Charlottes recensioner
Mumma-kardemumma!
Kanske det trevligaste hål i väggen i Stockholm och helt klart en favorit tillsammans med K-märkt vad gäller fikabröd. Här inne blir man alltid överraskad med nya och nybakade bakverk, limpor och annat ätbart i brödform. Kardemummabullarna är lyckligtvis en stående favorit och deras kavring som tagit saftighet till en ny nivå. Magiskt god tillsammmans med vispat smör och en god bit ost.
Man får vara snabb på helgerna att gå hit då det snabbt ringlar sig en lång kö längst med gatan. De har humana priser och gör varje frukost/lunch/middagsbord till en dröm. Är sjukt taggad och nyfiken på att hugga in på deras semlor nu när det snart är säsong, återkommer!
*Uppdaterad 11 februari 2020*
Ja, ett år senare... men man kan aldrig vara för sen. Semlan!
Men snälla. Perfektion. Det finns ingenting jag inte gillar med skapelsen. Perfekt bröd, perfekt spritsad grädde, perfekt söt och kladdig mandelmassa och perfekt placerade nötter för texturen skull. Otoligt snygg är den också. Om du ska äta en semla, ta dig då för guds skull tiden och gå eller åk till Lillebrors Bageri och härda kön i skitväder som strålande sol. Du kommer inte bli besviken och om du mot förmodan skulle bli det kommer jag personligen ersätta dig för möda och besvär.
Mumma-kardemumma!
Kanske det trevligaste hål i väggen i Stockholm och helt klart en favorit tillsammans med K-märkt vad gäller fikabröd. Här inne blir man alltid överraskad med nya och nybakade bakverk, limpor och annat ätbart i brödform. Kardemummab...
Detta är nog min tuffaste recension hittills och jag är både splittrad och förtjust på samma gång. Gör lite ont att behöva sätta så lågt betyg...
Har väntat med att gå hit då jag ville samla in så många tips som möjligt om vad jag skulle testa och efter att de kammade hem "Årets Casual" häromdagen kunde jag inte längre hålla mig därifrån. För det första är lokalen alldeles för avskalad för min smak, jag fick lite smått panik så fort jag klev in då jag såg att det var proppat med folk och ljudvolymen hög. Det fanns inga mjuka material som kunde ta upp ljudet och jag fick intrycket av att lokalen "ville att jag skulle sätta mig där och gå så fort jag kunde". Men, jag valde att maxa min musik, stänga mig ute från omvärlden och satte mig i deras nedervåning i väntan på maten.
Sjukt snabb service och de levde verkligen upp till "fast food" konceptet och trevliga var dem också. Imponerande att hålla huvudet högt med den pressen. Vad gäller priserna håller det Stockholms-standard och man får betala runt 120-150kr för en lunch, såhär i efterhand tycker jag det är fair med tanke på hur mätt jag blev. Konceptet är spännande med internationell-touch och ifall man är sugen på svensk husman är detta inte stället för dig. Frikadeller, sallader, curry, supermat såsom quinoa, grönkål, nötter och nästan allting toppas med parmesan.
Jag valde deras "Farm" (129kr) bestående av nötfrikadell, tomatsås, svart råris, grönkål, parmesan, valnöt och lite rödbetor och en bit kronärtskocka. Frikadellerna, magiskt mjuka och smälte i munnen och perfekt till den syrliga tomatsåsen. Råriset hade någon vit kräm i sig och massa parmesan och till en början smakade det bra (kanske var det temperaturen?) men växte i munnen efter ett tag och jag mådde illa av bara tanken på att äta mer. Resterande komponenter på tallriken varken lyfte eller sänkte maträtten, de va snyggt men inte mer är så. Helhetsintrycket, och för att knyta an till "förtjust", är att det var ett kul och annorlunda sätt att äta denna typen av mat på och jag förstår varför de vann för just casual. Vanligtvis brukar hälsomat vara mer cleant, tråkigt och ensidigt men de har verkligen tagit det till en ny nivå och jag älskar det. Men jag är inte helt såld... kanske var det mina förväntningar som var för höga eller min dåliga känsla över lag. I nuläget sätter jag en 3:a för att snart komma tillbaka och prova deras sallad som såg deliiiish ut. Återkommer!
