Stockholms bästa kanelbulle 2024 är utsedd

Den 4 oktober firas kanelbullens dag och vi har vår tradition trogen korat Stockholms bästa kanelbulle 2024. Varje år arrangerar Thatsup Stockholms största test av kanelbullar, som i år gick av stapeln på Mornington Hotel. Efter att 31 bullar från olika bagerier och konditorier hade blindtestats och bedömts, utsågs Skeppsbro Bageris kanelbulle till den allra bästa med 103 poäng av 125 möjliga. Tvåa kom Pelle och Maries brödbutik med 95 poäng, följt av Spånga Konditori på tredje plats med 91 poäng.

Juryn, som bestod av 25 utvalda smakdomare, fick testa samtliga kanelbullar som var med i tävlingen, utan att veta vilken bulle som hörde till vilket bageri. Bedömningen gjordes utifrån utseende och smak och varje jurymedlem fick sätta ett betyg mellan 1 och 5 på respektive bulle. Den slutgiltiga poängen räknades sedan ut genom att totalen delades på antalet jurymedlemmar som hade testat kanelbullen. Det stora kanelbulletestet anordnades av Thatsup, Sveriges största krog- och nöjesguide.

Vinnarbullen från Skeppsbro Bageri.

Vinnare blev Skeppsbro Bageri som även vann 2019 och därmed blir de enda som tagit hem vinsten två gånger.

Sagt om vinnarbullen från Skeppsbro Bageri:

“Mjuk och smörig bulle med bra konsistens”, “Smörig och fantastisk smak, vacker och klassisk”, “Degig på rätt sätt”, “God, saftig bra gräddad” och “Perfekt! smörig, bra sälta lagom kanel”.

Resultat för årets kanelbulle 2024:

  1.  Skeppsbro Bageri
  2.  Pelle och Maries brödbutik
  3.  Spånga Konditori
  4.  Vallentuna Stenugnsbageri
  5.  Tössebageriet
  6.  Bröd & Salt
  7.  Vattenverket
  8.  Bullar & Bröd
  9.  Josephine Baker
  10.  Tegnérs Bageri

Alla deltagare i bokstavsordning:

Art Bakery NK
Bergstrands Bageri
Brioche
Bröd & Salt
Brunkebergs Bageri och Bistro
Brunkebergs Bageri Dalagatan
Bullar & Bröd
Gateau
Granero Bakery
Haga Tårtcompani & Bageri
Josephine Baker
K-märkt
Konditorn & Bagarn
Kosterheds Konditori
Magnus Johansson Bageri & Konditori
Paulinas Kök & Kakeri
Pelle och Maries brödbutik
Riddarbageriet
Ritorno
Skeppsbro Bageri
Socker Sucker
Spånga Konditori
Stora Bageriet
Storgatans Café & Bageri
Svedjan Bageri
Tegnérs Bageri
Tössebageriet
Urban Deli
Vallentuna Stenugnsbageri
Wilmer
 
Saknas just din favorit i listan? Tipsa dem om testet så att de kan vara med och tävla nästa år. Vissa tillfrågade bagerier och caféer har avböjt från att medverka.

Thatsups marknadsteam bestående av Ida Berzén och These Sundevall höll i testet.

– Genomgående skrivs det om smörig bulle från Skeppsbro Bageri som med ovanligt höga betyg kammade hem vinsten. Juryn var på riktigt gott humör och höga betyg delades ut under kvällen. Smaken är såklart delad och bullar som sticker ut på olika sätt får väldigt splittrade betyg, femmor och ettor, medan vår vinnare är en genomgående favorit. Det är roligt att Skeppsbro Bageri återigen tar en förstaplats efter fem år, säger Ida Berzén, marknadschef på Thatsup.

Så gick testet till:
Konditorierna och bagerierna valdes utifrån Thatsups läsares tips (som eftersöktes via sociala medier), smaktester från tidigare år och från Thatsup-redaktionens lokalkännedom. Juryn på 25 personer bestod av foodies, konditorer, bagare och andra matproffs och matintresserade. För att göra bedömningen så rättvis som möjligt började alla jurygrupper med olika bullar för att inte bli mätta vid samma bulle. Juryn betygsatte bullarna efter utseende och smak med poängskalan 1–5. Om ett flertal bullar får samma poäng får de delad placering. 

Se fler bilder och läs mer om testet, de tävlande och juryn här.

Här kan du se vilka som utsågs till Stockholms bästa kanelbulle 2023.

Psst! Koden “kanelbulle” ger 20 % rabatt på våra fina kepsar som du hittar här. Den är giltig t.o.m. kanelbullens dag den 4 oktober 2024.