Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Turistfällor gör mig arg!

Västerbottens ost. En otroligt god ost, jag skulle lätt kunna säga Sveriges godaste ost som vi ska vara stolta över. Den gör sig underbar i paj, som pålägg på mackan och på ostbrickan med tex lingonsirap eller frukt.

Jag har velat besöka deras besökscenter ett tag och så även maken. När temperaturen visade närmare 30 grader kändes det klockrent att svalka sig med ett besök i - vad vi trodde, en sval ostkyl med spännande historia. Jag kan avslöja redan nu att det var fel tanke.

Det är bara i Burtäsk osten görs och det kanske handlar om kalkrik jord eller ett PR-trick så självklart ligger centret där. Vägg i vägg ligger mejeriet så en skulle ju kunna tro att det finns en tanke bakom men nej.

Besökscentret består av ett café kombinerat med butik i främre delen och bakre delen är då för besökare. Det är här det blir knäppt. Det är alltså historien om Västerbottens ost upptryckt på skyltar med bilder vid sidan av. Inget interaktivt, ingen kyl, inget som visar EN OST förutom på bild eller inglasad. Otroligt besvikna blev vi. Den enda som var nöjd ett tag var dottern eftersom det fanns en gåta till barn att lösa.

Ja, det är fina bilder och ja det var gratis men jag kräver mer än så. Varför tar de inte tillvara på arvet mer?

Caféet och burken då undrar du? Vi åt en stor portion Västerbottenpaj med lax, sallad, kaffe och måltidsdryck för 125kr så det var prisvärt. 250kr för en osthyvel inte lika prisvärt kanske.

Vi laddade bilen full med ost och lämnade besvikelsen kvar i Burträsk. Tur att osten är god.

Jag har som du märker inte en enda länk till själva centret eftersom jag inte vill ge det till dom men här kommer istället en länk till Children’s Creativity Museum i San Francisco, en DRÖM att besöka med barn.

Kanske borde jag göra en guide till San Francisco med barn. Tål att tänkas på.

Skriv en kommentar

Förstår din besvikelse, inte det minsta konstigt faktiskt. Var ju verkligen falsk marknadsföring :(

Agnes L.
· Svar till www.saramadeleine.se

Eller hur! Dumt. Tur att osten är god.

Tråkigt :)

finns så mycket spännande att göra med den typen av besöksmål. Misstänker att det skulle gynna försäljningen på plats dessutom.

Men osten är god....

Agnes L.
· Svar till Kicki Westerberg

Precis! Vi var där mu mitt i semestern och bara 4 andra personer var där.

Förstår din besvikelse :( Men kan förstå dem en liten gnutta ändå för sånna här utställningar är dyra att producera och utan inträde, inga inkomster från just den delen. Själva skulle de säkert också vilja ha en större, mer interaktiv utställning (eller kanske ett helt litet museum) med personal men jag gissar att de fått prioritera :(

PS: Hittar inte var du lagt SanFran-länken :)

Agnes L.
· Svar till Linnea -Lanclin.com

Helt klart kostar saker men jag hade lätt betalat för en bra upplevelse. Jag tror att de inte behöver ha en bra utställning eftersom de säljer så bra ändå.

Men så knäppt, varför kommer den inte in. Ska kika.

Kommentera