Fantastisk fisk - och skaldjursrestaurang i Lissabon

Tänk så knäppt det kan bli när en inte förberett inlägg att publiceras automatiskt när en är upptagen av att packa ihop och åka hem. Det är så det märks att jag är ny i bloggosfären. Som tur är lyckades jag med det på Instagram så kika alltid in där om jag är tyst här.

Jag har ju glömt att dela med mig av vår grymma kväll på Sea Me Peixaria Moderna (säg det fort fem gånger) som nog får anses vara en av Lissabons bästa fisk - och skaldjursrestauranger.

Restaurangen skapades som en hyllning till den gamla sortens fiskbutiker som försvunnit från Lissabon och 8 år senare är succén ett faktum. Numera finns de även i Time Out Lisboa - en matmarknad väl värd att besöka om du har tålamod.

Vår kväll var verkligen lyckad från start till slut. Personalen var briljanta och hade full koll på barn på restaurang. Sen igen, min Babyzen YoYo är världsbäst. Tar bara upp en vanlig stol så det är inte ens jobbigt att ha med vagn, Halleluja! Nästa gång ska jag vara en bra bloggare och ta bild på det. Igen, det kom upp både film och bilder på Instagram, pinsamt.

Svågern tog in en blandad skaldjursplatå med bland annat medan Percebes. Ser ju onekligen skumt ut men ack så gott.

Hela fiskdisken var så där vacker. Redo för bildkavalkad? Voilà.

Maken beställde till oss och jag lämnade det gröna livet och åt en fantastisk bit grillad fisk. Inget att hurra för bildmässigt men wow så gott. Det är så jag vill äta fisk, bara perfektion rakt igenom.

Kvällen var verkligen strålande bra och både barn och vuxna njöt av att bli omhändertagna, bubbelvin (inte barnen), stojet i lokalen och maten. Avslutningsvis tog alla ovanligt nog dessert och min chokladmousse var som en mörk och len saga, BÄST! Dottern blev helt till sig och tog också in en. Vi behöver inte mer för att bli nöjda. Tips till framtida makar eller till alla killar för den delen: även vägen till kvinnans hjärta går genom magen, chokladmagen...

Avslutningsvis så vill jag igen poängtera hur enkelt det kan vara med barn på restaurang. Se bara till att miljön är lagom stökig, personal svinbra på sitt jobb, att du har koll på dina barn (nej, de kan inte krypa under borden, leka kull mellan borden eller ha ljud på paddan) och att du är avslappnad. Barn är som små rovdjur och kan lukta sig till rädsla och stress.

Ser ni uttrycket i mitt ansikte? Det är glädjen och bubbelviner som talar.

puss på er underbara!

Skriv en kommentar