Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Sanslöst god Overnight Oats

Det här med frukost. Jag älskar frukost men det är ändå det mål jag så lätt kan skippa vid tidsbrist och ändå fungera som människa. Visst, lite mer korthuggen än vanligt kanske. Har du det så också?

Annars är frukost min familjs mest viktiga mål och det vi äter tillsammans. Maken jobbar kvällstid och är ofta hemma långt efter midnatt. Trots det är han upp 07 som en jävla stjärna och äter frukost med oss. Nu under vår långa ledighet äter vi frukost runt halv tolv, skönt kan jag lova.

Min favorit är overnight oats eftersom det sparar tid på morgonen. Overnight oats är inte coolare än kall havregrynsgröt men gör du den med rätt ingredienser blir det sanslöst gott. Klart du ska få mitt recept nu. Hoppas du älskar det!

Overnight Oats 1 portion

  • 125 ml osötad mandelmjölk
  • 1,25 dl havregryn
  • 2 matskedar jordnötssmör
  • 3/4 matsked chiafrön

Blanda ihop mandelmjölk, chiafrön och jordnötssmör (favoriten är ICAs ekologiska eller Garants, du vill ha en krämig). Vänd i havregrynen. Låt svälla över natten i kylen. Toppa sen med säsongens godsaker som jordgubbar och rabarber på sommaren. Är det vinter blir det ofta bananer hos oss. Lyxa till det med skakad Oatly ikaffe och du är redo att ta över världen.

Bra att veta: går att utesluta jordnötssmör så klart och krydda upp med tex gurkmeja (heja immunförsvar), kanel, kardemumma.

Smaklig spis!

Skriv en kommentar

Låter kanon, jag är en grötälskare och frukostälskare även om jag gärna vill ha den riktigt tidigt (sådär vid 06.00) detta recept ska definitivt testas.

tack för det !!

Agnes L.
· Svar till Kicki Westerberg

Jag älskar också gröt men speciellt på sommaren blir jag för varm av gröt. 06.00 är verkligen tidigt. Är så tacksam för att jag kan sova lite längre eftersom jag är en nattuggla....

Jag måste äta frukost. Utan frukost är jag ingen människa. Då blir jag en otäck PMS-kärring av stora mått. I motsats till dig vill jag äta i ensamhet.

Tack för receptet. Måste jag testa.

Linda

Agnes L.
· Svar till Linda Brolin

Linda, jag skrattade lite åt don kommentar men oh lord vad jag förstår dig. Jag är likadan när det kommer till middag eller egentligen all annan slags mat. :-)

Kommentera