*Updaterad 14/02/19
Tog med deras kale-sallad med räkor 135kr på lunchen idag. Och jag står kvar vid min 3:a... hade hoppats på att få höja betyget då de hyllats men jag är inte frälst. Absolut, det smakade gott men var alldeles för lite mat för den pengen och jag var fortfarande hungrig när jag var klar. Väldigt krämig, gott med nötterna men inte mycket mer än så. Stod att de skulle vara potatis med, nästan obefintlig. Tycker fortfarande att det är värt att prova, jag kanske har orimliga krav haha men detta är min kategori, jag vet hur jag vill ha mitt fräscha och gröna.
Detta är nog min tuffaste recension hittills och jag är både splittrad och förtjust på samma gång. Gör lite ont att behöva sätta så lågt betyg...
Har väntat med att gå hit då jag ville samla in så mång...
Jag kan nu äntligen göra mig anhängare till den lilla hyllningskören här. Jag och Stockholm firar 8 månader ihop idag och jag har gått förbi Eatnam kanske 90% av de dagarna jag spenderat här och varje dag tänkt att dit måste jag gå. Jag överdriver inte när jag säger att det kvällstid varit fullsmockat varje(!) gång och det var det även vid mitt besök. Lokalen är mysig och jag älskar ju att det inte är minimalistiskt eller industriellt. Väldigt trevligt när det skapas lite karaktär av mönstrat kakel och färgglada tavlor. Men jag tycker att det blev lite för stimmigt med den trängselns och folkmängden som var där. Vi kom dit ganska sent som tur var så en del av matgästerna han avlägsna sig under tiden vi åt. Personalen var supertrevlig och allting var snyggt genomtänkt med dresscode, ett porslin som matchade interiören, en flagga som ställdes ut på borden som ”nummerlapp” och i sin helhet en härlig bistromiljö.
Jag gillar verkligen vietnamesisk mat, det står högre upp på listan än både thailändsk, kinesisk och japansk mat. Ofta tycker jag att det är lättare samt fräschare och snart är fisksås ett basämne i min kropp, varvar det flitigt med sirirachamayo hemma.
Jag som i vanlig ordning har sjuk beslutångest åt deras Bun Cha Gio (145kr) bestående av risnudlar, tjockt strimlad gurka, morot och friterade räkvårrullar. Nu i efterhand kunde man nästan delat på den portionen jag serverades men då jag inte hade ätit på ett tag lyckads allt i skålen slinka ner. Snacka om mat för pengarna och jag tyckte verkligen det var jättegott! Lagom stora proportioner av nudlar, grönsaker och vårrullar och de olika texturerna kompletterade varandra bra med krisighet från grönsakerna, det friterade och släthet från nudlarna. Det enda jag saknade var mer sås som serverades till, den var kusligt god men räckte liksom bara till det översta lagret. Och... vart va alla de färska örterna? Jag är en av de personer som dyrkar koriander och jag hade gärna haft en halv kruka av detta i rätten för att ge en schysst smakbrytare alternativt fint hackad salladslök. Det hade också vart supergott med lite extra lime vid sidan för att få in lite mer syra bland saltsötman och chilli för hetta. Det KAN vara så att min pollenallergi hade ett finger med i spelet och blockerade en del av smakerna... men om det hade smakat lika tydligt som det doftade inne i lokalen hade det lätt fått en 5/5.
Jag kommer UTAN TVEKAN gå tillbaka dit snart och prova nummer 4 på menyn, både doftade och såg sjukt god ut. Se upp Eatnam!
Jag kan nu äntligen göra mig anhängare till den lilla hyllningskören här. Jag och Stockholm firar 8 månader ihop idag och jag har gått förbi Eatnam kanske 90% av de dagarna jag spenderat här och varje dag tänkt att dit måste jag gå. Jag...
