Häktets nya kökschef: “Jag har tröttnat på mellanrätter”
Under hösten fick Häktet sig ett ansiktslyft, då krögarduon Anton Lindeborg och Joel Eriksson tog över efter krogens grundare Viktor Nyman. Med kökschef Karin Nordin i spetsen har man lämnat mellanrättskonceptet bakom sig för att istället fokusera på det klassiska upplägget med förrätt, huvudrätt oc...
20 nov. 2024
Gustav Leonhardt laddar inför världsfinalen i Bocuse d'Or
I våras knep Gustav Leonhardt, Sveriges representant i Bocuse d'Or, en andraplats i den europeiska finalen. Nu pågår förberedelserna för fullt inför världsfinalen som går av stapeln i franska Lyon i januari. – Att vinna vore en dröm som går i uppfyllelse. Den ultimata bekräftelsen på min...
21 nov. 2024
Så ska Ergo nå stjärnorna: "Allting bygger på precision i teknikerna"
I somras öppnade fine dining-restaurangen Ergo på Artillerigatan på Östermalm och redan då var målet tydligt: de ska nå stjärnor. Dit ska de komma genom att hitta en hög lägstanivå och fortsätta jobba framåt sakta men säkert, enligt köksmästaren Petter Johansson. Ergos ambition är att erbjuda elegan...
18 okt. 2024
Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina guidar till sina favoritställen i Stockholm
Efter en spännande final i årets upplaga av Sveriges Mästerkock stod 29-åriga Tess Medina som vinnare. Thatsup fick en pratstund med Tess om tiden under och efter tävlingen, samt vilka ställen hon helst går till i Stockholm. Efter att Tess tjejkompisar uppmanat henne att söka till Sveriges Mästerkoc...
3 maj 2024
Tommy Myllymäki: ”Det var ett avgörande beslut i mitt liv"
Vad äter Tommy Myllymäki helst om han får välja? Vilken är hans mest minnesvärda stund från yrkeskarriären? Vilket är hans bästa råd till den som vill bli en framgångsrik kock? Och om han måste välja ett enda ställe i St...
13 feb. 2023
La Barra vill visa vad spansk mat handlar om
Restaurangen kallar sig “Stockholms enda spanska bar på Norrlandsgatan” och vill skapa en genuin upplevelse från början till slut, med tapas, dryck och atmosfär som övergår till fest senare på kvällen. Menyn är signerad köks...
10 feb. 2023
Stjärnkocken Frida Ronge: ”Jag har vågat lita på min magkänsla”
Frågar du kocken, kokboksförfattaren, programledaren och matkreatören Frida Ronge, Culinary Director på Tak, så ligger framgången i att arbeta med människor som kan det som man själv inte kan. Kanske är det det, tillsammans med modet att våga li...
10 jan. 2023
Hernö Gin Bars kreativa ledare: ”Sverige är ett cocktailland”
Hernö Gin Bar blev genast omtalade när de slog upp dörrarna i en hundraårig byggnad med marmorgolv, stora fönster och höga valv. Här bjuder de på 200 kvadratmeter av ginupplevelser, fördelat över två våningsplan. Vi träffar Linus M...
29 dec. 2022
Jiray "Kebabspotting" Seropian guidar till sina Stockholmsfavoriter
Jiray Seropian driver kebabrestaurangerna M.O.A.S - Meat on a Stick och är känd på Instagram med kontot @kebabspotting. Han har ätit över 10 000 kebabrätter och i Jirays liv står maten alltid i centrum. Hej Jiray! Matfantast och kebabnörd. När bör...
28 okt. 2022
Sebastian Gibrand guidar till sitt bästa Stockholm
2019 var Sebastian Gibrands år. Han kom tvåa i Bocuse d'Or, tävlingen om att bli utsedd till världens bästa kock, han vann säsong åtta av Kockarnas kamp och ansvarade för maten på Nobelfesten. Vi träffar Sebastian för att höra hur hans...
