wallenbergare med orimliga mängder brynt smör
Vin: Agrapart Les 7 Crus Brut Champagne
Cocktail: Negroni
Bakverk: Kanelbulle

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.