Det finns många saker man kan påpeka på Urban Deli Sveavägen. Att ljudvolymen är hög, från morgon till kväll, i hotell/loungedelen kan jag konstatera då jag suttit där ett flertal gånger och studerat de senaste veckorna. För mig som gillar att det är lite livligt är det inga problem, men när folk runtomkring som äter frukost och lunch inte kan ha normala konversation utan att behöva luta sig framåt är oacceptabelt. Det är verkligen en trend det här med höga ljudvolymer på UD. Om de bara kunde sänka ett par decibel skulle det bli en helt annan atmosfär, en trevligare sådan. Om du ska sitta framför datorn, medtag hörlurar - då blir det rätt najs trotts allt. Jag gillar lokalen, den är luftig och mysig och känns framförallt inbjudande.
Maten, lite delade meningar. Jag har ätit komponenter från olika rätter som smakat extraordinärt (deras sötpotatiscréme är magisk) samtidigt som huvudråvaror varit kalla, smaklösa och förstört helheten.
Deras take-away luncher från butiken/delin som ligger i anknytning tycker jag är visserligen är prisvärda, fräscha för att komma från en låda och har aldrig gjort mig besviken. Maten i själva restaurangen, ja... helt okej. Inget yay eller meeeh. Men vill ge en guldstjärna för mängden fisk och skaldjur som de lägger i deras fisksoppa, inte ofta man hittar en hel laxfile i botten. Kan även rekommendera deras köttbricka för två med olika korvar, köttstycken, andra tillbehör och såser. Gott kaffe, 30kr och oändlig påtår - får inte glömmas!
Personalen har under ett par tillfällen vart arrogant, tämligen stressade och långsam. Men mestadels är servicen okej om man nöjer sig med att bli visad till bordet, får påfyllning av vattnet och ett hejdå. Att inte bli tillfrågad om dessert eller annat innan köksstängning är något bland de korkaste jag vet. Bättring!
Upplever att detta Urban Deli håller samma standard som den restaurangen på Nytorget, kan tycka det är märkligt att servicen är som den är på ett såpass väletablerat ställe. Kanske har de blivit för bekväma och litar för mycket på konceptet...
Det finns många saker man kan påpeka på Urban Deli Sveavägen. Att ljudvolymen är hög, från morgon till kväll, i hotell/loungedelen kan jag konstatera då jag suttit där ett flertal gånger och studerat de senaste veckorna. För mig som g...
Äntligen har jag varit här!
Av tidigare recensenter och andra utomståendes omdömen att utgå ifrån var det svårt att inte sätta sig där med höga förväntningar på kvalitét och smak men jag ansträngde mig verkligen för att inte fantisera om någon smakupplevelse innan besöket. Jag hade såklart kollat upp menyn och bestämt kvällens middag på förhand… och nej mitt sällskap fick inte tycka och tänka utan gick snällt med och litade på mina val. Så, kvällens meny bestod av två lite större rätter och två mindre.
Inledningsvis serverades friterade dumplings med en smörbuljong vid sidan som man både kunde dricka och doppa dumplingen i. OCH HERREGUD. Jag kunnat dricka upp en tvåliters flaska av denna aromatiska, fylliga och umamismakande smörbuljong. Vad gäller dumplings har jag inte jättestor erfarenhet av detta men jag upplevde dem som välgjorda, de höll ihop bra, hade god krispig yta och shiitakefyllningen gifte sig perfekt med buljongen. Denna rätten hade varit perfekt att dela på om var två. En solklar 5:a.
Därnäst serverades sparrisbroccolin som var stekt i grön curry toppat med två sorters ost och mandlar. Förutom att jag fick inspiration till egen matlagning så smakade detta också mycket gott. Curryn tog inte i överhand och den naturliga beskan fanns kvar i grönsaken, det fanns tuggmotstånd kvar i stjälkarna, mandlarna bidrog me sälta och textur och osten på toppen omfamnade alla smaker som en kärleksfull söt kram. Jag hade inte velat ha rätten på något annat sätt men med tanke på vad vi åt innan så når det smakmässigt inte upp till 5:a, men absolut en bra rätt och stark 4 i sin helhet.