28 sep. 2022
Aeris Cocktails-grundarna Nik och Dia guidar oss till sitt Köpenhamn
Aeris Cocktails är det danska varumärket där du kan få färdigblandad cocktail. Efter en succéfylld lansering under 2021 i Danmark, kikar grundarna Nik Neubauer och Dia Jovanovic mot sina hemmamarknader. Jovanovic, som är född och uppvuxen i Helsingborg, berä...
12 sep. 2022
Kockarnas kamp-aktuella Pi Le guidar till en perfekt helg i Stockholm
Pi Le har tagit både guld och silver med Juniorkocklandslaget i VM, varit med i Kocklandslaget 2016 då de kom på sjätte plats, kommit tvåa i Nordiska Mästerskapen och trea i EM både med juniorerna och individuellt. Hej och hå! Nu har han landat på...
12 okt. 2022
Kockarnas kamp-aktuella Albin Edberg guidar till sitt Stockholm
Albin Edberg är en av årets deltagare i Kockarnas kamp. Två medaljer från den prestigefyllda internationella tävlingen Bocuse d'Or, en runda på trestjärniga Per Se i New York och slutligen småbarnspappa i slutdestinationen Stockholm. Hej Albin! Frå...
5 sep. 2022
Robin Bruhn tar oss på en dryckesresa genom Stockholm
Vi dricker oss genom Stockholm med Robin Bruhn, drinkfluencern bakom Instagramkontot @drickor. Det är dags! Hur ser den perfekta kvällen ut? Var börjar vi? – Den börjar någonstans med törst och längtan efter helg och fortsätter gärna spont...
7 sep. 2022
Amanda på Thatsup guidar oss till sina bästa Stockholmstips
Tjena! Amanda Jensen här, Account Manager på Thatsup! En rastlös själ som vill ha nya äventyr helst hela tiden. Alltid varit en allätare som älskar att testa nya ställen. Jag uppskattar den lokala grillen lika mycket som ett fancy ställe. Det bästa jag vet är däremot smårätter så man kan dela på, då...
24 aug. 2022
Elin på Thatsup guidar oss genom den perfekta Stockholmshelgen
Hej! Elin Ekman, född och uppvuxen i vår vackra huvudstad och skulle nog aldrig kunna tänka mig bo någon annanstans. Brukar säga att om Stockholm vore en person hade jag varit gift vid det här laget. Har vuxit upp i en väldigt matintresserad familj där farf...
1 aug. 2022
Sandra Beijer guidar till sitt bästa Stockholm
Bloggaren, författaren och influencern Sandra Beijer har under många år guidat sina följare genom alltifrån hjärtesorg och lästips till Stockholms bästa krogliv. Hon kan staden mer eller mindre utan och innan, inte minst för att hon promenerar vart hon...
7 sep. 2022
Patric Persson tipsar
Padel – sporten som kom och aldrig försvann. Padelprofilen Patric Persson berättar om sina nybörjarknep och var du kan kombinera god mat med padel. Berätta Patric, vem är du? – Ja du, var ska jag börja. Jag är 36 år, född och uppvuxen i Ysta...
3 okt. 2022
Gabriella Skogs Stockholmshelg
Geolog, matkreatör, vinklubb, influencer, snowboardåkare, bloggare och drinknörd. Vi träffar Gabriella Skog, mångsysslare av rang! Berätta Gabriella, vem är du? – 26 år gammal och vanligtvis bosatt i Stockholm, men just nu har jag bytt stadspuls mot...
7 juni 2022
Christin Kashous bästa Stockholmstips
Hon är nyutexaminerad jurist men har i och med vinsten i Sveriges mästerkock valt att följa sina drömmar och ägna sig åt mat på heltid. Möt Thatsups nya bloggerska, Christin Kashou – juristen som blev Sveriges mästerkock av en slump. Berätt...
5 maj 2022
Booch PLEASE-grundaren Lina Segelsbo guidar till sina bästa Stockholmstips
Hon har driftat nattklubbar och drivit eget eventbolag, nu brygger hon kombucha på heltid. Vi träffar Lina, grundaren av Booch PLEASE! Lina, vem är du? – Lina Segelsbo, 34 år gammal och driver företaget Booch PLEASE! Jag började tidigt jobba extra inom restaura...
