Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Mammakroppens baksida

”Wow, kroppen är så fantastisk, tänk att den kan gå tillbaka så fort”. 

”När bebis kom ut började jag direkt med måltidsplanering.”

 ”Amningen gör att kilona bara rinner av mig”.

Det är så långt ifrån min sanning som det kan vara och djupt inuti mig själv känner jag en stark avundsjuka. Jag skulle också vilja glida igenom graviditetens kilon på en räkmacka men nej.

Tro inte på allt och förvänta dig inget utan var och en har sin graviditetsresa. Har du turen att kilona rinner av dig; grattis. Om inte, I feel you sister.

Det tog mig ett år att komma tillbaka efter min första graviditet och då tränade jag fokuserat både på egen hand och med PT när jag väl fick klartecken.Den här gången är det som att det brunnit i huvudet på mig och jag förväntar mig att tre månader efter förlossning ska kilona ha rasat av mig, huden dragit ihop sig och kroppen vara redo för bikini. Nej, bara nej. Istället så att i takt som magen krymper ökar hudgegget och jag känner mig fortfarande stel överallt. Tendens till hängmage? Japp, härligt med sommar och bikini då. Tur att jag investerat i inte bara en, utan TVÅ fabulösa baddräkter. 

Värt att berätta är också att jag under båda mina graviditeter gått upp en hel del i vikt, mellan 25-30kg. Första gången på grund av havandeskapsförgiftning (preeklampsi) men nu andra gången mycket vätska och 30 semlor i februari. Jag kommer få jobba hårdare den här gången med andra ord. Hurra!

Det pratas också mycket om kroppspositivism och vara stolt över magar, lår och kroppar. Självklart ska alla kvinnokroppar hyllas eftersom de är fantastiska och vi ser olika ut men jag kommer inte stå längst fram i bikini med hängmagen framme.

Jag kommer däremot peppa andra, dela med mig om mina svårigheter, vara ärlig i känslorna kring kroppen och att faktiskt inte vara nöjd efter graviditeten. Det betyder inte att jag inte tycker om mig själv, jag är fantastisk på många sätt men jag ser ändå ut som en knubbsäl just nu och det tänker jag ändra på. Jag pratar inte platt mage och väga 55kg som år 2007 men banne mig att vara stark som en oxe och kunna ha mina vanliga kläder igen. Jag är ju mamma och med det vill jag vara en förebild.

Som jag sa, det kommer få ta sin tid och nu under sommaren är fokus på att bebis ska lära sig sova, jag få ordning på min bäckenbotten så jag får börja promenera som motion igen och äta regelbundet. När träningen får ta plats igen kommer det vara lättare men allt handlar inte bara om mig.

Jag har en man, en dotter och en bebis som tillsammans med mig är en familj. Min familj, mitt allt.

Skriv en kommentar

Ja du. Det där med kroppar.

Min är som den är, och det är jag nöjd med. Det jag VILL är att göra den starkare, smidigare och mer hållbar helt enkelt - det har jag i fokus. Fått en fysioterapeut som hjälper mig med fantastiska övningar som gör att jag riktigt känner hur jag bygger styrka i ffa core, som är min kroppsligt sett allra svagaste länk. Skönt!

Agnes L.
· Svar till Helena Roth

Precis det jag menar. Göra det bästa utav det en har och att vara stark är ju fantastiskt bra!

Intressant att läsa, visst är det så där att det är en kamp för många. Jag gick ner allt vid amningen. Men nu väger jag 14 år senare mera, blev utmattad och det gjorde sitt när man inte orkade gå utanför dörren. Men nu så kämpar jag på :)

Agnes L.
· Svar till www.saramadeleine.se

Jag blir så galet hungrig av amningen att det nog inte kommer hända den här gången heller haha!

Den där jäkla utmattningen alltså. Fint att höra att du kämpat på.

Bra inlägg, kommer att följa din resa:)

Det skrivs så mycket om kroppsideal överallt... men vad ör en perfekt kropp ūüėä För mig ör det att vara stark och smidig och känna mig stolt över den jag är... fast jag lite för många kilon som borde försvinna ūüėā

Agnes L.
· Svar till Petra

Precis. Perfekt ligger i det egna måendet, inte i betraktarens ögon. Vet att många tyckte mina vader var abnormt stora när jag tränade som mest men jag älskade dom.

Stark och smidig är det jag älskar också. Knappast magrutor, har inte tillräckligt med kroppsambitioner för det.

Kommentera