Vidare den sotade laxmakin och jag har svårt att sätta ord på vad det smakade då smakerna var relativt komplexa, många och både söta, salta och syrliga. Och man tappade dessutom lite fokus när man åt det för det var så gott. En komplett och lagom stor munsbit, riset var i min smak perfekt kokat och höll hela anrättningen på plats. En 5:a här med.
Sista rätten blev tempurafriterade spicy tuna som jag hade hört så mycket gott om. Utseendemässigt inte lika snygg som laxen men smakerna och texturerna var verkligen perfekta. Inledningsvis var det kul att de hade behandlat tonfisken, jag kan ha svårt att äta denna rå emellanåt, och det var alla rörande överens om. Den söta sojan de hade på rullen var genialisk och skapade en väldigt behaglig kontrast till den starka majonäsen, utan den hade det nog blivit för hett. Och slutligen kimcin som låg bredvid ingefäran var bara den en smakexplosion och upplevelse i sig. Återigen en 5:a.
Så helhetsmässigt vill jag ge Barbro 5/5. Servicen var klockren, vi var ständigt uppvaktade och servitörerna fanns där men flöt omkring som osynliga. Vill även beskriva den som mycket personlig och de lyckades skapa en bra och lättsam relation till oss, speciellt han som hade huvudansvaret för oss. Och en eloge för att att han kom ihåg våra namn. Han och de andra var även pålästa om de olika rätternas innehåll och kunde rekommendera dryck till detta. Egenskaper som påverkar min helhetsupplevelse avsevärt. Även porslinet och upplägget på maten som var klockren och allting kändes verkligen genomtänkt och genomarbetat.
Vad gäller ljudvolymen i lokalen var den stimmig, det håller jag med om. Det fanns inte så många mjuka material som kunde plocka upp studsande ljud vilket också gjorde att man emellanåt fick börja sig framåt för att höra bordsällskapet, men jag stördes inte av det. Placeringen på borden va också väldigt tight så vid fullt hus kan jag tänka mig att volymen blir lite för högt. Men som tur är hade de en perfekt ljudsatt pulserande musik i bakgrunden som lättade upp och bidrog till stämningen. De lever verkligen upp till vad en bistro beskrivs som, lättsamt och litet. Jag rådiga även deras bar som de har runt den öppna ytan inne i lokalen, väldigt snyggt.
Det enda minuset jag direkt kan komma på är att ljussättningen var lite för mörk och det var svårt att få en direkt uppfattning om vad det var man blev serverad. Jag tycker det är trevligt att se de olika färgerna, formerna och komponenter som också höjer matupplevelsen. Som tur är är tekniken såpass utvecklad idag att man kan lysa upp med en lampa, och jag bortser från detta i min helhetsupplevelse för det var trotts allt jättemysigt och sitta där och sippa på ett glas vin. Ett litet stearinljus eller två hade annars inte skadat för att höja mysfaktorn.
SES SNART IGEN!
Äntligen har jag varit här!
Av tidigare recensenter och andra utomståendes omdömen att utgå ifrån var det svårt att inte sätta sig där med höga förväntningar på kvalitét och smak men jag ansträngde mig verkligen f...
Ha(llelujah)ntverket!
Fantastiskt är ordet och jag har valt att dela upp recensionen i tre olika delar 1) Restaurangen i sin helhet 2) Personal och service samt 3) Menyn, maten och smakerna.
1. Jag har i många recensioner försökt beskriva hur jag vill att en resturang ska se ut och vilken atmosfär den ska ha. Hantverket bockar av de flesta komponenter på den listan med "lummigt", "luftigt", "hemtrevligt" och den viktigaste "lyxigt men opretentiöst". Jag skulle vilja summera Hantverket som en folklig causal fine dining. När jag går på resturang vill jag känna mig välkommen, att det inte är en vanlig kväll hemma i köket utan att jag går dit för att bli servad och ska kunna släppa på all kontroll - där den lyxiga känslan kommer in i bilden. Den rustika känslan i restaurangen som skapas med hjälp av interiören ger den hemtrevliga känsla. Det är verkligen någonting speciellt med trä och finsnickeri som är det första man möts av när man kliver in i entrén och som står utspritt i hela restaurangen. Tänkte också på de små detaljerna som att skedarna var i trä, de serverade maten på sten och träbrickor - ingenting fanns där av en slump utan följde fint den naturnära och nordiska linjen i min tolkning.
