Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Världens godaste chokladkaka

Ursprungligen kommer det här receptet från min underbara vän Camilla som driver bloggen Copenhagenbyme och är både våffeldrottning och Instagramproffs. Jag gjorde om receptet lite men rätt person ska ha ära för det!

Jag fattar, du har hört det förr och blivit brännande besviken men här är den: världens godaste chokladigaste chokladkaka. Glöm den knastriga kladdkakan (oj, svär jag i kyrkan).

Okej, du gillar inte dadlar. Låt mig erkänna något för dig: inte jag heller men de märks inte utan skapar bara rätt konsistens och sötma. Se då för guds skull till att mixa allt ordentligt. Annars kommer du bli så där besviken igen och jag pallar inte att ha det på mitt samvete.

Redo? Då kör vi!

Botten

1 dl kakao

2 dl nötter (mandlar, hasselnötter, cashew, valnötter)

2 msk kokosolja 

4 stora vrid salt (kvarn)

 

Fyllning

300 g rumstempererade dadlar utan kärnor 

300 g jordnötssmör/mandelsmör/chokladsmör eller helt enkelt vad du råkar ha hemma i nötsmörsväg. Kanske lite tahini skulle vara gott också. Fast inte 300g...

3 msk kokosolja 

2 dl kakao

2 tsk vaniljpulver

1-2 dl vatten (snart förstår du varför)

Nötterna hackas (eller mixas) fint och blandas med de andra “botten-ingredienserna”, och degen trycks ner i en pajform eller kakform. Använd blöta fingrar så får du ut den bättre. Känns degen lös, ha i lite mer olja.

Sen blandar du fyllningen. Allt utom vattnet. Det ska bli en krämig och fluffig kräm så allteftersom tillsätter du vattnet för att balansera upp det torra i tex jordnötssmöret. 

Gegga försiktigt ut krämen över bottnen och ställ kakan i kylen tills den ska serveras. 

Ät och njut som den är eller mer bär och frukt när säsongen är rätt.

Partytricket är självklart att du enbart behöver en mixningsskål och en kakform. Hejdå diskberg.

Jag åt en redig bit av den här kakan varje kväll de första tre månaderna när bebis kom. Det är på kvällstid den stora sömnbristdippen kommer och jag tänkte att det är antingen en bit kaka där jag har koll på ingredienserna eller 200g Marabou mjölkchoklad. Enkelt val eller hur, speciellt eftersom jag vill minimera mitt intag av animaliska produkter.

Njut nu och återkoppla om du gillar den. Kommer sitta som på nålar tills första kommentaren trillar in.

Skriv en kommentar

Isabella S.

ååh!! måste testa:D

Agnes L.
· Svar till Isabella S.

Ja hurra! Hoppas du blir lika såld som jag. :-)

Oh gudars skymning. Borde vara olagligt att lägga ut sådana här läckerheter... :-) Kommer g a r a n t e r a t att testa detta! <3

Agnes L.
· Svar till Helena Roth

Helena, den är helt sanslös! Har alltid en i kylen. Godaste jag vet men en (stor) bit räcker. Chokladig och otroligt mustig.

Kommentera