7 sep. 2022
Joy Harris bästa Stockholmstips
Den självlärda konditorn Joy Harris har med sitt varumärke J.F.H Pastry och sina vackra praliner etablerat sig som en unik och skicklig konditor. När Joy fick sitt Diplôme de Pâtisserie på den berömda skolan Le Cordon Bleu i London, och därefter kom tv...
19 apr. 2022
Lägg Rumble/Sway på minnet – Stockholms nya cocktailbar
Leo och Aron är två killar som (bland mycket annat) drivit den eminenta cocktailbaren Corner Club i Gamla stan. Träffades gjorde duon år 2017 när de arbetade på Brasseriet och Strömterrassen, och sedan dess har de mer eller mindre varit en paketdeal. Nu, nä...
25 mars 2022
Östermalm har fått sin första mashup-bar: ”Samlat det vi tycker om”
På Nybrogatan 16 på Östermalm ligger den sociala cocktailbaren Tilt, som på flera sätt sticker ut bland övriga barer i stadsdelen. Bakom det avslappnade konceptet står Nobis, med bröderna Gustavo och Filippo Catenacci i spetsen. – Här har vi sam...
21 maj 2021
De driver anrik fiskveteran i Fruängen
Allt fler omtyckta restauranger har dykt upp utanför tullarna de senaste åren, men i Fruängen har det funnits en doldis mycket längre än så. Sedan 70-talet har familjeägda Erssons gått från klassisk fiskaffär till modern delibistro. Under vå...
23 mars 2021
Kebab och hantverksöl när M.O.A.S kommer till Söder
Nu får Söderborna ett nytt kebabställe när M.O.A.S - Meat on a Stick ynglar av sig och öppnar vid Nytorget. Det populära konceptet har lockat mängder av gäster till Roslagsgatan i Vasastan, och många har önskat sig en filial på Södermalm...
29 jan. 2021
Gänget bakom Le Rouge öppnar nytt hotell- och krogkoncept i vår
Trots att coronapandemin slagit hårt mot branschen satsar Gastro Group på omfattande renoveringar och nya krogöppningar. I detta nu planerar man för fullt inför lanseringen av ett stort hotell- och restaurangkoncept mitt i Stockholm city till våren, som går und...
1 feb. 2021
Träffa Right Livelihood-pristagaren Aminatou Haidar
Aminatou Haidar är en av fyra som tilldelas 2019 års Right Livelihood-pris, kallat ”Alternativa Nobelpriset”, med motiveringen: ”För sin orubbliga ickevåldskamp för självständighet och rättvisa åt Västsaharas folk, trots tortyr o...
25 nov. 2019
Hon lämnade juridiken – för att starta BodyBuddy
I augusti förra året vågade juristen Linn Thulin ta steget att satsa på en dröm som länge funnits i tankarna. Hon startade då BodyBuddy, ett café som serverar mat med syfte att göra gott för både kropp och miljö. I en ljus och mysig...
27 sep. 2019
Pischas träningstips
Du känner igen prisbelönta Pischa Strindstedt, 32, från det populära tv-programmet Biggest Loser. Där tränar, coachar och motiverar hon deltagarna till ett mer hälsosamt liv tillsammans med Mikael Hollsten. Det gör hon även till vardags. Pischa arbetar s...
7 sep. 2023
Mattias Kristianssons guide till veganska ställen
Mattias såg ett tomrum på marknaden innan alla andra och med mycket hårt arbete, trots motgångar, är han idag både kokboksförfattare och grundare till Sveriges första och största vegetariska magasin VEGO. Med Thatsup delar han med sig av sin historia...
14 maj 2024
Maryams guide till persiska restauranger
Till vardags arbetar Maryam Madaresi med marknads- och försäljningsfrågor på Berwaldhallen i Stockholm, men så fort hon får tid står hon i köket och skapar recept till sina 81 000 följare på Instagram. Under namnet ”Laga persisk mat med M...
7 sep. 2023
Mat_Stockholm guidar till sina bästa caféer
De är två kreatörer som genom fotografi, text och grafisk form gillar att uttrycka sig. De har alltid gillat att resa och gå på restauranger - och såklart, äta mat, framför allt på café. Med ett växande intresse, fler och fler länder...
12 maj 2022