2. Upplevde servicen (servicepersonalen, barpersonalen och somalierna) som "jämna", alla var trevliga, lyhörda och framförallt kunniga och kunde med självförtroende delge sin kunskap om de olika rätterna, dryckerna och kombinationerna. De var mycket kvicka och hade stenkoll på hur långt vi hade kommit på varje rätt och flödet och upplägget på i vilken ordning rätterna kom in var perfekt. Varje rätt hade ett nytt fokus vad gäller smak vilket aldrig tröttade ut smaklökarna eller hungern för den delen.
3. Till sist maten - modernt nordiskt med cirka 20 alternativ på menyn som bidrog till grov beslutsångest. Det är mellanrätter som är större än vanlig tapas och inte en ”hel” varmrätt (85-195), men jag säger såhär: man får MYCKET för pengarna. Jag blev enligt rekommendation mätt på det jag beställde (2 egna rätter, 1 bröd bröd och 3 potatisar som också är en portion) men smakade såklart på mina föräldrars mat också.
1. Hasselbackspotatis, löjrom, syrad grädde och färsklök. Vilka höga förväntningar jag haft på dessa och jag är och var så besviken. Jag vet inte om det är mitt saltmissbruk som spelar in i bilden men det smakade ingenting. Eller jo, syrad grädde. Ett klockrent exempel på när förväntningar förstör mer än hjälper. Kan erkänna att jag blev lite rädd för att jag hade satt standarden för högt för maten.
2. Het tuttul, tunnbröd med ursprung från Siljanstrakten bakat med pressad potatis och en miniatyrgryta full med moffig slarvsylta. Jag älskar verkligen konceptet med att man får plocka och greja lite själv med maten, det blir en liten upplevelse i sig. Men jisses så gott det var, tänk samma konsistens som på pulled pork, tydlig sälta, smörighet, lätt löksmak och djup buljong.
3. Tunt skuren biff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter. Min absoluta favorit och jag fortfarande svårt att sätta ord på vad och hur det smaka men upplevelsen i munnen var len, balanserad och helt plötsligt kom de där nötiga, syrade, pikanta umami och krämiga smakerna från alla håll och kanter i munnen. Hasselnötterna på är ett genidrag och att göra gruyèren till en krämig ostfyllning…WOW!
4. Stuvade makaroner med Karl-Johan svamp, panchetta, svartpeppar och lagrad ost. Som ni förstår smakade det lika gott som det låter. Aptitligt geggigt och ett berg med nästan skrytsamt mycket riven ost på toppen. Panchettan var stekt så karamellen smög sig igenom i smakerna vilket jag tyckte band ihop alla annars gräddiga och "tunga" smaker.
5. Nyrökt röding med blomkål, färskpotatis, krondill, gurka och blåmusselsås. Om du gillar fisksmak kommer du gilla denna rätt. Fiskens filé fall i sär sådär fins man önskar att det ska göra men fick mer elegant smak tack vare såsen. Egentligen inte utstickande rätt, förutom att det var väldigt vacker att kolla på.
6. Svampsmörgås med löjrom, kryddost, gräddfilskvarg, dill och rågbröd. Ojoj... som att man åt midsommar, höstgryta och julbord på samma gång. Kryddstarkt, vörtigt, svampigt, mycket sälta, syra och en viss sötma som gjorde att någonting i den lilla blandningen under brödet smakade ansjovis. Jag älskade verkligen denna smörgåsen och brödet hade god knaprighet.
7. Till sist den kryddstekta oxfilén med tryffelkräm, sojainlagd aubergine och champinjoner i brynt smör. En riktig umami-bomb med salta, djupa och smöriga smaker. Mört, tryffeln fanns där MEN det hade behövts något litet som bröt av texturerna, någonting knaprigt… möjligtvis någon slags slungad primör, tänker på morot för lite sötma också. Men man kan inte få allt.
