Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Receptet alla alltid vill ha från mig

Orkar knappt kommentera gårdagens match. Vilket antiklimax! Jag fick för mig att vi skulle vinna hela skiten och så kommer England och skjuter och nickar bort det.

Istället tycker jag vi fokuserar på min goda linsgryta. Jag förstår också att det låter halvkul men tro mig: varenda person jag bjudit den på vill ha receptet. Det vill du också. Kaxigt tänker du, jag tänker att det är bara att tacka och ta emot.

Först ska jag dock dela receptet på det turkiska brödet som blivit en favorit. Enkelt att göra, veganskt och sjukt gott. Det enda du behöver är lite tid då det jäser två gånger. Receptet är från Lazy Cat Kitchen som förövrigt är en kanonsida och Instagram om du som jag vill dra ner på animalier men vägrar äta bara blad. Jag menar; en av hennes favvohashtags är #whatfatveganseat, BRILJANT! Här hittar du receptet.

Ser du hur fluffigt och gott det ser ut? GAH, måste baka ett snart igen.

Nu har du fått vänta länge nog; här kommer linsgrytan!

Linsgryta
1 paket torkade gröna linser
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
Ekologisk grönsaksbuljong 2 tärningar eller likvärdigt 
Sambal Oelek efter smak (typ en matsked, hetta är bra)
2-3 hackade morötter
En skvätt soja
En skvätt rödvin om du har, eller vitt.
Kryddor: Kanel, curry, spiskummin, svartpeppar, timjan, rosmarin, chili flakes, salvia
Gott till: fetaost, créme fraiche, bladspenat och alfalfagroddar. Kanske frön också.


Gör så här: 
Skölj linserna.
Hacka löken och fräs den mjuk i mycket rapsolja. Pressa i vitlöken. 
Sen har du i så mycket spiskummin att du nästan rodnar (minst 2msk), 2 tsk sambal och lite curry. Ha i de skölja linserna och fräs runt det ihop innan du slår på 1,5-2 liter vatten och grönsaksbuljong. Låt det koka upp. Krydda sen med kryddorna och våga dig på lite kanel. Slå i en skvätt vin. Låt koka 15 min på svag värma och smaka av, det ska vara starkt. Är det för starkt så balansera med lite honung.
Låt puttra under lock 30-45 minuter. Det ska vara mjukt utan crunch.
Servera med bladspenat, alfalfagroddar, crème fraiche (skön syra) och fetaost (mums). Ev massa goda frön på.
Klart.
Nu borde det räcka till 6 pers.
Nästan godare dagen efter.

Gör vegansk: byt ut fetaost till surkål och crème fraiche till Ifraiche.

Smaklig spis!

Skriv en kommentar

Låter som ett gott bröd :). Kanske ska testa det :)

Agnes L.
· Svar till www.saramadeleine.se

Ja gör det. Det är min favorit!

Åh så gott!! Detta skall jag testa! :) Linser är ju världens bästa stapelvara. :) Jag gör massor med "linsröror". Men jag får äta dem själv.. ;)

Agnes L.
· Svar till Lisa

Åh smaskens. Vad är det för linsröror?

Det där så riktigt smarrigt ut, känns som ett bra alternativ till all grillning som jag har tröttnat på. Ska nog testa brödet med, låter som en bra kombo

Agnes L.
· Svar till Kicki Westerberg

Älskar att du redan tröttnat på grillning. Det är så en vet att det varit en bra sommar!

Jag äter inte kött så detta lät som ett lockande recept att prova :) Brödet såg fantastiskt gott ut!

Agnes L.
· Svar till Linnea – Lanclin.com

Inte jag heller så linsgryta är min go-to-mats :-)

Kommentera