Dryckesmenyn tyckte jag också var trevlig med avstamp i Frankrike och Tyskland. För att inte nämna det svenska utbudet som stod för all öl vilket är helt fantastiskt. Efter rekommendation drack jag Château Cambon, Cuvee du Chat med lätta tanniner, tydlig bärighet och en rostig ihärdighet i smaken som mötte de lite kraftfullare smakerna i maten. Helt perfekt kväll!
Ha(llelujah)ntverket!
Fantastiskt är ordet och jag har valt att dela upp recensionen i tre olika delar 1) Restaurangen i sin helhet 2) Personal och service samt 3) Menyn, maten och smakerna.
1. Jag har i många recensioner försökt beskriva hur jag vill att en restura...
Besökte denna underbara PÄRLA förra söndagen och jag blev överväldigad. Ett litet café mitt bland kolonilotter, en ridskola och grönska. Möttes av en gudomlig doft av nybakade kardemummabullar och glad personal som förklarade varenda liten detalj på menyn. Här kan man köpa färskt bröd, bullar, äta frukost, lunch, middag och det mesta kommer direkt från deras stenugn. Jag åt frukost och tog en macka med ost och sallad + en skål med yogurt med hemmagjord granola och så delade jag och mitt sällskap på en bulle. Brödet fick jag välja helt själv, det kom nästan direkt från ugnen och det fanns flera sorter att välja på - så lyxigt!
Från det att jag och mina föräldrar satte oss välde det in folk som ALLA ville ha deras kanelbullar och bröd. Prisvärt, gott och miljön lyfter verkligen betyget. Man kan sitta ute, inne och ta med det man vill. Och det bästa var att ingen trafik eller storstads oljud störde!
Kommer spendera många söndagar här framöver!
Besökte denna underbara PÄRLA förra söndagen och jag blev överväldigad. Ett litet café mitt bland kolonilotter, en ridskola och grönska. Möttes av en gudomlig doft av nybakade kardemummabullar och glad personal som förklarade varenda liten detalj p...
Schlager ALL THE WAY och "untz-untz" klubbarna kan slänga sig i väggen.
För den som gillar svenska klassiker, dansa fuldans och ha en magisk kväll/natt är det hit man ska gå - fest till 03.00. Detta är en liten mysig bar som förvandlas och öppnas upp till ett dansgolv med en mix av alla tänkbara generationer som tillsammans skakar rumpan. Åldersgränsen säger 18+ men av egna erfarenheter ligger genomsnittsåldern oftast runt 23/30+.
Om man vill försäkra sig om att komma in bör man vara här innan 24.00, därefter växer sig alltid en lång kö utanför och risk föreligger att man inte kommer in. Supertrevligt att ta en fördrink här och att starta kvällen lite tidigare än vanligt skadar inte om man går hit. Visst, det blir väldigt mycket folk här till slut... men vägs upp av den stämning och ordning som faktiskt finns i lokalerna och på dansgolvet.
För att inte glömma kan man även äta här och är ett populärt ställe för AW - priset mellan 120-170kr. Drinkarna är goda och bartendrarna gör självklart specialbeställningar på förfrågan. Go Lemon!
Schlager ALL THE WAY och "untz-untz" klubbarna kan slänga sig i väggen.
För den som gillar svenska klassiker, dansa fuldans och ha en magisk kväll/natt är det hit man ska gå - fest till 03.00. Detta är en liten mysig bar som förvandlas och ö...
Som jag gillar Nybrogatan 38, raka vägen in på min topplista. Har länge velat gå hit och hade idag morgonen fri för frukost och ångrar inte besöket en sekund. Redan planerat in ett nytt för att även prova deras lunch, som såg BOMB ut. Återkommer!
Jag måste säga att jag var skeptisk till priserna kontra portitionsstorlekarna, med den standarden som de levererar hade jag räknat med några matskedar gröt och något litet fluff på toppen när jag läste menyn. Men det här var en portition för nästan två personer som serverades och dessutom badade i det fluffigaste skum jag någonsin skådat. De hade snyggt gömt äppelkompotten under allting vilket var en trevlig och söt överraskning. Perfekt krämig och lagom tempererad gröt var det också, för 65k! Då jag hade svårt att bestämma mig beställde jag även ett knäckebröd (som också var ovanligt stort) med färskost, ägg, kaviar och gräslök som också kom snyggt serverat, 65kr. Knäckebrödet hade en schysst knaperhet och söt havreton som var perfekt till gröten. Läs: PRISVÄRT!
Vad gäller frukostmenyn (då det var det jag kunde välja på) tycker jag levererar en bra bredd och variation av sött, salt, fett och friskhet. Någonting för den klassiska frukostälskarn som gillar gröt, yogurt, smörgås och kokt ägg med Kalles. Eller för den mer hälsomedvetna och lite mer moderna med chiapudding och ”hälsobröd”, givetvis med avokado på toppen. Och det mesta där emellan såsom frukt, croissanter, omeletter, förskpressade juicer mm.
Matsalen är liten och elegant med snygga röda skinnsoffor som pryder väggarna och skapar en exklusiv känsla. Kanske är det lite brist på mjuka material som kan ta upp ljud... ljudvolymen tenderade till att bli för hög när det var som mest folk inne i lokalen. Men det är härligt!
Personalen vill jag också höja då de var riktigt proffsiga med trevligt bemötande. Såg till att det fanns vatten, fyllde på kaffet och bidrog till att jag och mitt sällskap fick en härlig stund!
Som jag gillar Nybrogatan 38, raka vägen in på min topplista. Har länge velat gå hit och hade idag morgonen fri för frukost och ångrar inte besöket en sekund. Redan planerat in ett nytt för att även prova deras lunch, som såg BOMB ut. Återk...
Bockholmengruppen levererar verkligen med sin tydliga nisch och bidrar till ytterligare en favorit i Stockholm! Österlånggatan 17 knuffar ner syskonet Nybrogatan 38 ett steg på toppen, men kvarstår naturligtvis där uppe. Ett trevligt inslag inne i annars turistiga Gamla stan med hög kvalité för en prisvärd peng, liksom på alla andra restauranger inom resturanggruppen. Ö17 är modernt utsmyckad, skinnsofforna är återkommande, snygg fiskbensparkett pryder golven och toaletterna är en upplevelse i sig. Där inne hittar du en skål med syrliga karameller, underbart. Överlag trevlig atmosfär, rofyllt samtidigt som det finns en puls och livlighet i lokalen.
Personalen är ytterst service-minded och väl pålästa vad gäller vin- och matlistan och guidade mig och mitt sällskap till att hitta den perfekta matchen mellan mat och dryck. Vi delade på deras tonfisksallad och dinkelrisotto ackompanjerat av ett vitt Riesling Magic Mountain och rött Chianti. Tonfisken var perfekt stekt, oliverna välsmakande och balanserades upp av en rök/syrlig yogurt och sting från vitlök i salsan. Krispet kom från salladen och krutongerna. Risotton hade en schysst genomgående nötig smak och allting var tillagat till perfektion. Den krispiga och picklad pumpan var en kul och annorlunda komponent på tallriken och sammanförde alla smakerna med hjälp av den starka lagrade fårosten. Ingenting som jag skulle välja i första taget, men var sugen på att prova någonting nytt och blev inte besviken. Porslinet tyckte jag var charmigt, kul med variation och annat än det klassiska vita. Vill även slå ett slag för deras brödkorg som serverades innan maten, riktigt bra. Att det serverades mer än 1 sort är också ett stort plus!
5/5, utan tvivel. Ser fram emot att gå hit igen, snart!
Bockholmengruppen levererar verkligen med sin tydliga nisch och bidrar till ytterligare en favorit i Stockholm! Österlånggatan 17 knuffar ner syskonet Nybrogatan 38 ett steg på toppen, men kvarstår naturligtvis där uppe. Ett trevligt inslag inne i annars turistiga Gamla s...